Διάφορες Αναρτήσεις

  • Λάρισα: “Δάγκωσαν” 30 επιχειρήσεις  ! Το απίθανο κόλπο των απατεώνων Η αστυνομία κατάφερε να φτάσει στην άκρη του νήματος… (ΦΩΤΟ)
    Λάρισα: “Δάγκωσαν” 30 επιχειρήσεις ! Το απίθανο κόλπο των απατεώνων Η αστυνομία κατάφερε να φτάσει στην άκρη του νήματος… (ΦΩΤΟ)

  • ΒΡΕ ΚΟΤΖΙΑ ?? Αυτό το μαγνητάκι το δίνουν στα Σκόπια ενθύμιο στους τουρίστες
    ΒΡΕ ΚΟΤΖΙΑ ?? Αυτό το μαγνητάκι το δίνουν στα Σκόπια ενθύμιο στους τουρίστες

  • ΑΝΕΚΔΟΤΟ - Ο Τύπος και η κουκλάρα.
    ΑΝΕΚΔΟΤΟ - Ο Τύπος και η κουκλάρα.

  • Η ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ! Στρατιώτες… έφαγαν πόρτα σε καφετέρια του Βόλου – H απίστευτη εξήγηση που τους έδωσε ο υπεύθυνος
    Η ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ! Στρατιώτες… έφαγαν πόρτα σε καφετέρια του Βόλου – H απίστευτη εξήγηση που τους έδωσε ο υπεύθυνος

  • Φυλακές Κορυδαλλού: Στο κελί της Ρούλας Πισπιρίγκου η 26χρονη μητέρα του Άγγελου......
    Φυλακές Κορυδαλλού: Στο κελί της Ρούλας Πισπιρίγκου η 26χρονη μητέρα του Άγγελου......

  • Λίγο κράτησε το αστείο Τσίπρα τζαμπα χαρηκαμε λεφτα ΓΙΟΚ  – Οι Βρυξέλες τον βγάζουν κάρτα και του ρίχνουν πάλι μπατσάκι “Δεν γνωρίζαμε τίποτα καιι δεν συμφωνούμε με τις εξαγγελίες Τσίπρα”
    Λίγο κράτησε το αστείο Τσίπρα τζαμπα χαρηκαμε λεφτα ΓΙΟΚ – Οι Βρυξέλες τον βγάζουν κάρτα και του ρίχνουν πάλι μπατσάκι “Δεν γνωρίζαμε τίποτα καιι δεν συμφωνούμε με τις εξαγγελίες Τσίπρα”

  • ΥΠΕΘΑ: Ολοκληρώθηκε η πρώτη αποστολή της δράσης «Υγειονομική Μέριμνα για όλους από τις Ένοπλες Δυνάμεις» σε Αγαθονήσι, Λειψούς, Αρκιούς και Ψέριμο
    ΥΠΕΘΑ: Ολοκληρώθηκε η πρώτη αποστολή της δράσης «Υγειονομική Μέριμνα για όλους από τις Ένοπλες Δυνάμεις» σε Αγαθονήσι, Λειψούς, Αρκιούς και Ψέριμο

  • Δείτε πώς υποδέχθηκαν δύο Ηρακλειώτες τον… χιονιά
    Δείτε πώς υποδέχθηκαν δύο Ηρακλειώτες τον… χιονιά

  • Πρόκληση στο Αιγαίο: Επεισόδιο ανοιχτά της Σάμου με την τουρκική ακτοφυλακή   παρενόχλησε σκάφος του Λιμενικού Σώματος, στη διάρκεια της επιχείρησης διάσωσης
    Πρόκληση στο Αιγαίο: Επεισόδιο ανοιχτά της Σάμου με την τουρκική ακτοφυλακή παρενόχλησε σκάφος του Λιμενικού Σώματος, στη διάρκεια της επιχείρησης διάσωσης

Translate Police-Voice

Police

Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2015

Σένγκεν υπό εξέταση..Mε αυστηρότερους ελέγχους σε όσους μπαίνουν στη ζώνη Σένγκεν



Police-Voice blog ➤
Mε αυστηρότερους ελέγχους σε όσους μπαίνουν στη ζώνη Σένγκεν και ενίσχυση της ανταλλαγής στοιχείων ταξιδιωτών μεταξύ των κρατών μελών κάλεσε η Σύνοδος Κορυφής, με φόντο τις επιθέσεις στο Παρίσι και τον κίνδυνο που εγείρει η τρομοκρατία, ιδιαίτερα η τζιχανστική. Οι «28» κάλεσαν την Ευρωβουλή να υιοθετήσει την πρόταση για ενισχυμένο πλαίσιο ανταλλαγής πληροφοριών ταξιδιωτών -το περίφημο PNR- το οποίο ωστόσο συνεχίζει να προκαλεί αντιδράσεις στο Στρασβούργο.

Η Σύνοδος Κορυφής την Πέμπτη ανέφερε ότι το υφιστάμενο πλαίσιο δίνει τη δυνατότητα για ενισχυμένους ελέγχους, και ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ υπογράμμισε πως δεν υπάρχει ανάγκη αλλαγής στη Συνθήκη του Σένγκεν.

Το σχέδιο που εγκρίθηκε είναι αυτό που εκπονήθηκε από τους υπουργούς Εσωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στα τέλη Ιανουαρίου στη Ρίγα της Λετονίας και διαρθρώνεται γύρω από τρεις δράσεις: Την πρόληψη της ριζοσπαστικοποίησης, τον τρομοκρατικό έλεγχο και τη διεθνή συνεργασία.

Θα επιβάλει δε τροποποιήσεις των υφιστάμενων κανόνων και νόμων. Τα κράτη μέλη επιθυμούν να θεσπίσουν έναν αποτελεσματικό έλεγχο των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ, συμπεριλαμβανομένων και των αεροδρομίων, για τους υπηκόους των 26 χωρών της ζώνης του Σένγκεν.

«Αν θέλουμε να κρατήσουμε τη συνθήκη Σένγκεν απαιτείται να ελέγχονται τα εξωτερικά σύνορα για το ποιος έρχεται και που πηγαίνει», δήλωσε ο Φρανσουά Ολάντ. Ο Γάλλος πρόεδρος θέλει μάλιστα ένα μόνιμο σύστημα παρακολούθησης αλλά το συγκεκριμένο θέμα είναι εξαιρετικά ευαίσθητο, όπως προειδοποίησε ο Ζαν Κλοντ Γιούνγκερ. « Η συνθήκη Σένγκεν είναι μέρος της λύσης και όχι του προβλήματος», προειδοποίησε. «Θα χρειαστεί χρόνος για να αλλάξουν οι κανόνες», παραδέχτηκε και ο Φρανσουά Ολάντ.

Η δημιουργία ενός ευρωπαϊκού μητρώου δεδομένων των επιβατών αεροσκαφών (PNR) που θα έχει ως στόχο να παρακολουθούνται οι κινήσεις των ύποπτων, είναι ένα μέτρο που δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί. Η πρόταση που εγκρίθηκε από τις κυβερνήσεις της ΕΕ, είναι παγωμένη από το 2011, καθώς το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ζητά διασφαλίσεις για την προστασία αυτών των δεδομένων.

Οι ευρωβουλευτές δεσμεύθηκαν την περασμένη Τετάρτη να «καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια» για να δημιουργηθεί ένα ευρωπαϊκό μητρώο των επιβατών αεροπορικών μεταφορών «μέχρι το τέλος του έτους», αλλά κάλεσαν τις κυβερνήσεις να εξασφαλίζουν επαρκή προστασία των προσωπικών δεδομένων.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση αναμένεται να αναπτύξει επίσης την απαραίτητη τεχνολογία για να παρακολουθεί τις ανταλλαγές μηνυμάτων των τζιχαντιστών στα κοινωνικά δίκτυα, σε ιστοσελίδες, μπλοκ, και άλλα μέσα, ώστε να αποκρυπτογραφεί την προπαγάνδα των ισλαμιστών.
Πηγή ➤crimesonair

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου