Διάφορες Αναρτήσεις

  • Θρίλερ με άντρα που έπεσε στο Ληθαίο ποταμό οι άντρες της ομάδας Ζητα έφτασαν αμέσως (φωτό-video)
    Θρίλερ με άντρα που έπεσε στο Ληθαίο ποταμό οι άντρες της ομάδας Ζητα έφτασαν αμέσως (φωτό-video)

  • Λάρισα: Ολοκληρώθηκε η έρευνα στο κινητό και τον υπολογιστή του Βασίλη Καλογήρου – Τι βρέθηκε....Τα 4 σενάρια που εξετάζουν οι Αρχές
    Λάρισα: Ολοκληρώθηκε η έρευνα στο κινητό και τον υπολογιστή του Βασίλη Καλογήρου – Τι βρέθηκε....Τα 4 σενάρια που εξετάζουν οι Αρχές

  • Λαμία: Έκοψαν το ρεύμα σε πνευμονοπαθή! Κατέληξε στο νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση (ΒΙΝΤΕΟ)
    Λαμία: Έκοψαν το ρεύμα σε πνευμονοπαθή! Κατέληξε στο νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση (ΒΙΝΤΕΟ)

  • Σάμος: Στρατιώτης σκηνοθέτησε επίθεση για να πάρει μετάθεση!
    Σάμος: Στρατιώτης σκηνοθέτησε επίθεση για να πάρει μετάθεση!

  • «Oι ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ δεν έχουν ΜΠΕΣΑ! Αυτοί είναι οι «φίλοι» μας! Γιουχάρουν τον εθνικό μας ύμνο εν χορώ και χρησιμοποιούν τη Μακεδονία και τον Μέγα Αλέξανδρο στον δικό τους ύμνο!
    «Oι ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ δεν έχουν ΜΠΕΣΑ! Αυτοί είναι οι «φίλοι» μας! Γιουχάρουν τον εθνικό μας ύμνο εν χορώ και χρησιμοποιούν τη Μακεδονία και τον Μέγα Αλέξανδρο στον δικό τους ύμνο!

  • Κατέγραφε βίντεο με «πονηρό» περιεχόμενο τοποθετώντας κάμερες σε ξενα σπίτια
    Κατέγραφε βίντεο με «πονηρό» περιεχόμενο τοποθετώντας κάμερες σε ξενα σπίτια

  • Άξιον Εστί: Αναχώρησε για το Πρωτάτο του Αγίου Όρους η ιερή εικόνα της Παναγίας - Δείτε φωτογραφίες
    Άξιον Εστί: Αναχώρησε για το Πρωτάτο του Αγίου Όρους η ιερή εικόνα της Παναγίας - Δείτε φωτογραφίες

  • ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η 35ΧΡΟΝΗ ΒΑΣΙΚΗ ΥΠΟΠΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΒΙΤ ΡΙΟΛΙ  Αυτή την ώρα διενεργείται αστυνομική έρευνα στο σπίτι της
    ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η 35ΧΡΟΝΗ ΒΑΣΙΚΗ ΥΠΟΠΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΒΙΤ ΡΙΟΛΙ Αυτή την ώρα διενεργείται αστυνομική έρευνα στο σπίτι της

  • Χαμός στην Τουρκία – Απίστευτες δαπάνες από τον Σουλτάνο Ερντογάν
    Χαμός στην Τουρκία – Απίστευτες δαπάνες από τον Σουλτάνο Ερντογάν

Translate Police-Voice

Police

Τρίτη 29 Μαρτίου 2016

Χώροι συνεύρεσης κρατουμένων με τις/τους συντρόφους τους (( με κρεβατι θα ειναι ??, )) παιδικό και ηλεκτρονικό επισκεπτήριο στις φυλακές. Τι εξήγγειλε ο Υπ.Δικαιοσύνης



Police-Voice blog ➤
Ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος εξήγγειλε σήμερα τη δημιουργία χώρου συναντήσεων συζύγων-συντρόφων με κρατουμένους ή κρατούμενες, σε κατάλληλο τμήμα των φυλακών


 Γρεβενών, ενώ παράλληλα εγκαινίασε το πρώτο στην Ελλάδα «Παιδικό επισκεπτήριο» στις ίδιες φυλακές.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης, ο χώρος συνάντησης συζύγων-συντρόφων με κρατουμένους ή κρατούμενες στις φυλακές Γρεβενών θα είναι ο πρώτος παρόμοιος χώρος στις φυλακές της χώρας. 

Η ύπαρξη χώρων συνεύρεσης συζυγικών-συντροφικών συναντήσεων μέσα στις φυλακές αποτελεί διεθνή πρακτική, αναφέρει το υπουργείο Δικαιοσύνης και προσθέτει ότι αυτό προβλέπεται και στο σχέδιο του νέου Σωφρονιστικού Κώδικα. 

Ακόμα, ο κ. Παρασκευόπουλος εγκαινίασε στις φυλακές Γρεβενών το πρώτο στην Ελλάδα «Παιδικό επισκεπτήριο» και τόνισε: «Το “Παιδικό επισκεπτήριο” υλοποιεί την πολιτική για φυλακές με ανθρώπινο πρόσωπο, με ειδικότερο σκοπό να μπορούν οι γονείς κρατούμενοι να περνούν χρόνο με τα μικρά παιδιά τους σε κατάλληλες συνθήκες. Με τον τρόπο αυτό επιδιώκεται η μείωση των αρνητικών συνεπειών της φυλάκισης και η ενδυνάμωση των οικογενειακών σχέσεων, με τελικό βέβαια σκοπό την υποβοήθηση της ομαλής επανένταξης του κρατουμένου στο κοινωνικό, επαγγελματικό και οικογενειακό περιβάλλον». 

Το παιδικό επισκεπτήριο είναι ένας ειδικά διαμορφωμένος χώρος, με κατάλληλη επίπλωση και ζωγραφισμένους τοίχους, σαν παιδικό δωμάτιο, όπου οι κρατούμενοι γονείς θα μπορούν να συναντούν τα παιδιά τους. Τα παιδιά θα φτάνουν στο συγκεκριμένο αυτό χώρο χωρίς να μπαίνουν στο εσωτερικό της φυλακής. 

Ακόμα, αναφέρει το υπουργείο Δικαιοσύνης, ότι τα μοντέρνα παιδικά έπιπλα είναι αντικείμενα δωρεάς, ενώ ο χώρος διακοσμήθηκε με ζωγραφιές από κρατούμενο, στον οποίο ο υπουργός Δικαιοσύνης απένειμε έπαινο και χρηματικό βραβείο. Στο χώρο του παιδικού επισκεπτηρίου θα υπάρχει οπτική επιτήρηση από σωφρονιστικό υπάλληλο η οποία όμως «θα γίνεται με σχετική απόκρυψη», όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης, ενώ το έργο έγινε χωρίς πρόσθετη δημόσια δαπάνη, αλλά με τις προσπάθειες του προσωπικού της φυλακής και των κρατουμένων. 

Επίσης, ετοιμάζεται αντίστοιχος χώρος στη φυλακή Γυναικών Θήβας, ενώ θα ακολουθήσουν και αλλού. Εξάλλου, ο κ. Παρασκευόπουλος ενημερώθηκε για τη λειτουργία «ηλεκτρονικού επισκεπτηρίου» (μέσω skype), που λειτουργεί πιλοτικά με την παρουσία ψυχολόγων του καταστήματος, ενώ συνομίλησε με κρατουμένους και επισκέφθηκε το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας, το συμβουλευτικό σταθμό του ΚΕΘΕΑ, καθώς και το νέο αναγνωστήριο των κρατουμένων.

www.dikaiologitika.gr
Πηγή ➤

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου