Σελίδες

Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2024

Μίμης Πλέσσας: Δείτε live το τελευταίο «αντίο» στον μεγάλο μουσικοσυνθέτη Συγγενείς, φίλοι, συνεργάτες, καλλιτέχνες και απλός κόσμος...

  
https://www.police-voice.com/



Police-Voice blog ➤

Συγγενείς, φίλοι, συνεργάτες, καλλιτέχνες και απλός κόσμος συρρέει στο Α’ Κοιμητήριο Αθηνών - Στις 3 το μεσημέρι η κηδεία

Κόσμος συρρέει στο Α’ Κοιμητήριο Αθηνών από το πρωί, για να αποτίσει φόρο τιμής στον μεγάλο μουσικοσυνθέτη Μίμη Πλέσσα που πέθανε στις 5 Οκτωβρίου λίγο πριν γίνει 100 ετών.

Δείτε live εικόνα από το Α’ Κοιμητήριο Αθηνών για το τελευταίο χειροκρότημα στον Μίμη Πλέσσα:



Συγγενείς, φίλοι, συνεργάτες, καλλιτέχνες και απλός κόσμος που αγάπησε τα τραγούδια του, έχουν την ευκαιρία να πουν το «τελευταίο αντίο» στον τεράστιο δημιουργό, που άφησε ανεξίτηλο το μουσικό σημάδι του.

Η σύζυγος του Μίμη Πλέσσα, έφτασε δακρυσμένη στο Α' Κοιμητήριο Αθηνών κρατώντας το χέρι της κόρη τους, ενώ από κοντά τους βρισκόταν και ο Στέφανος Κορκολής

«Θέλει να τον θυμόμαστε από το έργο και τη στάση ζωής του. Θα τον θυμόμαστε αιώνια. Όλο αυτό δεν του άρεσε και για αυτό δεν θέλαμε υπερβολές. Μας προτάθηκε να γίνει πολλές ημέρες λαϊκό προσκύνημα, αλλά δεν το θέλαμε. Μου είχε πει ''η κηδεία μου δεν θέλω να είναι σόου''», δήλωσε η σύζυγός του.

Από τη μεριά του μίλησε και ο μεγάλος συνθέτης Γιώργος Κατσαρός που δήλωσε πως «έχασα ένα φίλο μου, δεν περίμενα ότι θα έρθει ποτέ αυτή η ημέρα». Μάλιστα ενώ έκανε δηλώσεις ο κ. Κατσαρός, τον πλησίασε η σύζυγος του Μίμη Πλέσσα λέγοντας «Κάθε μέρα με παίρνει τηλέφωνο τα τελευταία χρόνια, ευχαριστώ που ήρθες».

Ο Σπύρος Μπιμπίλας επίσης μίλησε για τον πολυδιάστατο καλλιτέχνη Μίμη Πλέσσα λέγοντας: «Θα παραμείνει για όλους φάρος πολιτισμού για όλους τους Έλληνες. Τα τραγούδια του θα τα τραγουδάνε και οι επόμενες γενιές. Πέρα από αυτό ήταν και ένας σπουδαίος άνθρωπος, ευγενικός. Ήταν σπουδαίος και σε άλλα πράγματα, έχω κάποια έργα του ζωγραφικά. Στη ζωγραφική του είχε βάλει και τα στοιχεία του χημικού, πολύ ενδιαφέροντα τα έργα του. Εζησε μια γεμάτη ζωή. Όπου βρισκόταν ήθελε ο κόσμος να τραγουδάει».

Η κηδεία του σπουδαίου Μίμη Πλέσσα θα τελεστεί στις 3 το μεσημέρι, επίσης στο Α' Νεκροταφείο Αθηνών.

Πηγή ➤  https://www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου