Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Δευτέρα 5 Ιανουαρίου 2015

Στολή Έλληνα Αστυνομικού: "Εργαλείο ή Αξεσουάρ...?" ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΖΗΤΑΜΕ ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ... ΩΣ ΠΟΤΕ??



Police-Voice blog ➤
Στη σύγχρονη εποχή, ο Έλληνας Αστυνομικός που υπηρετεί σε μάχιμες θέσεις, καλείται να εκτελέσει τα καθήκοντα του σε συνθήκες ιδιαίτερα επικίνδυνες, ανθυγιεινές και δύσκολες, από σωματικής και ψυχολογικής πλευράς, και να ανταπεξέλθει σε αυτές όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικά.

Ένα θέμα το οποίο μας απασχολεί και δεν θα έπρεπε καν να υφίσταται εν έτη 2015 είναι η χρήση της στολής τύπου ‘’μπαλτρέζ’’ για την εκτέλεση υπηρεσίας.

Για τον Αστυνομικό η επιχειρησιακή φόρμα είναι πιο λειτουργική σε σύγκριση με την ‘’μπαλτρέζ’’ καθώς μας προσφέρει άνεση κινήσεων, με ευκολότερη και ταχύτερη πρόσβαση στην ζώνη εξάρτησης (χειροπέδες-γκλόπ-πιστόλι-ασύρματο-φακό), όποτε αυτό απαιτηθεί.

Πρόσφατο περιστατικό που έλαβε χώρα στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης αναδεικνύει για πολλοστή φορά το όλο θέμα καθώς και μία ακόμα σημαντική παράμετρο, την οικονομική.

Συγκεκριμένα, κατά την μεταφορά κρατουμένων σε αίθουσα του Δικαστικού Μεγάρου από συναδέλφους της μόνιμης δύναμης της Υ.ΜΕ.Τ. ( φορούν μπαλτρέζ – πουκάμισο – γραβάτα) δέχθηκαν ‘’βροχή’’ από διάφορα αντικείμενα ( καφέδες – μπουκάλια κλπ) από παρευρισκόμενους οι οποίοι επιχείρησαν να επιτεθούν στους εν λόγω κρατουμένους.

Ευτυχώς δεν υπήρξε κανένας τραυματισμός, ωστόσο το αποτέλεσμα ήταν να λερωθούν οι στολές των συναδέλφων.

Όπως είναι φυσικό οι συνάδελφοι κλήθηκαν να πληρώσουν από την τσέπη τους τον καθαρισμό των στολών τους στο καθαριστήριο.

Οι συνάδελφοι που εκτελούν οποιαδήποτε υπηρεσία στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης καλούνται να εκτελέσουν τα καθήκοντα τους σε ένα εργασιακό περιβάλλον με ιδιαιτερότητες, αφού παρουσία εισαγγελικών και δικαστικών λειτουργών, δικηγόρων και πολιτών, είναι επιφορτισμένοι με την φύλαξη και μεταφορά κρατουμένων με αποτέλεσμα να υπόκεινται σε σωματική κόπωση και ψυχολογική πίεση δίνοντας καθημερινά ‘’εξετάσεις’’ για την εμφάνιση και την αποτελεσματικότητα του έργου τους.

Σε αρκετές υπηρεσίες προτιμάται η χρήση της επιχειρησιακής φόρμας έναντι της ‘’μπαλτρέζ’’ για τους μάχιμους συναδέλφους, ας ελπίσουμε ότι το ίδιο θα επιτραπεί και για τους μάχιμους συναδέλφους που υπηρετούν στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης και όπου αλλού πραγματικά απαιτείται.



ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ Φιλάρετος – Υ.ΜΕ.Τ. –

Μέλος ‘’ΕΝΩΜΕΝΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ’’

enomenithessaloniki.gr
Πηγή ➤

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου