Διάφορες Αναρτήσεις

  • Ασφυξία στα νοσοκομεία με 5.000 ασθενείς Covid - Έγιναν 1.400 εισαγωγές σε δύο ημέρες
    Ασφυξία στα νοσοκομεία με 5.000 ασθενείς Covid - Έγιναν 1.400 εισαγωγές σε δύο ημέρες

  • Αρχισαν τα οργανα ! ! Εμπλέκουν τον Τσίπρα σε υπόθεση σκοτεινής συναλλαγής..και εσυ λαε βασανισμενε μην ξεχνας.....
    Αρχισαν τα οργανα ! ! Εμπλέκουν τον Τσίπρα σε υπόθεση σκοτεινής συναλλαγής..και εσυ λαε βασανισμενε μην ξεχνας.....

  • Αστυνομική επιχείρηση στο Περιστέρι για την αποφυγή κορονοπάρτι  Σύλληψη οδηγού μπροστά στην κάμερα  (βίντεο & εικόνες)
    Αστυνομική επιχείρηση στο Περιστέρι για την αποφυγή κορονοπάρτι Σύλληψη οδηγού μπροστά στην κάμερα (βίντεο & εικόνες)

  • Σοκ με σάτυρο στη Ρόδο....: Φωτογράφιζε ανήλικα κορίτσια τάζοντάς τους ανταλλάγματα
    Σοκ με σάτυρο στη Ρόδο....: Φωτογράφιζε ανήλικα κορίτσια τάζοντάς τους ανταλλάγματα

  • Η εντυπωσιακή επίδειξη των Κ9 αστυνομικών σκύλων στην 85η ΔΕθ (video)
    Η εντυπωσιακή επίδειξη των Κ9 αστυνομικών σκύλων στην 85η ΔΕθ (video)

  • Αυθαίρετα: Όλα νόμιμα με μια δήλωση! – Τι προβλέπει ο νέος νόμος...να τα… δηλώσουν για να τα σώσουν
    Αυθαίρετα: Όλα νόμιμα με μια δήλωση! – Τι προβλέπει ο νέος νόμος...να τα… δηλώσουν για να τα σώσουν

  • Κορωνοϊός: Αρνητικό ρεκόρ με 508 νέα κρούσματα - 81 διασωληνωμένοι  Οκτώ θάνατοι το τελευταίο 24ωρο
    Κορωνοϊός: Αρνητικό ρεκόρ με 508 νέα κρούσματα - 81 διασωληνωμένοι Οκτώ θάνατοι το τελευταίο 24ωρο

  • ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΡΙΓΗ….!! ΕΛΛΗΝΟΨΥΧΟΣ μέσα στην ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ ΨΕΛΝΕΙ το «ΤΗ ΥΠΕΡΜΑΧΩ ΣΤΡΑΤΗΓΩ» και επεμβαίνει η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ…!!!
    ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΡΙΓΗ….!! ΕΛΛΗΝΟΨΥΧΟΣ μέσα στην ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ ΨΕΛΝΕΙ το «ΤΗ ΥΠΕΡΜΑΧΩ ΣΤΡΑΤΗΓΩ» και επεμβαίνει η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ…!!!

  • 24χρονος έριχνε μπαλωθιές σε γλέντι σε μαντρί και συνελήφθη   Οι αστυνομικοί βρήκαν   ....
    24χρονος έριχνε μπαλωθιές σε γλέντι σε μαντρί και συνελήφθη Οι αστυνομικοί βρήκαν ....

Translate Police-Voice

Police

Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2014

Εορτή του Αγίου Ιερομάρτυρος Ελευθερίου Γιορτάζουμε σήμερα 15 Δεκεμβρίου



Police-Voice blog ➤
Γιορτάζουμε σήμερα 15 Δεκεμβρίου, ημέρα μνήμης του Αγίου Ιερομάρτυρος Ελευθερίου.
Ο Άγιος Ελευθέριος γεννήθηκε στην Ελλάδα και έζησε τον 2o αιώνα μ. Χ., επί αυτοκρατορίας Κόμμοδου και Σεπτίνου Σεβήρου. Ορφανός από πατέρα, ανατράφηκε σύμφωνα με τα διδάγματα του Ευαγγελίου από την ευσεβέστατη και φιλάνθρωπη μητέρα του, ονόματι Ανθία.
Μεγάλη επιθυμία της Ανθίας ήταν να επισκεφτεί τη Ρώμη, που τα χώματά της είχαν βαφτεί με το αίμα των Αποστόλων Πέτρου και Παύλου. Κάποτε, λοιπόν, αποφάσισε και πήγε. Μαζί πήρε και το νεαρό γιό της Άγιο Ελευθέριο.
Ο επίσκοπος Ρώμης, όταν είδε τον Άγιο Ελευθέριο εκτιμώντας την πολλή νοημοσύνη του, τη θερμή πίστη και το αγνό ήθος του, τον έλαβε υπό την προστασία του.

Μετά από λίγα χρόνια τον χειροτόνησε διάκονο και έπειτα ιερέα. Από τη θέση αυτή ο Άγιος αγωνίστηκε με ζήλο για τη διδαχή του ποιμνίου του, και σε έργα φιλανθρωπίας.
Γι’ αυτό και το έτος 182 μ. Χ., με κοινή ψήφο κλήρου και λαού, ανήλθε στον επισκοπικό θρόνο της Ρώμης. Η φήμη της αρετής του έφτασε μέχρι τη Βρετανία.
Έτσι, ο βασιλιάς της Βρετανίας, Λούκιος, έγραψε επιστολή στον Άγιο Ελευθέριο και του δήλωνε ότι αυτός και ο λαός του επιθυμούσαν να γίνουν χριστιανοί. Ο Άγιος, αμέσως ανταποκρίθηκε, στέλνοντας δύο εκπαιδευμένους στην πίστη άνδρες, που κατήχησαν και βάπτισαν χριστιανούς τον Λούκιο με το λαό του.
Όταν ο Σεπτίμιος Σεβήρος εξήγειρε διωγμό κατά των χριστιανών, ο Άγιος Ελευθέριος τον έλεγξε θαρραλέα.Τότε διατάχθηκε ο μαρτυρικός θάνατός του, μαζί με τη μητέρα του Ανθία.
Έτσι ο Άγιος Ελευθέριος πέρασε «εις την ελευθερίαν της δόξης των τέκνων του Θεού» (Προς Ρωμαίους, η' 21). Δηλαδή στην ελευθερία της ένδοξης κατάστασης των παιδιών του Θεού.
Η Σύναξή του τελείται στο μαρτύριο αυτού, πλησίον του Ξηρολόφου.
Στους εορτάζοντες και στις εορτάζουσες, χρόνια πολλά και ευάρεστα στο Θεό !!!
Πηγή ➤agioritikovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου