Διάφορες Αναρτήσεις

  • Πιερία: Αλλοδαποί ξυλοκόπησαν άγρια κτηματία για....Ο άτυχος ιδιοκτήτης είδε τους δράστες ηλικίας 29, 25 και 19 χρόνων να αρπάζουν
    Πιερία: Αλλοδαποί ξυλοκόπησαν άγρια κτηματία για....Ο άτυχος ιδιοκτήτης είδε τους δράστες ηλικίας 29, 25 και 19 χρόνων να αρπάζουν

  • Παραλίγο νέα τραγωδία - Τους έσωσε το Λιμενικό Σάμος: Διακινητές έριξαν στη θάλασσα τους λαθρομετανάστες και έφυγαν
    Παραλίγο νέα τραγωδία - Τους έσωσε το Λιμενικό Σάμος: Διακινητές έριξαν στη θάλασσα τους λαθρομετανάστες και έφυγαν

  • Το ψυγείο στις φυλακές Λάρισας έκρυβε.....Έτοιμος ήταν ο 35χρονος αλλοδαπός κρατούμενος....
    Το ψυγείο στις φυλακές Λάρισας έκρυβε.....Έτοιμος ήταν ο 35χρονος αλλοδαπός κρατούμενος....

  • Ζωντανή σύνδεση! ΌΛΕΣ ΟΙ ΚΑΜΕΡΕΣ  ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ! ΛΑΟΘΑΛΑΣΣΑ! ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ. ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΒΕΛΛΙΔΕΙΟ!
    Ζωντανή σύνδεση! ΌΛΕΣ ΟΙ ΚΑΜΕΡΕΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ! ΛΑΟΘΑΛΑΣΣΑ! ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ. ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΒΕΛΛΙΔΕΙΟ!

  • “ΠΑΓΩΣΕ” Η ΥΦΗΛΙΟΣ – ΚΗΡΥΓΜΑ ΜΙΣΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΝ “ΕΓΚΕΦΑΛΟ” ΤΟΥ ΜΑΚΕΛΕΙΟΥ ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ ΣΕ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΔΩΣΕΙ! ΠΟΙΑ Η ΣΧΕΣΗ ΤΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ; ΤΙ ΕΙΧΕ ΠΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ…
    “ΠΑΓΩΣΕ” Η ΥΦΗΛΙΟΣ – ΚΗΡΥΓΜΑ ΜΙΣΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΝ “ΕΓΚΕΦΑΛΟ” ΤΟΥ ΜΑΚΕΛΕΙΟΥ ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ ΣΕ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΔΩΣΕΙ! ΠΟΙΑ Η ΣΧΕΣΗ ΤΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ; ΤΙ ΕΙΧΕ ΠΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ…

  • ΠΑΝΕ ΑΛΑΜΠΡΑΤΣΕΤΑ ΣΤΟΝ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟ. Το δόγμα Πολάκη εφαρμόζεται γενικά» «Η εργαλειοποίηση της ελληνικής Δικαιοσύνης θέτει σε κίνδυνο της ίδια μας τη Δημοκρατία.
    ΠΑΝΕ ΑΛΑΜΠΡΑΤΣΕΤΑ ΣΤΟΝ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟ. Το δόγμα Πολάκη εφαρμόζεται γενικά» «Η εργαλειοποίηση της ελληνικής Δικαιοσύνης θέτει σε κίνδυνο της ίδια μας τη Δημοκρατία.

  • ΑΥΤΟ το ΒΙΝΤΕΟ πρέπει να το ΔΕΙΤΕ ΟΛΟΙ ! Η απόλυτη Ελληνική Παρωδία! Μνημόνια ΤΕΛΟΣ! – ΟΒΕΡ!
    ΑΥΤΟ το ΒΙΝΤΕΟ πρέπει να το ΔΕΙΤΕ ΟΛΟΙ ! Η απόλυτη Ελληνική Παρωδία! Μνημόνια ΤΕΛΟΣ! – ΟΒΕΡ!

  • Δείτε τι πρέπει να κάνετε αν σας ζητήσει την ταυτότητά σας ιδιωτική εταιρεία ή τράπεζα! *
    Δείτε τι πρέπει να κάνετε αν σας ζητήσει την ταυτότητά σας ιδιωτική εταιρεία ή τράπεζα! *

  • ΣΤΗΝ ΜΟΡΙΑ ΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ 18.853 ΑΤΟΜΑ Πάνω από 2.700 πρόσφυγες και μετανάστες πέρασαν στα νησιά του βορείου Αιγαίου σε μια εβδομάδα
    ΣΤΗΝ ΜΟΡΙΑ ΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ 18.853 ΑΤΟΜΑ Πάνω από 2.700 πρόσφυγες και μετανάστες πέρασαν στα νησιά του βορείου Αιγαίου σε μια εβδομάδα

Translate Police-Voice

Police

Σάββατο 7 Μαρτίου 2015

ΠΡΟΣΟΧΗ! Καμμιά φωτογραφία των παιδιών στο Διαδίκτυο. Αυστηρή οδηγία του Σφακιανάκη πρός γονείς και χρήστες των κοινωνικών δικτύων.



Police-Voice blog ➤
Ο κ. Σφακιανάκης αναφέρθηκε σε περιστατικά παιδιών στην Ελλάδα, τα οποία βρέθηκαν σε πολύ δύσκολη θέση όταν φωτογραφίες τους «πειράχτηκαν» μέσω φωτομοντάζ και διέρρευσαν στο σχολικό τους περιβάλλον, παρουσιάζοντας π.χ. το πρόσωπο του παιδιού με το σώμα κάποιας πορvοστάρ.

Και δεν είναι η ίδια η φωτογραφία που θα ενοχλήσει το παιδί, όσο ο αδιάκοπος χλευασμός των συμμαθητών του ή, ακόμα χειρότερα, το bullying που θα ακολουθήσει.

Και δεν είναι μόνο οι φωτογραφίες που μπορεί να βάλουν τα παιδιά σας σε κίνδυνο. Όπως αναφέρει η διευθύντρια του Ινστιτούτου Διαδικτύου της Οξφόρδης, Victoria Nash, υπάρχουν δύο πράγματα που οι γονείς θα πρέπει να προσέχουν:

«Το ένα είναι πληροφορίες για τα παιδιά που δημοσιεύουν, όπως π.χ. η ημερομηνία και το τόπος γέννησής τους, το πού ζουν και πού πηγαίνουν σχολείο, καθώς τις πληροφορίες αυτές μπορεί να χρησιμοποιήσει κάποιος προκειμένου να τους κλέψει την ηλεκτρονική ταυτότητα (να φτιάξει, δηλαδή, ένα προφίλ στο Facebook με αυτά ακριβώς τα στοιχεία).

Το δεύτερο έχει να κάνει με την συγκατάθεση του παιδιού: Τι από αυτά που ποστάρετε θα θέλει το παιδί σας να δει δημοσιευμένο όταν μεγαλώσει;

Και κυρίως, τι κόστος μπορεί να έχει αυτό για την πορεία της ζωής του (π.χ. δεν ξέρετε πώς μία φωτογραφία του παιδιού με κάποιο πολιτικό μήνυμα μπορεί να επηρεάσει με κάποιον τρόπο τη μελλοντική του καριέρα)».

Τι πρέπει να κάνετε από εδώ και στο εξής

Τόσο ο κ. Σφακιανάκης όσο και η δρ. Nash συμφωνούν στο ότι ο καλύτερος τρόπος για να προστατεύσετε την ψηφιακή ταυτότητα του παιδιού σας είναι να μην ποστάρετε ποτέ απολύτως τίποτα για εκείνο. Κάποιοι γονείς θεωρούν ότι λαμβάνουν ένα «μέτρο προστασίας» ποστάροντας φωτογραφίες των παιδιών τους χωρίς να αναγράφουν πουθενά τα ονόματά τους – οι φωτογραφίες, όμως, θα παραμείνουν για πάντα εκεί, διαθέσιμες προς όλους.

Δεν αποκλείεται στο μέλλον, λένε οι ειδικοί, μία φωτογραφία του παιδιού σας που ποστάρατε όταν είναι 4 ετών, να συνδεθεί με κάποια που θα ποστάρει ένας φίλος του όταν θα είναι 10 ετών και στην συνέχεια με κάποιο επαγγελματικό προφίλ που μπορεί να έχει το παιδί σας ως ενήλικας και έτσι να δημιουργηθεί ένα πλήρες ψηφιακό αρχείο του παιδιού, πάνω στο οποίο δεν θα μπορεί να έχει κανέναν έλεγχο.

Τι μπορείτε να κάνετε αν έχετε ήδη ποστάρει φωτογραφίες των παιδιών σας στο Facebook ή στο Instagram;

Να σας πούμε, καταρχάς, τι δεν μπορείτε να κάνετε: Να τις πάρετε πίσω. Όπως ανάφερε στην ομιλία του ο κ. Σφακιανάκης, για να μπορέσει μία κοπέλα από την Ιρλανδία να διεκδικήσει ολόκληρο το ψηφιακό της αρχείο, αφού απενεργοποίησε το προφίλ της στο Facebook, χρειάστηκε να καταφύγει σε πολυετή δικαστικό αγώνα με το μέσο.

Τι κέρδισε στο τέλος; Ένα CD με τις φωτογραφίες της (αντίγραφα των οποίων προφανώς και έχει κρατήσει το Facebook).

Αυτό, λοιπόν, που μπορείτε να κάνετε είναι να μην ξαναποστάρετε ποτέ καμία φωτογραφία των παιδιών σας, σε κανένα διαδικτυακό μέσο.

Όσο για τις φωτογραφίες που έχετε ήδη ποστάρει εσείς, μπορείτε να τις διαγράψετε (αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι δεν έχουν ήδη αποθηκευτεί στα αρχεία του Facebook ή οποιουδήποτε άλλου). Τις φωτογραφίες που έχουν ποστάρει άλλοι με εσάς (και τα παιδιά) να έχετε γίνει tag μπορείτε να τις κρύψετε από το Χρονολόγιό σας, όμως όχι να τις διαγράψετε – μόνο αυτός που την πόσταρε μπορεί να το κάνει.

Από εκεί και πέρα, στις ρυθμίσεις ασφαλείας του μέσου (π.χ. του Facebook) επιλέξτε αφενός τις φωτογραφίες σας να βλέπουν μόνο οι Φίλοι σας (ούτε καν οι Φίλοι των Φίλων) και επιλέξτε να ενημερώνεστε κάθε φορά που κάποιος σας κάνει tag σε μία φωτογραφία, προκειμένου να την εγκρίνετε πριν δημοσιευτεί – αν είναι και τα παιδιά σας στην φωτογραφία αυτήν, το δικό σας όνομα θα είναι αυτό που πιθανότατα θα γίνει tagged.

Τέλος, ενημερώστε κάθε φίλο και γνωστό σας ότι δεν θέλετε επ'ουδενί να ποστάρουν καμία φωτογραφία ή πληροφορία, στην οποία εμφανίζεται ή αναφέρεται το παιδί σας.

Σε περίπτωση που ανησυχείτε ή είστε βέβαιοι ότι φωτογραφίες του παιδιού σας χρησιμοποιούνται από άλλους, χωρίς την δική σας συγκατάθεση, το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να απευθυνθείτε στο Cyber Alert, την εφαρμογή για επικοινωνία με την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σε Πραγματικό Χρόνο – μάθετε περισσότερα εδώ – ή απευθείας στο τηλέφωνο της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στα 210-6476464, 210-6476000.

Πηγή ➤ irafina 
Πηγή ➤

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου