Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Σάββατο 27 Δεκεμβρίου 2014

Πέμπτη οικονομία στον κόσμο η Βρετανία...χάρη στην πορνεία και τα ναρκωτικά



Police-Voice blog ➤
Η Βρετανία ...πανυγηρίζει γιατί κατάφερε να ξεπεράσει τη Γαλλία κι έγινε η πέμπτη οικονομία στον κόσμο, απ' όταν...συνυπολογίζει επισήμως στο ΑΕΠ της το τζίρο της πορνείας και των ναρκωτικών. Το κέντρο Οικονομικών και Επιχειρηματικών Ερευνών ( CERB ) ανακοίνωσε επίσημα ότι η οικονομική πρόοδος της Μ.Βρετανίας οφείλεται στον συνυπολογισμό του...σεξ και των ναρκωτικών. Το να συμπεραλαμβάνονται στις ευρωπαικές οικονομίες τέτοιες... δραστηριότητες δεν είναι κάτι νέο.
 Στην Ολλάνδια για παράδειγμα όπου η πώληση κάποιων ναρκωτικών είναι νόμιμη, οι...δραστηριότητες αυτές σαφώς κι έχουν θέση στις επίσημες οικονομικές μετρήσεις. Στη Βρετανία ωστόσο, όπου τα περισσότερα ναρκωτικά έιναι παράνομα, η κυβέρνηση χρησιμοποιεί το άριθμό των αστυνομικών κατασχέσεων και κάποιων άλλων δεδομένων για να εκτιμησεί το πόσα χρήματα προσθέτουν αυτές οι δραστηριότητες στην εθνική οικονομία.
Η Γαλλία είχε αρνηθεί να το πράξει καθώς θεωρεί ότι σεξ και ναρκωτικά δεν είναι "εθελοντικές" εμπορικές δραστηριότητες. Ο διευθυντής της στατιστικής υπηρεσίας της Γαλλίας Ερίκ Ντιμπουά , το είχε εξηγήσει λέγοντας ότι τα ναρκωτικά είναι εξάρτηση και δεν εμπεριέχουν την ελεύθερη βούληση και η πορνεία είναι αποτέλεσμα της των κυκλωμάτων της μαφίας και του trafficking.
Στη Βρετανία πάντως οι επίσημες στατιστικές υπολογίζουν ότι η πορνεία πρόσθεσε περίπου  5,7 εκατομμύρια λίρες στην οικονομία το 2013 και τα ναρκωτικά άλλα 6,2 εκατομμύρια! Αυτά τα ποσά επέτρεψαν στην αγγλική οικονομία να ξεπεράσει τη γαλλική έστω και για ...λίγο. Το ΑΕΠ της Βρετανίας υπολογίζεται σε 2,828 τρις δολάρια φέτος ενώ της Γαλλίας σε 2,827 τρις. δολάρια. 
telegraph.co.uk
Πηγή ➤

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου