Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Κυριακή 9 Αυγούστου 2015

Μήπως κάνουμε λάθος με το επικίνδυνο και ανθυγιεινό; του Νίκου Καραδήμα



Police-Voice blog ➤
Ο πάντα αιρετικός αλλά όχι χωρίς αιτία Νίκος Καραδήμας καθώς αιτιολογεί τη θέση της αντίθεσης, διαφοροποιείται με το τελευταίο επικοινωνιακό όσο και στρατηγικό "προαπαιτούμενο" της ηγεσίας του αστυνομικού συνδικαλισμού, που αντιπροτάσσει το επικίνδυνο κι ανθυγιεινό ως πανάκεια στην επικείμενη νέα απώλεια μισθολογικών και ασφαλιστικών κεκτημένων. Ή καλύτερα, ότι
απόμεινε από αυτά.
Το κείμενο αναρτήθηκε χθες στο facebook. 
Έχω την αίσθηση ότι η εμμονή περι του ανθυγιεινού και επικινδύνου, ανοίγεται σε μια κρίσιμη και λάθος  περίοδο που οι δανειστές ζητούν προαπαιτούμενα.
Για το ασφαλιστικό που γίνεται λόγος το τελευταίο διάστημα κακώς το βάζουμε στην ατζέντα της συζήτησης συνδικαλιστικά. Εγγυμονεί τεράστιους κινδύνους μία τέτοια προσέγγιση.
...
Είδαμε πριν λίγε μέρες τα προαπαιτούμενα και τα όρια ηλικίας τα οποία αποσύρθηκαν . Καμία απο εκείνες τις διατάξεις δεν έθιγε θεμελιωμένα δικαιώματα ενστόλων, γιατί μίλαγε για όρια ηλικίας.
Εμείς ουδέποτε είχαμε όρια ηλικίας, πλήν των νέων ασφαλισμένων τα οποία ήταν διαζευκτικά με τα έτη ασφάλισης.
Στην ουσία όρια δεν υπήρχαν αν αναγνωρίζονταν η μάχιμη πενταετία. Δηλαδή κάποιος ακόμη  και απ τους νέους ασφαλισμένους μπορούσε να φύγει σε ηλικία 53 ετών αν αναγνώριζε πενταετία και επομένως αρκούσαν τα 40-5 χρόνια ασφάλισης.
Τώρα με το να ζητάμε την ένταξη μας στην κατηγορία που προανέφερα , αποποιούμαστε την διαζευκτική ερμηνία των νόμων 3863/10 και 3865/10 όπου ρητά αναφερονται διαταξεις που μας αφορούν  και επαναφέρουμε άλλο καθεστώς συνταξιοδότησης.
Για να γίνει αντιληπτό, ας πάρουμε την περίπτωση των συνταξιοδοτούμενων  με Βαρέα ενσήμα που κατα κύριο λόγο έχουν τα ανθυγιεινά και επικίνδυνα επαγγέλματα.
Τι απαιτείται γι αυτούς ; 12000 ένσημα δηλαδή 40 χρόνια δουλειάς και πλήρη σύνταξη σε ηλικία 62 ετών η σε διαφορετική περίπτωση τα 67.
Αποψή μου είναι παρακινδυνευμένη μια τετοια προσέγγιση στην παρούσα φάση.
Δημιουργείται πλέον άλλη συνταξιοδοτική παράμετρος.
Και για να γνωρίζετε ακόμη πιο επικίνδυνο είναι η κατηγοριοποίηση ασφαλισμένων. Διότι το επικίνδυνο δεν θα το πάρει ούτε ο επιτελικός ούτε και ο εργαζόμενος σε εστεγασμένους χώρους. Η διακριτότητα αυτή ισχύει και σε άλλες κατηγορίες ασφαλισμένων με ομοειδή αντικείμενο εργασίας πλήν όμως ο χώρος και οι συνθήκες κάνουν την διαφορά.
 Ο Νίκος Καραδήμας
Πηγή ➤http://www.bloko.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου