Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Τετάρτη 6 Απριλίου 2016

ΔΩΣΤΕ ΠΡΟΣΟΧΗ! Απατεώνες τηλεφωνούν σε σπίτια με σκοπό να αποσπάσουν χρήματα! Λένε ότι κάποιος τράκαρε!



Police-Voice blog ➤
Oι καιροί είναι πονηροί και οι επιτήδειοι που αποφασίζουν να κάνουν κακόγουστες φάρσες τρομάζοντας ανυποψίαστους ανθρώπους αυξάνονται. Οι απατεώνες έχουν βρει νέο τρόπο με σκοπό να αποσπάσουν χρήματα από ηλικιωμένους και όχι μόνο!
Σύμφωνα με καταγγελίες, βάζουν νεαρή κοπέλα να τηλεφωνεί σε σπίτια και με λυγμούς να λέει ότι τράκαρε αφήνοντας να εννοηθεί ότι είναι συγγενικό πρόσωπο.
Πολλές φορές ακούγεται και η φωνή ενός άντρα υποκρινόμενος τον αστυνομικό που ισχυρίζεται ότι η νεαρή είναι στην τροχαία με απώτερο στόχο να φύγουν οι ηλικιωμένοι από το σπίτι και οι επιτήδειοι να μπουκάρουν.
Περιστατικά έχουν σημειωθεί στην περιχή της Άνω Γλυφάδας.
Παλαιότερα περιστατικά:
Το “κόλπο” δεν είναι εντελώς καινούριο
- Τηλεφωνεί κάποιος στο σπίτι και συστήνεται συνήθως ως γιατρός. Λέει ότι το παιδί σας έπεσε θύμα τροχαίου και ότι πρέπει να γίνει άμεσα χειρουργική επέμβαση. Τα υλικά είναι ακριβά δεν υπάρχουν στο νοσοκομείο και πρέπει να περάσει τώρα καποιος από το σπίτι να πάρει ότι χρήματα έχετε. Προσπαθούν να “ψαρέψουν” το θύμα, που βρίσκεται σε πανικό, με λέξεις κλειδιά για να του πάρουν όσα περισσότερα μπορούν.
-Άλλες φορές λένε ότι ενεπλάκη σε τροχαίο και τραυμάτισε κάποιο παιδί και για να μην μπλέξει με τροχαία και δικαστηρια πρέπει αν πληρώσει ένα ποσό ως αποζημίωση.
Συνήθως κατά τη διάρκεια του τηλεφωνήματος ακούγεται και μια φωνή από το βάθος της τηλεφωνικής γραμμής. (υποτίθεται ότι είναι του παιδιού που ζητάει βοήθεια).
-Επίσης λένε ότι το παιδί τους κρατείται στην αστυνομία, επειδή παρέσυρε και τραυμάτισε κάποιον με το αυτοκίνητο και ότι πρέπει να πληρωθεί εγγύηση για να βγει.
-Σε άλλες περιπτώσεις παρουσιάζονται σε ηλικιωμένους ως υπάλληλοι της ΔΕΗ ή λένε ότι είναι λογιστές, φίλοι του παιδιού τους και με διάφορα κόλπα τους εξαπατούν και αποσπούν χρήματα.


Να καταγγέλλουν όλα τα περιστατικά στην αστυνομία παροτρύνει τη ΕΛ.ΑΣ.
Πηγή ➤

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου