Διάφορες Αναρτήσεις

  •  Έπιασαν στα «πράσα» 17χ ρονο Ρομά διαρρήκτη μέσα σε καφενείο.....
    Έπιασαν στα «πράσα» 17χ ρονο Ρομά διαρρήκτη μέσα σε καφενείο.....

  • Ηράκλειο: 54 χρόνια φυλακή σε δάσκαλο που ασελγούσε σε παιδάκια
    Ηράκλειο: 54 χρόνια φυλακή σε δάσκαλο που ασελγούσε σε παιδάκια

  • Δέκα αλλοδαποί (από Πακιστάν, Υεμένη, Τυνησία και Ιράν) Δέκα συλλήψεις και 26 προσαγωγές για ναρ κωτικά στα Εξάρχεια
    Δέκα αλλοδαποί (από Πακιστάν, Υεμένη, Τυνησία και Ιράν) Δέκα συλλήψεις και 26 προσαγωγές για ναρ κωτικά στα Εξάρχεια

  • Τουρκία: Πάνω από 1500 κρούσματα και 24 θάνατοι σε μια ημέρα  Υψηλότερος αριθμός νέων κρουσμάτων το τελευταίο 24ωρο
    Τουρκία: Πάνω από 1500 κρούσματα και 24 θάνατοι σε μια ημέρα Υψηλότερος αριθμός νέων κρουσμάτων το τελευταίο 24ωρο

  • ΣΑΦΕΣΤΑΤΟ ΜΗΝΥΜΑ προς πάσα κατεύθυνση από τις Ελληνικές Ειδικές Δυναμεις: «Αν το τολμήσετε θα σας λιανίσουμε» (ΒΙΝΤΕΟ)
    ΣΑΦΕΣΤΑΤΟ ΜΗΝΥΜΑ προς πάσα κατεύθυνση από τις Ελληνικές Ειδικές Δυναμεις: «Αν το τολμήσετε θα σας λιανίσουμε» (ΒΙΝΤΕΟ)

  • Πήρε ΦΩΤΙΑ ο κ@λος των Τουρκαλάδων: Η ΕΛΛΑΔΑ μπορεί να ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙ είκοσι (!) νησιά από την ΤΟΥΡΚΙΑ! Ιταλικοί χάρτες ΑΝΑΤΡΕΠΟΥΝ όλο το σκηνικό! (ΦΩΤΟ)
    Πήρε ΦΩΤΙΑ ο κ@λος των Τουρκαλάδων: Η ΕΛΛΑΔΑ μπορεί να ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙ είκοσι (!) νησιά από την ΤΟΥΡΚΙΑ! Ιταλικοί χάρτες ΑΝΑΤΡΕΠΟΥΝ όλο το σκηνικό! (ΦΩΤΟ)

  • ΕΚΤΑΚΤΟ Σεισμός 3,7 Ρίχτερ στην Θήβα αισθητός και στην Αθήνα
    ΕΚΤΑΚΤΟ Σεισμός 3,7 Ρίχτερ στην Θήβα αισθητός και στην Αθήνα

  • Η Πεζοναύτης που με το «Μ113 όργωσε την άσφαλτο» στην Παρέλαση και…μοίρασε Εγκεφαλικά!..Το Russia Today «RT» μετέδωσε την παρέλαση των Αθηνών βιντεο
    Η Πεζοναύτης που με το «Μ113 όργωσε την άσφαλτο» στην Παρέλαση και…μοίρασε Εγκεφαλικά!..Το Russia Today «RT» μετέδωσε την παρέλαση των Αθηνών βιντεο

  • Αυτή η 39χρονη γυναίκα αποκεφαλίζει τους τζιχαντιστές και μαγειρεύει τα κεφάλια τους! – Εκδικείται για τον χαμό της οικογένειας της! (ΦΩΤΟ)
    Αυτή η 39χρονη γυναίκα αποκεφαλίζει τους τζιχαντιστές και μαγειρεύει τα κεφάλια τους! – Εκδικείται για τον χαμό της οικογένειας της! (ΦΩΤΟ)

Translate Police-Voice

Police

Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2015

Το Βέλγιο ζητά τη δημιουργία μίας «ευρωπαϊκής CIA» για την αντιμετώπιση των τζιχαντιστών



Police-Voice blog ➤
Εκκληση για τη δημιουργία μίας ευρωπαϊκής μυστικής υπηρεσίας έκανε το Βέλγιο, ως μέσο για να αντιμετωπιστεί η απειλή των τζιχαντιστών, μετά από τις επιθέσεις στο Παρίσι.
«Πρέπει ταχύτατα να δημιουργήσουμε μία ευρωπαϊκή μυστική υπηρεσία, μία ευρωπαϊκή CIA, που θα συγκεντρώνει πληροφορίες για ύποπτους ακραίους και θα ξεσκεπάζει εκείνους που θα έχουν εχθρικές προθέσεις», δήλωσε ο πρωθυπουργός του Βελγίου, Σαρλ Μισέλ, στο γαλλικό ραδιοφωνικό σταθμό RTL.
Οι επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου στο Παρίσι αποκάλυψαν με τον πιο οδυνηρό τρόπο την αποτυχία συνεργασίας και ανταλλαγής πληροφοριών μεταξύ των μυστικών υπηρεσιών των ευρωπαϊκών χωρών.

Ο Σαρλ Μισέλ προειδοποίησε ότι ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα των υπηρεσιών ασφαλείας είναι ακριβώς αυτό. Οτι η ανταλλαγή πληροφοριών γίνεται μόνο μέσω συγκεκριμένων χωρών και όχι με παρόμοια πανευρωπαϊκά πρωτόκολλα.

«Αν οι μυστικές υπηρεσίες μπορούσαν να μοιραστούν τις πληροφορίες, χωρίς αποτυχία, ίσως να μην γινόταν ξανά άλλη επίθεση», πρόσθεσε ο Βέλγος πρωθυπουργός. Ομως δεν υπάρχει σύστημα που θα θέτει τους κανόνες σε αυτή την ανταλλαγή πληροφοριών και στοιχείων.

Κάτι αντίστοιχο ζήτησε και ο Δημήτρης Αβραμόπουλος την Παρασκευή, όμως ο Σαρλ Μισέλ παραδέχθηκε ότι πρέπει να δώσουν μάχη για να υιοθετηθεί αυτή η ιδέα. Παρότι η Γαλλία πλήρωσε ακριβά αυτή την αποτυχία των μυστικών υπηρεσιών, ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας, Μπερνάρ Καζνέβ, παραδέχθηκε ότι είναι ιδιαίτερα διστακτικός απέναντι σε αυτή την πρόταση.

Σκεπτικισμό για αυτό το θέμα της «ευρωπαϊκής CIA» έχει εκφράσει και η Γερμανία. «Δεν πρέπει να σπαταλάμε την ενέργειά μας για μία ευρωπαϊκή μυστική υπηρεσία», δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών, Τόμας ντε Μεζιέρ. «Αντί για αυτό πρέπει να επικεντρωθούμε στη βελτίωση της ανταλλαγής πληροφοριών μεταξύ των θεσμών που υπάρχουν», πρόσθεσε.
Πηγή ➤

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου