Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Κυριακή 9 Αυγούστου 2015

Κέρκυρα: Συνελήφθησαν τρεις Αλβανοί που έκλεβαν τουρίστες...Εξαρθρώθηκε η σπείρα με μεθόδους... CSI



Police-Voice blog ➤

Δεν κατοικούσαν στο νησί, αλλά ταξίδευαν εκεί μόνο για να «χτυπήσουν» σπίτια στο βόρειο τμήμα του και έπαιρναν πρωτοφανή μέτρα για να μην εντοπίζονται - Πώς δρούσαν

Χρειάστηκαν μέθοδοι ανάλυσης που θυμίζουν… CSI για να εξαρθρωθεί μια σπείρα διαρρηκτών που είχε γίνει πονοκέφαλος για τις αστυνομικές αρχές της Κέρκυρας τα τελευταία δυο χρόνια! Κι αυτό, γιατί οι τρεις Αλβανοί δεν κατοικούσαν στο νησί, αλλά ταξίδευαν εκεί μόνο για να «χτυπήσουν» σπίτια στο βόρειο τμήμα του και έπαιρναν πρωτοφανή μέτρα για να μην εντοπίζονται.



Οι νεαροί αλλοδαποί ηλικίας 28, 26 και 20 χρόνων πήγαιναν στην Κέρκυρα με πλοία από την Ηγουμενίτσα ή ακόμη και από το Πρίντεζι της Ιταλίας και έμεναν για λίγες ημέρες ξενοδοχεία με ψεύτικα ονόματα, ενώ νοίκιαζαν δίκυκλα για τις μετακινήσεις τους με πλαστά διπλώματα οδήγησης! Στο διάστημα της παραμονής τους, στοχοποιούσαν ενοικιαζόμενα διαμερίσματα και κατοικίες παραθεριστών και τα παραβίαζαν όταν βεβαιώνονταν ότι οι ένοικοι έλειπαν.

Από το 2013, η τριμελής σπείρα είχε διαρρήξει 18 παραθεριστικές κατοικίες  και είχε αρπάξει χρήματα, τιμαλφή, κοσμήματα και ηλεκτρονικές συσκευές μεγάλης αξίας. Οι σημαντικότερες διαρρήξεις είχαν γίνει στο Μπαρμάτι με λεία ένα χρυσό δακτυλίδι , ένα χρυσό μενταγιόν, μια ψηφιακή φωτογραφική μηχανή, δύο κινητά και 1.400 ευρώ, στην περιοχή Αγνί από την οποία έκλεψαν ένα mp3 player, ένα tablet, μια φωτογραφική μηχανή και 540 ευρώ και στην Κασσιώπη απ’ όπου άρπαξαν πλήθος ηλεκτρονικών συσκευών και ένα ρολόι μεγάλης αξίας.

Η αξιοποίηση των στοιχείων που άφησαν πίσω τους οι δράστες, οδήγησαν στην ταυτοποίησή τους από τους ειδικούς του τμήματος Εγκληματολογικών Ερευνών και συνελήφθησαν στην περιοχή των Γουβιών με αιφνιδιαστική επιχείρηση αστυνομικών της Ασφαλείας και της Ο.Π.Κ.Ε.. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για σύσταση συμμορίας, διακεκριμένες κλοπές, πλαστογραφία και άλλα αδικήματα κατά περίπτωση, με την οποία οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κέρκυρας. Η έρευνα συνεχίζεται για να διαπιστωθεί αν εμπλέκονται και σε άλλες διαρρήξεις και αν διέθεταν συνεργούς.
Πηγή ➤

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου