Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Δευτέρα 21 Μαρτίου 2016

Έλληνας πρόξενος στη Μαδρίτη: Δεν υπάρχουν Έλληνες μεταξύ των θυμάτων , 13 και όχι 14 οι νεκροί από το τροχαίο δυστύχημα με τους φοιτητές



Police-Voice blog ➤
Σε 13 και όχι 14 ανέρχονται τελικά οι νεκροί από τη σφοδρή σύγκρουση τουριστικού λεωφορείου στην Ταραγόνα της Ισπανίας.
Ιατρικές πηγές αναθεώρησαν προς τα κάτω τον αριθμό των θυμάτων. Οι τραυματίες ανέχονται σε 43, ενώ οι επιβαίνοντες του μοιραίου πούλμαν ήταν συνολικά 61.
Σύμφωνα με την εφημερίδα El Pais, τουριστικό λεωφορείο που μετέφερε 61 φοιτητές (στην αρχή έκαναν λόγο για 57), που συμμετείχαν σε πρόγραμμα Erasmus κι επέστρεφαν από τη Βαλένθια στη Βαρκελώνη, συγκρούστηκε στις 6 το πρωί της Κυριακής με άλλο όχημα χωρητικότητας πολλών θέσεων σε αυτοκινητόδρομο στην περιοχή Ταραγόνα έξω από τη Φρεχινάλς.
Από τη σύγκρουση το πούλμαν ανετράπη και μέχρι στιγμής έχουν ανασυρθεί νεκροί 13 φοιτητές, όμως υπάρχουν φόβοι ότι ο αριθμός τους θα αυξηθεί, καθώς μεταξύ των 43 επιζησάντων υπάρχουν και βαριά τραυματισμένοι. Σύμφωνα με το europapress.es, οι 9 επιβαίνοντες νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση.
Προς το παρόν, δεν έχουν γίνει γνωστές τα αίτια και οι συνθήκες κάτω από τις οποίες επήλθε η σύγκρουση. Ωστόσο, τα ισπανικά ΜΜΕ, επικαλούμενα πηγές της αστυνομίας και της πυροσβεστικής κάνουν λόγο για «ανθρώπινο λάθος». Ωστόσο, το αλκοτέστ, αλλά και το τεστ για ναρκωτικές ουσίες στους οδηγούς και των δύο οχημάτων είναι αρνητικά.
Την ίδια ώρα, η εφημερίδα που επικαλείται την Ισπανική Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας, αναφέρει πως οι φοιτητές που επέβαιναν στο μοιραίο λεωφορείο είναι από το Περού, τη Βουλγαρία, την Πολωνία, την Ιρλανδία, την Παλαιστίνη, την Ιαπωνία, την Ουκρανία, την Τσεχία, τη Νέα Ζηλανδία, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ιταλία, την Ουγγαρία, τη Γερμανία, τη Σουηδία, τη Νορβηγία και την Ελβετία.
Αν και αρχικά υπήρξε φόβος πως μεταξύ των θυμάτων συγκαταλέγονται κι Έλληνες, ο Διευθύνων του Προξενικού Γραφείου της Ελλάδας στη Μαδρίτη Χρήστος Καλπάκας, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, δεν επιβεβαίωσε την παρουσία Ελλήνων φοιτητών στο συγκεκριμένο λεωφορείο. Ωστόσο, σημείωσε πως συνολικά 5 ήταν τα πούλμαν που μετέφεραν τους φοιτητές στη Βαρκελώνη από εκδήλωση στη Βαλένθια. Το πέμπτο ήταν αυτό που ενεπλάκη στο τροχαίο δυστύχημα.

Πηγή ➤http://www.athensvoice.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου