Διάφορες Αναρτήσεις

  • Συρίγος: Δύο τάσεις στο εσωτερικό της Ε.Ε. όσον αφορά την Τουρκία
    Συρίγος: Δύο τάσεις στο εσωτερικό της Ε.Ε. όσον αφορά την Τουρκία

  • Προσποιήθηκαν τους υπαλλήλους της ΔΕΗ και έκλεψαν χρήματα και κοσμήματα από ηλικιωμένη Συνελήφθησαν δύο άτομα ενώ αναζητείται ο συνεργός τους....
    Προσποιήθηκαν τους υπαλλήλους της ΔΕΗ και έκλεψαν χρήματα και κοσμήματα από ηλικιωμένη Συνελήφθησαν δύο άτομα ενώ αναζητείται ο συνεργός τους....

  • ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ! ΠΕΡΙΕΡΓΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ! ΕΞΕΔΩΣΕ ΔΥΟ NAVTEX ΓΙΑ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΜΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΥΡΑ…ΤΟΥ ΡΩΣΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ (!) ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΟΥ ΘΑ ΠΕΡΙΠΟΛΕΙ ΤΟ ΓΑΛΛΙΚΟ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟΦΟΡΟ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ!
    ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ! ΠΕΡΙΕΡΓΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ! ΕΞΕΔΩΣΕ ΔΥΟ NAVTEX ΓΙΑ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΜΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΥΡΑ…ΤΟΥ ΡΩΣΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ (!) ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΟΥ ΘΑ ΠΕΡΙΠΟΛΕΙ ΤΟ ΓΑΛΛΙΚΟ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟΦΟΡΟ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ!

  • Το σχέδιο “Φοίνικας” για εκρήξεις παντού – Η αναγέννηση των “Πυρήνων”
    Το σχέδιο “Φοίνικας” για εκρήξεις παντού – Η αναγέννηση των “Πυρήνων”

  • Η «γυναίκα με τα 1.000 πρόσωπα»: Σκότωσε και τσιμέντωσε στο τζακούζι του σπιτιού της Έλληνα επιχειρηματία
    Η «γυναίκα με τα 1.000 πρόσωπα»: Σκότωσε και τσιμέντωσε στο τζακούζι του σπιτιού της Έλληνα επιχειρηματία

  • ΔΕΙΤΕ LIVE! Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΩΡΑ! ΑΥΤΟΙ ΠΟΥΛΑΝΕ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ! ΟΛΗ Η ΛΙΣΤΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥΣ «ΕΦΙΑΛΤΕΣ» – ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΔΙΔΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ! ΠΑΡΑΘΕΤΟΥΜΕ ΕΝΑ ΠΡΟΣ ΕΝΑ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΟΥΣ
    ΔΕΙΤΕ LIVE! Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΩΡΑ! ΑΥΤΟΙ ΠΟΥΛΑΝΕ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ! ΟΛΗ Η ΛΙΣΤΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥΣ «ΕΦΙΑΛΤΕΣ» – ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΔΙΔΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ! ΠΑΡΑΘΕΤΟΥΜΕ ΕΝΑ ΠΡΟΣ ΕΝΑ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΟΥΣ

  • Η άτυχη 90χρονη χαροκαμένη μάννα , Ενώ κήδευε την Κόρη της οι «Μετανάστες»…Κατέλαβαν το σπίτι της στην Χίο! «και ακόμα δεν είδαμε τίποτε!»
    Η άτυχη 90χρονη χαροκαμένη μάννα , Ενώ κήδευε την Κόρη της οι «Μετανάστες»…Κατέλαβαν το σπίτι της στην Χίο! «και ακόμα δεν είδαμε τίποτε!»

  • Πυροσβέστης “έσβησε” περιμένοντας το ασθενοφόρο  στη Χίο όπου ένας 43χρονος πυροσβέστης  Ο Χρυσούλης Ματθαίος,
    Πυροσβέστης “έσβησε” περιμένοντας το ασθενοφόρο στη Χίο όπου ένας 43χρονος πυροσβέστης Ο Χρυσούλης Ματθαίος,

  • ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΦΕΡΝΟΥΝ! ΒΡΑΖΕΙ ΟΛΗ Η ΝΑΞΟΣ! ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΑΠΟ ΛΟΥΟΜΕΝΕΣ ΝΑ ΜΗΝ ΦΟΡΟΥΝ ΜΠΙΚΙΝΙ .ΟΛΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΩΤΟ !
    ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΦΕΡΝΟΥΝ! ΒΡΑΖΕΙ ΟΛΗ Η ΝΑΞΟΣ! ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΑΠΟ ΛΟΥΟΜΕΝΕΣ ΝΑ ΜΗΝ ΦΟΡΟΥΝ ΜΠΙΚΙΝΙ .ΟΛΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΩΤΟ !

Translate Police-Voice

Police

Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2016

Αιώνια ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΔΟΞΑ ΣΤΟΥΣ ΗΡΩΕΣ ΜΑΣ ! ! 17 Ιανουαρίου 2000 - Μία Πτήση χωρίς επιστροφή για ένα F-4 Phantom..



Police-Voice blog ➤
Αιώνια ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΔΟΞΑ στους Φαντομάδες της 339 ΜΔΒ Σμηναγό Ευστράτιο Γκόλια και Υποσμηναγό Νικόλαο Νέζη, οι οποίοι έδωσαν την ζωή τους εκτελώντας το καθήκον τους και υπηρετώντας την Πατρίδα.

Μαχητικό αεροσκάφος τύπου F-4 Phantom συντρίβεται κατά την διεξαγωγή ασκήσεως στο στενό μεταξύ Διστόμου και Ξεροβουνίου στον Παρνασσό, με αποτέλεσμα να χάσουν την ζωή τους ο Σμηναγός Ευστράτιος Γκόλιας 32 ετών και ο Υποσμηναγός Νικόλαος Νέζης 30 ετών.

Το μοιραίο αεροσκάφος πετούσε σε ζεύγος μαζί με ένα ακόμα του ίδιου τύπου και αυτό ήταν το δεύτερο. Στις 9.30 το πρωί απογειώθηκαν από το αεροδρόμιο της Ανδραβίδας και πετώντας σε χαμηλό ύψος, κατευθύνθηκαν βορειοανατολικά προς τον Κορινθιακό Κόλπο. Δύο λεπτά μετά την απογείωση το σύστημα ραντάρ της Πολιτικής Αεροπορίας "Παλλάς" εντόπισε τα δύο μαχητικά να πετάνε σε ύψος περίπου 100 μέτρων πάνω από την θάλασσα στον Κορινθιακό κόλπο, με κατεύθυνση την απέναντι ακτή της Στερεάς Ελλάδας.

Από κει και πέρα είναι άγνωστο τι έγινε και ακολουθούν οι εικασίες, αφού με την είσοδο των αεροσκαφών στον εναέριο χώρο πάνω από την Στερεά Ελλάδα και λόγω της χαμηλής πτήσης, τα επίγεια ραντάρ που παρακολουθούν την εναέρια κυκλοφορία, δεν μπορούν να παρακολουθούν συνεχώς το στίγμα των αεροσκαφών λόγω των πτυχώσεων του εδάφους. Έτσι το μεν πρώτο μαχητικό συνέχισε την πορεία του, το δε δεύτερο σταμάτησε να δίνει οποιοδήποτε σημείο ζωής...

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, το αεροσκάφος συνετρίβη στις πλαγιές του Παρνασσού στην προσπάθειά του να πάρει ύψος για να περάσει με ασφάλεια πάνω από τον ορεινό όγκο. Στο σημείο αυτό, είτε εκδηλώθηκε μηχανική βλάβη με αποτέλεσμα το κράτημα του κινητήρα, την απώλεια ύψους και την συντριβή, είτε από λάθος εκτίμηση των χειριστών και με την πυκνή και χαμηλή νέφωση, προσέκρουσε αιφνιδιαστικά στο βουνό, οπότε και οι χειριστές δεν είχαν περιθώριο για καμμία αντίδραση. 
Όπως επισημαίνουν Αξιωματικοί της Πολεμικής Αεροπορίας, ένα τέτοιο μοιραίο λάθος θεωρείται πολύ πιθανό, επειδή λόγω των πολύ υψηλών ταχυτήτων οι χειριστές εμπιστεύονται περισσότερο στην ευελιξία που τους παρέχει η πείρα τους παρά στα όργανα και στο ραντάρ του αεροσκάφους. Εξάλλου, στο ραντάρ ακόμα και η πυκνή νέφωση μπορεί να εμφανίζεται σαν ορεινός όγκος!

Για την αναζήτηση του αεροσκάφους ξεκίνησε αμέσως μετά την εξαφάνιση του ίχνους του μια τεράστια επιχείρηση με την συμμετοχή ελικοπτέρων της Αεροπορίας και του Ναυτικού, μεταγωγικών «C-130» αλλά και χερσαίων δυνάμεων, κυρίως Δυνάμεις Πεζοναυτών στην περιοχή του Παρνασσού.

Ο εντοπισμός ενός μαχητικού αεροσκάφους σε μια χιονισμένη περιοχή, λόγω και του μικρού του μεγέθους, θεωρείται πολύ δύσκολη υπόθεση καθώς δεν αποκλείεται να καρφώθηκε στην γη και να καλύφθηκε από το χιόνι. Να σημειωθεί ότι τα στρατιωτικά αεροσκάφη δεν διαθέτουν σύστημα εντοπισμού, ούτε μαύρο κουτί, για λόγους στρατιωτικής ασφαλείας, αφού σε μια ενδεχόμενη πτώση τους σε εχθρικό έδαφος θα εντοπιζόταν από τις εχθρικές δυνάμεις. Επισημαίνεται ακόμα η περίπτωση όπου το 1982 ένα αεροσκάφος του ίδιου τύπου, το οποίο είχε συντριβεί, βρέθηκε τυχαία μετά από περίπου ένα χρόνο από βοσκούς στην περιοχή της Λαρίσης.

Το συγκεκριμένο αεροσκάφος F-4 Phantom ήταν δεύτερης γενιάς μαχητικό, ηλικίας 25 χρόνων, διθέσιο και το χρησιμοποιούσαν και σαν εκπαιδευτικό.

Σμηναγός Ευστράτιος Γκόλιας

Γεννήθηκε στην Δυτική Γερμανία το 1968, ενώ καταγόταν από τον Αετό Αιτωλοακαρνανίας.
Εισήλθε στην Σχολή Ικάρων τον Σεπτέμβριο του 1988 (64η σειρά) και αποφοίτησε τον Ιούνιο του 1992 με τον βαθμό του Ανθυποσμη­ναγού.
Εκπαιδεύτηκε στο Σμήνος Μετεκπαιδεύσεως F-4Ε της 117 Πτέρυγας Μάχης (Ανδραβίδα) και τοποθετήθηκε στην 339 Μοίρα της 117 ΠΜ ως χειριστής στα αεροσκάφη αυτά.

Υποσμηναγός Νικόλαος Νέζης

Γεννήθηκε στην Μάνδρα Αττικής το 1970.
Εισήλθε στην Σχολή Ικάρων τον Σεπτέμβριο του 1990 (66η σειρά) και αποφοίτησε τον Ιούλιο του 1994 με το βαθμό του Ανθυποσμη­ναγού.
Εκπαιδεύτηκε στο Σμήνος Μετεκπαιδεύσεως F-4Ε της 117 Πτέρυγας Μάχης (Ανδραβίδα) και τοποθετήθηκε στην 339 Μοίρα της 117 ΠΜ ως χειριστής στα αεροσκάφη αυτά.

Πηγή ➤ Απο την σελίδα στο fb Πολεμική Αεροπορία..elas-lyste
Πηγή ➤

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου