Διάφορες Αναρτήσεις

  • Χαμος στην Θεσσαλονίκη! Εκαναν «γυαλιά καρφιά» το μαγαζί του εργοδότη που ξυλοκόπησε τον ντελιβερά (ΦΩΤΟ)
    Χαμος στην Θεσσαλονίκη! Εκαναν «γυαλιά καρφιά» το μαγαζί του εργοδότη που ξυλοκόπησε τον ντελιβερά (ΦΩΤΟ)

  • Επίθεση 46χρονου από την Αλβανία με πέτρες και καδρόνια στα πεθερικά του  Αναστάτωση επικράτησε σε γειτονιά  Ο άνδρας έχει συλληφθεί πολλές φορές
    Επίθεση 46χρονου από την Αλβανία με πέτρες και καδρόνια στα πεθερικά του Αναστάτωση επικράτησε σε γειτονιά Ο άνδρας έχει συλληφθεί πολλές φορές

  • Κρήτη: Η πενταήμερη εκδρομή ξεκίνησε άσχημα – Η Μίσα έβαλε σε περιπέτειες έναν από τους μαθητές [pic]
    Κρήτη: Η πενταήμερη εκδρομή ξεκίνησε άσχημα – Η Μίσα έβαλε σε περιπέτειες έναν από τους μαθητές [pic]

  • Αστυνομικός τραυματίας στη Μόρια χτυπημένος από μετανάστες… Τραυματίες και Πυροσβέστες…
    Αστυνομικός τραυματίας στη Μόρια χτυπημένος από μετανάστες… Τραυματίες και Πυροσβέστες…

  • Άξιον Εστί: Αναχώρησε για το Πρωτάτο του Αγίου Όρους η ιερή εικόνα της Παναγίας - Δείτε φωτογραφίες
    Άξιον Εστί: Αναχώρησε για το Πρωτάτο του Αγίου Όρους η ιερή εικόνα της Παναγίας - Δείτε φωτογραφίες

  • ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΚΛΕΙΣΤΑ ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 11 ΑΠΡΙΛΙΟΥ. ΔΕΙΤΕ ΠΟΙΑ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΚΑΙ ΠΟΙΑ ΟΧΙ
    ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΚΛΕΙΣΤΑ ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 11 ΑΠΡΙΛΙΟΥ. ΔΕΙΤΕ ΠΟΙΑ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΚΑΙ ΠΟΙΑ ΟΧΙ

  • Κολωνός: «Μου σηκώνεται η τρίχα από αυτά που της έστελνε ο 53χρονος» – Ξεσπά η μητέρα της 12χ ρονης
    Κολωνός: «Μου σηκώνεται η τρίχα από αυτά που της έστελνε ο 53χρονος» – Ξεσπά η μητέρα της 12χ ρονης

  • Δολοφονία Καραϊβάζ: Προφυλακίστηκαν οι δύο συλληφθέντες!....με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα.....
    Δολοφονία Καραϊβάζ: Προφυλακίστηκαν οι δύο συλληφθέντες!....με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα.....

  •  χα χα ΚΑΛΟΟΟΟ ! TΡΕΛΟΙ ΔΙΑΛΟΓΟΙ…Ετσι θα κάνεις τον υπάλληλο της τράπεζας που σου τηλεφωνεί να τρέχει στους ΨΥΧΙΑΤΡΟΥΣ!
    χα χα ΚΑΛΟΟΟΟ ! TΡΕΛΟΙ ΔΙΑΛΟΓΟΙ…Ετσι θα κάνεις τον υπάλληλο της τράπεζας που σου τηλεφωνεί να τρέχει στους ΨΥΧΙΑΤΡΟΥΣ!

Translate Police-Voice

Police

Πέμπτη 3 Απριλίου 2014

Μήπως ήλθε η ώρα να ξανασυζητήσουμε για την θανατική ποινή; ?? Δημήτρης Μαρκόπουλος



Police-Voice blog ➤

Δικαιολογείται η βία και μέχρι ποιο βαθμό;

Μπορούν όργανα άσκησης εξουσίας κι ελέγχου εκ μέρους του Κράτους να προβαίνουν σε αυτοδικία; Που σταματά και που ξεκινά το «δίκιο» και το «άδικο»;

Θα πω την αλήθεια τουλάχιστον σε ό,τι μου αναλογεί.

Η πρώτη μου αντίδραση στο άκουσμα της δολοφονίας του Αλβανού κρατούμενου ήταν θετική. Πώς να το πω βρε παιδί μου; Το χάρηκα και μην μου πείτε πως οι περισσότεροι που τάχα τώρα καμώνονται για τα δικαιώματα του κρατούμενου δεν ένιωσαν έτσι. Είμαι από εκείνους εξάλλου που πιστεύουν πως το πράγμα έχει παραγίνει με όλους αυτούς τους θρασύτατους τύπους που μπαίνουν σε σπίτια, ληστεύουν γέρους, βιάζουν μανάδες μπροστά στα παιδιά τους, δολοφονούν για 20 ευρώ ή σιδερώνουν όσους δεν τους δίνουν χρήματα. Και οι οποίοι σαν με κομπιουτεράκι μετρούν τα έγκλημα με μερικά χρονάκια φυλακης και μετα φτου …ξελευθερία.

Βαρέθηκα την κοινωνία που κάθε τρεις και λίγο επισημαίνει τα φαινόμενα ακραίας βίας εις βάρος συμπολιτών μας όμως αυτιστικά κατόπιν στο όνομα μιας νεφελώδους «προόδου» μυξοκλαίει για τα δικαιώματα των φονιάδων.

Γιατί ξεκάθαρα ο Ίλι Καρέλι που τώρα κάποιοι με φωτογραφίες πάνε να τον παρουσιάσουν σαν ένα καλό παιδί και σαν τον …φυλακισμένο της διπλανής πόρτας, δεν ήταν και Άγιος. Να θυμίσω πως σε επιδρομή σε σπίτι με ένα  σπασμένο γυαλί, επιχείρησε να κόψει το λαιμό της γυναίκας που έμενε σε αυτό και να πνίξει με την αλυσίδα τον 47χρονο σύζυγό της. Κατόπιν με το «έτσι θέλω» σκότωσε έναν δεσμοφύλακα επειδή δεν του επέτρεψαν να πάει στην κηδεία της μητέρας του.

Όμως σε δεύτερη φάση κι όταν σκέφτηκα πιο ψύχραιμα την κατάσταση, το γεγονός πως κάποιοι συμπολίτες μας αρμόδιοι για την τήρηση της τάξης εντός των φυλακών αποφάσισαν αυτόβουλα τον θάνατο ενός κρατούμενου, με ενόχλησε. Ρόλο Θεού κανένας δεν απέδωσε σε αυτούς τους ανθρώπους, όσο κι αν το δίκιο για τον άδικο χαμό του συναδέλφου τους ήταν δικαιολογημένο. Και το να αποφασίζει ο κάθε φύλακας το αν θα ζήσει ή θα πεθάνει ένας κρατούμενος χωρίς δημόσια δίκη είναι επικίνδυνο και κατακριτέο.

Σε κάθε περίπτωση όμως κι όπως και να έχουν οι δύο πτυχές αυτής της ενιαίας υπόθεσης, εκτιμώ πως έχει έλθει η ώρα να ξεκινήσει ένας ουσιαστικός διάλογος στην κοινωνία μας για την επιβολή αυστηρότερων ποινών (γιατί όχι ακόμα και του θανάτου) για ιδιαίτερα σκληρά και αυταπόδεικτα εγκλήματα. Δεν μπορεί ο κάθε δεσμοφύλακας να σκοτώνει έναν κρατούμενο, όπως όμως δεν είναι δυνατό κι ένας κρατούμενος να σκοτώνει με τέτοια σκληρότητα ανθρώπους και να μένει 10, 15 ή το πολύ 20 χρόνια σε ένα κελί, λαμβάνοντας κανονικά τις άδειες του και έχοντας το δικαίωμα να κάνει ξανά και ξανά τα ίδια – εγκληματικά – λάθη. Κι επειδή οι κοινωνίες είναι ζώντες οργανισμοί, έχουν όχι μόνο το δικαίωμα στη συγχώρεση αλλά και σε ένα πολύ ανθρώπινο συναίσθημα: αυτό της εκδίκησης απέναντι σε όσους δεν σέβονται την ανθρώπινη αξιοπρέπεια. 

Πηγή ➤http://www.protothema.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου