Διάφορες Αναρτήσεις

  • ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΗΓΑΝ ΣΟΥΔΑ Η ΚΑΣΤΕΛΙ ?? Αμερικανικά κατασκοπευτικά αεροσκάφη προσγειώθηκαν στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου (φωτο)
    ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΗΓΑΝ ΣΟΥΔΑ Η ΚΑΣΤΕΛΙ ?? Αμερικανικά κατασκοπευτικά αεροσκάφη προσγειώθηκαν στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου (φωτο)

  • Φωτιά στη Ρόδο: Συνελήφθη 57χρονη πολίτης Βουλγαρίας, για τρεις περιπτώσεις εμπρησμού
    Φωτιά στη Ρόδο: Συνελήφθη 57χρονη πολίτης Βουλγαρίας, για τρεις περιπτώσεις εμπρησμού

  • Καταγράφονται καθημερινά περιστατικά ! !  Λεηλασίες σε έρημο οικισμό και σε γήπεδο στο Αγρίνιο
    Καταγράφονται καθημερινά περιστατικά ! ! Λεηλασίες σε έρημο οικισμό και σε γήπεδο στο Αγρίνιο

  • Αθώος ο 74χρονος για το έγκλημα που συγκλόνισε την Πέλλα – Σε άγνωστο ανήκει το DNA που βρέθηκε στον τόπο του εγκλήματος!
    Αθώος ο 74χρονος για το έγκλημα που συγκλόνισε την Πέλλα – Σε άγνωστο ανήκει το DNA που βρέθηκε στον τόπο του εγκλήματος!

  • Ελάτεια Φθιώτιδας: Η μικρή Αθανασία μας θέλει δίπλα της – Ο αγώνας για να ζήσει και η έκκληση της Δημάρχου
    Ελάτεια Φθιώτιδας: Η μικρή Αθανασία μας θέλει δίπλα της – Ο αγώνας για να ζήσει και η έκκληση της Δημάρχου

  • Απόδραση από τον ISIS: Πώς μια 15χρονη Γαλλίδα ξέφυγε από τους τρομοκράτες.
    Απόδραση από τον ISIS: Πώς μια 15χρονη Γαλλίδα ξέφυγε από τους τρομοκράτες.

  • ΚΡΗΤΗ ΝΕΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟ ΤΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ Στα χέρια γιατρού μάγου η ζωή του αστυνομικού, Έβγαλε 4 σκάγια...Υπάρχουν κι άλλα σκάγια στο κεφάλι του αστυνομικού
    ΚΡΗΤΗ ΝΕΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟ ΤΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ Στα χέρια γιατρού μάγου η ζωή του αστυνομικού, Έβγαλε 4 σκάγια...Υπάρχουν κι άλλα σκάγια στο κεφάλι του αστυνομικού

  • ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΚΑΜΠΑΝΕΣ ! 60 μέρες φυλακή για τους 7 φαντάρους που σχημάτιζαν τον αλβανικό αετό..Η πλήρης διερεύνηση της υποθέσεως συνεχίζεται».
    ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΚΑΜΠΑΝΕΣ ! 60 μέρες φυλακή για τους 7 φαντάρους που σχημάτιζαν τον αλβανικό αετό..Η πλήρης διερεύνηση της υποθέσεως συνεχίζεται».

  • Με «5» λέξεις: Υψωμα 731.Αίμα,πόνος,δόξα...
    Με «5» λέξεις: Υψωμα 731.Αίμα,πόνος,δόξα...

Translate Police-Voice

Police

Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2014

ΓΟΝΕΙΣ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ . ! ! Εφηβοι στα... χαρακώματα: Η μάστιγα του cutting που ανησυχεί γονείς και ειδικούς



Police-Voice blog ➤
Εκτός από τις απειλές της εποχής μας, που απειλούν καθημερινά τους νέους, όπως το bullying και ο εθισμός στο διαδίκτυο, τώρα οι έφηβοι έρχονται αντιμέτωποι και με ένα ακόμη ανησυχητικό φαινόμενο, το
λεγόμενο «cutting» ή αυτοτραυματισμός.
Το φαινόμενο, είναι άμεσα συνδεδεμένο με τις αυξημένες πιέσεις που βιώνουν οι έφηβοι στην Ελλάδα της κρίσης και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν από την οικογένεια τους, το σχολείο και την κοινωνία.
Σύμφωνα με τα ευρήματα της Μονάδας Εφηβικής Υγείας της Β' Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού», από τις 600 επισκέψεις που πραγματοποιούνται κάθε μήνα, περίπου το 5% αφορά περιστατικά αυτοτραυματισμού.
Μιλώντας στην εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος, η Αρτεμις Τσίτσικα, επίκουρη καθηγήτρια Παιδιατρικής και Εφηβικής Ιατρικής και επιστημονική υπεύθυνη της Μονάδας, τονίζει ότι η εφηβεία αποτελεί μία μεταβατική περίοδο, πριν από την ενηλικίωση, που χαρακτηρίζεται από σωματική και ψυχολογική αστάθεια, γεγονός που πυροδοτεί την ανάδυση σοβαρών προβλημάτων, ένα εξ αυτών είναι και ο αυτοτραυματισμός με τη χρήση μαχαιριού, ξυραφιού, ή άλλου αιχμηρού αντικειμένου, συνήθως στο εσωτερικό των καρπών ή άλλα μέρη του σώματος.
Η πρακτική αυτή, όπως εξηγεί, αποσκοπεί στην αποφόρτιση των έντονων συναισθημάτων που βιώνει ο έφηβος, όπως η πίεση, το άγχος, οι φοβίες και το καταθλιπτικό συναίσθημα. Ουσιαστικά προσπαθούν να ανακουφίσουν τον εσωτερικό πόνο, αποσπώντας την προσοχή τους με έναν εξωτερικό.
Το φαινόμενο αυτό, εκδηλώνεται συνήθως στη μέση εφηβεία, σε ηλικίες από 14 έως 18 ετών, μία περίοδος που χαρακτηρίζεται από μεγάλη ευαλωτότητα και ανθούν συμπεριφορές υψηλού κινδύνου.
Οπως επισημαίνει η Τσίτσικα: «ο αυτοτραυματισμός συνήθως συνυπάρχει με χαμηλή αυτοεκτίμηση, αγχώδη διαταραχή, ακόμα και κατάθλιψη, ενώ ενδέχεται να υπάρξει συσχέτιση του με αυτοκτονικότητα και απόπειρες αυτοκτονίας, σύμφωνα με προγενέστερες έρευνες»
Από την πλευρά τους οι γονείς, οφείλουν να δώσουν ιδιαίτερη προσοχή σε σημάδια αυτοτραυματισμού και να ζητήσουν άμεσα τη συμβολή ενός ειδικού Ψυχικής Υγείας.

iefimerida.gr
Πηγή ➤

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου