Police-Voice blog ➤
«Κάθε μέρα που περνώ μακριά από το παιδί μου είναι βασανιστική. Με έβαλαν στη φυλακή βασιζόμενοι σε μία ομολογία που ποτέ δεν έκανα. Δεν σκότωσα εγώ τον Θανάση».
«Κάθε μέρα που περνώ μακριά από το παιδί μου είναι βασανιστική. Με έβαλαν στη φυλακή βασιζόμενοι σε μία ομολογία που ποτέ δεν έκανα. Δεν σκότωσα εγώ τον Θανάση. Εγώ πληρώνω την αδυναμία τους να βρουν τον δολοφόνο. Οι μέρες εδώ περνούν αργά και βασανιστικά».
Με τα λόγια αυτά περιγράφει στον «ΕΤ» της Κυριακής τη ζωή της στις φυλακές Κορυδαλλού η 37χρονη Δήμητρα Βούλγαρη, η οποία είναι γνωστή πια στην Κοιλάδα της Αργολίδα ως η «διαβολική χήρα», καθώς κατηγορείται για τη δολοφονία του καπετάνιου συζύγου της Θανάση Λάμπρου.
Το περιβάλλον της γνωρίζει ότι εδώ και καιρό έχει γίνει σκιά του εαυτού της. Πολλοί δε είναι αυτοί που υποστηρίζουν ότι κρατά το στόμα της ερμητικά κλειστό γιατί δεν θέλει να προδώσει πράγματα και καταστάσεις για τα όσα έγιναν τη μοιραία ημέρα της 8ης Δεκεμβρίου 2014. Τότε που ο 42χρονος καπετάνιος βρέθηκε νεκρός με δύο σφαίρες στο σώμα του στην αυλή του σπιτιού φίλου του στην Κοιλάδα Ερμιονίδας.
Η υπόθεση θα μπορούσε να εμπνεύσει ακόμα και δημιουργό σεναρίου
κινηματογραφικής ταινίας με σκοτεινό παρασκήνιο, ροζ μυστικά, κενά και πολλές αντιφάσεις. Το έγκλημα παρέμεινε ανεξιχνίαστο για εφτά μήνες. Η ανατροπή ήρθε όταν η Αστυνομία ανακοίνωσε ότι η χήρα ομολόγησε μετά από σχεδόν 16 ώρες ανάκριση ότι δολοφόνησε τον Θανάση Λάμπρου. Εκεί, όμως, είναι που αρχίζουν να περιπλέκονται τα πράγματα.
Η Δήμητρα Βούλγαρη δεν υπέγραψε την έκθεση εξέτασής της και έτσι δεν υπάρχει υπογραφή της στην ομολογία. Μετά από σχεδόν τρεις μήνες στη φυλακή η 37χρονη περνά στην… αντεπίθεση με εξώδικα σε βάρος του διοικητή του Τμήματος Ασφαλείας Ναυπλίου, τα οποία κοινοποιεί μέσω του δικηγόρου της κ. Σπύρου Ρομποτή προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκο Τόσκα και τον αρχηγό της Αστυνομίας κ. Δημήτρη Τσακνάκη.
Η 37χρονη κατηγορεί τον διοικητή του Τ.Α. για «κενά» στην αστυνομική προανάκριση. Η πρώτη της εξώδικη δήλωση έγινε στις 23 Σεπτεμβρίου 2015 στην οποία ζητά απαντήσεις από τον αρμόδιο αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ. για τις επίμαχες ημέρες της φερόμενης ομολογίας της. Συγκεκριμένα ρωτάει:
1) Αν εξετάστηκε -πριν την εξέτασή της ως κατηγορουμένη- ως μάρτυρας κατά την προσαγωγή της στο Τμήμα Ασφαλείας Ναυπλίου την 23η-24η Ιουλίου 2015 και εάν ναι από ποιους ανακριτικούς υπαλλήλους 2) Αν το ίδιο διάστημα εξετάστηκε με κάποια άλλη ιδιότητα και ποια είναι αυτή 3) Αν κατά την παραμονή της στο Τμήμα τις ημέρες αυτές ήταν υπό κράτηση και εάν ναι για ποιο λόγο.
Η Αστυνομική Διεύθυνση Αργολίδας της απάντησε επίσημα αναφέροντας ότι για το περιεχόμενο της εξώδικης δήλωσής της έχει σχηματιστεί δικογραφία που υποβλήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα. Υπενθυμίζεται δε στην απάντηση ότι σε βάρος της είχε εκδοθεί από τον Ανακριτή ένταλμα σύλληψης για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.
Η Δήμητρα Βούλγαρη, ωστόσο, δεν σταμάτησε εκεί. Σε νέο της εξώδικο προς τον διοικητή του Τμήματος Ασφαλείας Ναυπλίου χαρακτηρίζει την απάντηση της Αστυνομίας ως «κακόγουστο εμπαιγμό προς το πρόσωπό της» διότι δεν της δίνονται οι απαντήσεις που δικαιούται βάσει σχετικής εγκυκλίου του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ.
«Αντί να βρείτε τις απαντήσεις στο βιβλίο συμβάντων της 23ης και 24ης Ιουλίου και στο διαβιβαστικό έγγραφο και να υποβάλλετε τα ερωτήματα στους υφισταμένους σας επιλέξατε να ακολουθήσετε μία πραγματικά αξιόμεμπτη, θλιβερή και ύποπτη τακτική. Υποκριθήκατε ότι δεν συμβαίνει τίποτε με κραυγαλέα περιφρόνηση των κατοχυρωμένων δικαιωμάτων μου», αναφέρεται στο εξώδικο.
Από την πλευρά τους αστυνομικές πηγές από την Αργολίδα υποστηρίζουν ότι «δεν μπορεί ένας αξιωματικός να… απολογείται στον κατηγορούμενο από τη στιγμή που εκείνος έχει λάβει –όπως συμβαίνει πάντα- αντίγραφα της δικογραφίας και έχει πλήρη γνώση των όσων έγιναν. Τη στιγμή της φερόμενης ομολογίας της τον περασμένο Ιούλιο ήταν παρόντες ανακριτικοί υπάλληλοι που βεβαιώνουν ότι η 37χρονη ομολόγησε αλλά δεν δέχτηκε να υπογράψει».
Δικαιωμένα από την δικαστική εξέλιξη και την προφυλάκιση της Δήμητρας Βούλγαρη δηλώνουν τα μέλη της οικογένειας του Θανάση Λάμπρου, τα οποία από την αρχή έκαναν λόγο για εγκληματική πράξη σε αντίθεση με την Αστυνομία που τον πρώτο καιρό εκτιμούσε ότι πρόκειται για αυτοκτονία.
Η κατάθεση της χήρας
«Ο άντρας μου ήταν ναυτικός και κατά τους μήνες από Γενάρη μέχρι Αύγουστο κάθε έτους ήταν στη Μαγαδασκάρη, όπου δούλευε καπετάνιος στα γαριδάδικα. Ως ελεύθερος τότε ο Θανάσης είχε πολλές κατακτήσεις, κυρίως μεγαλύτερες γυναίκες από αυτόν κατά πέντε ή δέκα χρόνια. Μέχρι το 2002 είχα μάθει ότι πηγαίνει στο μπαρ του… και έπαιρνε από εκεί γυναίκες για ερωτική συνεύρεση.
Δεχόμουν το ενδεχόμενο όταν εκείνος έλειπε για μεγάλο χρονικό διάστημα στο εξωτερικό να πηγαίνει με κάποιες γυναίκες ώστε να ικανοποιήσει τις σεξουαλικές του ανάγκες. Το 2006 ενώ ο άντρας μου ήταν στη Μαγαδασκάρη διέρρευσε μία φημολογία ότι εγώ είχα εξωσυζυγική σχέση για 5 μήνες με τον 19χρονο… (…)
Το διάστημα αυτό εκείνος είχε τουλάχιστον δύο εξωσυζυγικές σχέσεις. Μία μέρα έτυχε να είμαι δίπλα στο κινητό και διάβασα μήνυμα με αποστολέα ‘Κούλης’. Το μήνυμα έγραφε: «Σ’ αγαπώ πολύ, δεν θα σε ξεχάσω ποτέ, σε περιμένω’. (…) Τον Αύγουστο του 2008 ανακάλυψα πολλά μηνύματα ερωτικού περιεχομένου με αποστολέα το όνομα Ελένη. Έφτασα στο σημείο να τηλεφωνήσω στον αποστολέα των μηνυμάτων και άκουσα μια γυναικεία φωνή με αλλοδαπή προφορά».
Δήλωση Σ. Ρομποτή
Η εντολέας μου υπέβαλε ένα πολύ συγκεκριμένο και νομικώς αιτιολογημένο αίτημα προς το Τ.Α. Ναυπλίου, για τη χορήγηση ουσιωδών πληροφοριών και στοιχείων σχετικά με την προανάκριση της υπόθεσης.
Δυστυχώς, ο τρόπος χειρισμού του αιτήματος από το αρμόδιο Τ.Α. υπήρξε επιεικώς ατυχής. Αντί της χορήγησης των αιτουμένων ειδικών στοιχείων, αρκέστηκε σε μια γενικόλογη αναφορά επί πασίγνωστων δεδομένων της δικογραφίας. Τέτοιου είδους παρελκυστικές απαντήσεις αν μη τι άλλο υποτιμούν τη νοημοσύνη του πολίτη και θέτουν εν αμφιβολία τ’ αυτονόητα, δηλαδή την τήρηση του νόμου από τις Αρχές.
Οφείλω να τονίσω ότι η όλη διαδικασία σε βάρος της εντολέως μου χαρακτηρίζεται από «κενά» και πρόδηλες δικονομικές παρατυπίες. Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με τη σκόπιμη άρνηση ικανοποίησης νομίμων αιτημάτων, δημιουργεί υπόνοιες συγκάλυψης ευθυνών και δυσπιστία έναντι των Αρχών.
Από πλευράς υπεράσπισης, πάντοτε με γνώμονα το νόμο, θα καταβληθούν άοκνες προσπάθειες για να φωτιστούν πολλές πτυχές της υπόθεσης που παραμένουν στο σκοτάδι.
Πηγή ➤
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου