Σελίδες

Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2024

Νεκ ρός εντοπίστηκε 29χρονος μέσα στο αστυνομικό τμήμα Ομόνοιας.......

  
https://www.police-voice.com/



Police-Voice blog ➤

Ο 29χρονος από το Μπαγκλαντές. φέρεται να απαγχονίστηκε χρησιμοποιώντας τα ρούχα του

Νεκρός εντοπίστηκε μέσα στο κρατητήριο του αστυνομικού τμήματος Ομονοίας ένας 29χρονος άνδρας από το Μπαγκλαντές.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την ΕΛ.ΑΣ., ο άνδρας φέρεται να απαγχονίστηκε χρησιμοποιώντας τα ρούχα του.

Ο άνδρας είχε συλληφθεί μία ημέρα πριν για φθορές σε περιπολικό.

Πηγή ➤  https://www.protothema.gr

id.gov.gr: Πώς κλείνουμε ραντεβού για την έκδοση νέου δελτίου ταυτότητας - Βήμα, βήμα η διαδικασία...Με τη νέα σύγχρονη πλατφόρμα....

  
https://www.police-voice.com/



Police-Voice blog ➤

Δείτε αναλυτικά πώς μπορείτε να προγραμματίσετε ραντεβού μέσω της

Από τις 8:30 το πρωί της Δευτέρας λειτουργεί νέα πλατφόρμα id.gov.gr με στόχο την αμεσότερη και αποτελεσματικότερη εξυπηρέτηση των πολιτών.

Οι πολίτες μπορούν με τρόπο απλό και φιλικό να προγραμματίζουν ψηφιακά ραντεβού για την έκδοση νέου τύπου ταυτότητας ή την αντικατάστασή της λόγω μεταβολής των στοιχείων, λήξης ισχύος, φθοράς ή παλαιότητας.

Με τη νέα σύγχρονη πλατφόρμα θα αυξηθούν τα ραντεβού και κατ' επέκταση θα μειωθεί ο χρόνος αναμονής για την ικανοποίηση του αιτήματος των πολιτών, με τη διαθεσιμότητα των ψηφιακών ραντεβού να ξεκινά από σήμερα, Τρίτη 1 Οκτωβρίου. Ο σχεδιασμός πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της συνεργασίας των υπουργών Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρη Παπαστεργίου και Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Αναλυτικά η διαδικασία για τον προγραμματισμό του ραντεβού:


· Ο πολίτης επιλέγει στην αίτησή του, Αρχή Έκδοσης με βάση τη διεύθυνση μόνιμης ή προσωρινής του διαμονής στην Ελλάδα, συγκεκριμένη ημέρα και ώρα από τη λίστα διαθεσιμότητας, ώστε να εξυπηρετηθεί με φυσική παρουσία. Τα στοιχεία του αντλούνται αυτόματα από το Μητρώο Πολιτών και το Εθνικό Μητρώο Επικοινωνίας(ΕΜΕπ). Σε περίπτωση που δεν έχει επικαιροποιημένα τα στοιχεία του στο ΕΜΕπ, θα πρέπει είτε να τα ενημερώσει επιτόπου ή να τα συμπληρώσει κατά δήλωση.

· Με την ολοκλήρωση της υποβολής του αιτήματος λαμβάνει μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου(email) με τις βασικές πληροφορίες για τη διεκπεραίωση του ραντεβού, καθώς και τα στοιχεία επικοινωνίας της Αρχής Έκδοσης που έχει επιλέξει.

 Το αίτημα προγραμματισμού του ραντεβού μπορεί να επαναπρογραμματιστεί ή να ακυρωθεί ή να υποβληθεί εκ νέου, το αργότερο μία (1) ώρα πριν την έναρξη του προγραμματισμένου ραντεβού.

· Σε διάφορα διαστήματα πριν την έναρξη του προγραμματισμένου ραντεβού ο ενδιαφερόμενος λαμβάνει από την πλατφόρμα μήνυμα υπενθύμισης στο email που έχει δηλώσει.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ειδικά για την περίπτωση απώλειας ή κλοπής του Αστυνομικού Δελτίου Ταυτότητας ο πολίτης θα πρέπει να επικοινωνήσει τηλεφωνικώςμε την αρμόδια Αρχή Έκδοσης, βάσει της διεύθυνσης μόνιμης ή προσωρινής διαμονής του στην Ελλάδα και να ζητήσει τηλεφωνικώς τον προγραμματισμό ραντεβού για την έκδοση νέου Δελτίου Ταυτότητας.

Πηγή ➤  https://www.protothema.gr

Ρομά από το Μενίδι ταξίδεψαν δύο φορές στην Κρήτη για διαρρήξεις – Τη δεύτερη φορά η ΕΛ.ΑΣ. τους περίμενε!....

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤

Νόμιζαν ότι θα δρούσαν ανενόχλητοι στην Κρήτη αλλά τους διέψευσε η ΕΛ.ΑΣ! Ο λόγος για πέντε Ρομά από το Μενίδι, με… προϋπηρεσία στα ποινικά αδικήματα, οι οποίοι ήρθαν δύο φορές στην Κρήτη, διαπράττοντας διαρρήξεις. Ωστόσο η δεύτερη κάθοδος στο νησί έμελε να είναι και η τελευταία, αφού οι άνδρες της ΟΠΚΕ… τους περίμεναν!

Περίπου στις 15-17 Σεπτεμβρίου ήρθε για πρώτη φορά στην Κρήτη η ομάδα των πέντε Ρομά. Είχαν νοικιάσει αυτοκίνητο και περιδιάβαιναν στο Ηράκλειο, εντόπιζαν στόχους και χτυπούσαν. Η ομάδα μάλιστα δεν ήταν “πρωτάρα” στην παρανομία. Άλλωστε ο ένας εκ των πέντε είχε αποφυλακιστεί μόλις πέντε μήνες πριν κι αφού του είχε επιβληθεί κάθειρξη 11 ετών για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.

Οι αστυνομικοί αντέδρασαν άμεσα και κατάφεραν γρήγορα να ξετυλίξουν το “κουβάρι” της υπόθεσης, φτάνοντας στους Ρομά και στο αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσαν. Ωστόσο οι διαρρήκτες πρόλαβαν και έφυγαν από την Κρήτη. Όταν όμως επέστρεψαν, γύρω στις 25 Σεπτεμβρίου, οι αστυνομικοί … τους περίμεναν.

Τη δεύτερη φορά, στην Κρήτη ήρθαν τέσσερις Ρομά, νοίκιασαν ένα άλλο αυτοκίνητο και διέμεναν σε ξενοδοχείο στα Μάλια, όπου την περασμένη Παρασκευή έκαναν έφοδο αστυνομικοί της ΟΠΚΕ Ηρακλείου. Πληροφορίες αναφέρουν μάλιστα ότι η αστυνομική επιχείρηση ήταν επεισοδιακή καθώς οι Ρομά αντιστάθηκαν και υπήρξε συμπλοκή! Τελικά, οι αστυνομικοί πέρασαν χειροπέδες σε τρεις, ηλικίας 24-30 ετών, ενώ ο τέταρτος κατάφερε να διαφύγει.

Οι τρεις κρίθηκαν σήμερα προσωρινά κρατούμενοι και παίρνουν το δρόμο για τη φυλακή, ωστόσο η δικογραφία που έχει σχηματιστεί αφορά συνολικά πέντε άτομα που κατηγορούνται για 6 διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών που διαπράχθηκαν σε δύο “δόσεις” – τις δύο φορές που οι Ρομά επισκέφθηκαν το Ηράκλειο.

 Πηγή ➤  cretalive.gr  https://lawandorder.gr


Ώρες κοινής ησυχίας 2024: Τι αλλάζει από σήμερα 1η Οκτωβρίου....Ποια είναι η ποινή....

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤

Αλλάζουν από σήμερα οι ώρες κοινής ησυχίας στη χώρα μας, καθώς μπήκαμε και επίσημα στη χειμερινή περίοδο.

Σύμφωνα με τη Αστυνομική Διάταξη 3 του 1996 οι ώρες μεσημβρινής και νυκτερινής ησυχίας είναι οι ακόλουθες:

  • Κατά τη θερινή περίοδο από 15:00 έως 17:30 και από 23:00 έως 07:00.
  • Κατά τη χειμερινή περίοδο από 15:30 έως 17:30 και από 22:00 έως 07:30.

Θερινή περίοδος, λογίζεται το χρονικό διάστημα από την 1 Απριλίου έως την 30 Σεπτεμβρίου.

Χειμερινή περίοδος, λογίζεται το χρονικό διάστημα, από την 1 Οκτωβρίου έως την 31 Μαρτίου.

Ποια είναι η ποινή αν παραβιάσεις τις ώρες κοινής ησυχίας 2024

Ο νόμος προβλέπει ότι «οι παραβάσεις των προεδρικών διαταγμάτων της παραγράφου 1 περίπτωση α΄ του άρθρου 12 του ν. 1481/1984 και των αστυνομικών διατάξεων της παραγράφου 3 εδάφιο β΄ του ίδιου άρθρου τιμωρούνται με φυλάκιση έως πέντε μηνών ή χρηματική ποινή έως εκατόν πενήντα ημερήσιες μονάδες»

Ώρες κοινής ησυχίας 2024: Τι δεν επιτρέπεται

Αναλυτικά δεν επιτρέπεται τις ώρες κοινής ησυχίας:

Οι εργασίες ή άλλες δραστηριότητες που δημιουργούν θόρυβο. Σε εξαιρετικές περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης, που δεν επιδέχονται αναβολή, με ειδική αιτιολογημένη άδεια του διοικητή του οικείου Αστυνομικού Τμήματος μπορεί να επιτραπεί η εκτέλεση εργασίας, ιδίως κοινής ωφέλειας, που προκαλεί θόρυβο.

Η λειτουργία κάθε μουσικού οργάνου ή συσκευής ραδιοφώνου, μαγνητοφώνου ή τηλεόραση σε υψηλή ένταση, οι φωνασκίες, οι θορυβώδεις χοροί και κάθε άλλη θορυβώδης εκδήλωση σε κατοικία ή άλλους ιδιωτικούς χώρους.

Τα τραγούδια, οι φωνασκίες, η χρήση μουσικών οργάνων, η λειτουργία ραδιοφώνων, μαγνητοφώνων και τηλεοράσεων στους δρόμους, πλατείες και δημόσιους γενικά χώρους κατοικημένων περιοχών, καθώς και μέσα στα οχήματα μεταφοράς του κοινού.

Τα θορυβώδη παίγνια σε καφενείο, σφαιριστήρια ή άλλα δημόσια κέντρα, καθώς και οι φωνασκίες και συζητήσεις σε υψηλό τόνο των θαμώνων των κέντρων αυτών.

Οι θορυβώδεις συζητήσεις και διαπληκτισμοί σε σταθμούς αυτοκινήτων (λεωφορείων, ΤΑΞΙ, κ.λ.π.), η φόρτωση ή εκφόρτωση εμπορευμάτων σε ή από φορτηγά αυτοκίνητα, που δημιουργεί θόρυβο, καθώς και η θορυβώδης λειτουργία της μηχανής τροχοφόρου, το οποίο

είναι σε στάση.
Η χρήση σειρήνων ή άλλων ηχητικών οργάνων ή συστημάτων ασφαλείας, χωρίς να συντρέχει λόγος έκτακτης ανάγκης, καθώς και η δοκιμαστική λειτουργία αυτών.

Πηγή ➤  https://lawandorder.gr


Έκαναν τα σπίτια τους «σούπερ μάρκετ» με διάφορα είδη ναρ κω τι κών Τρεις συλλήψεις .....Φωτο

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤

Τρεις συλλήψεις για δύο περιστατικά σε Θεσσαλονίκη και Λάρισα

  


Πλήθος ουσίες που κάλυπταν κάθε απαίτηση διέθεταν προς πώληση δυο άνδρες, οι οποίοι είχαν μετατρέψει τα σπίτια τους σε περιοχή της Θεσσαλονίκης σε «σούπερ μάρκετ» ναρκωτικών, αλλά οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών Πολυγύρου από την
 Χαλκιδική έβαλαν τέλος στην δράση τους με συντονισμένη επιχείρηση.

Αρχικά, συνελήφθη ο ένας και διαπιστώθηκε ότι έκρυβε στο σπίτι του τρεις συσκευασίες με ηρωίνη συνολικού βάρους 170 γραμμαρίων, μια συσκευασία με κοκαΐνη βάρους εννέα γραμμαρίων, άλλες τρεις συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη συνολικού βάρους 896,4 γραμμαρίων, 706 ναρκωτικά χάπια μεθαδόνης, δέκα ναρκωτικά χάπια ecstasy, δέκα χαρτάκια εμποτισμένα με LSD και δυο ηλεκτρονικές ζυγαριές με υπολείμματα ηρωίνης. Όλα κατασχέθηκαν, όπως και το κινητό του τηλέφωνο, 660 ευρώ, ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο και μια μοτοσικλέτα ιδιοκτησίας του.

Στη συνέχεια, συνελήφθη και ο δεύτερος, στην κατοικία του οποίου κατασχέθηκαν μια συσκευασία με κοκαΐνη βάρους 72 γραμμαρίων, άλλη μια συσκευασία με ηρωίνη βάρους 28,5 γραμμαρίων, μια συσκευασία με κατεργασμένη κάνναβη σε μορφή «σοκολάτας» βάρους 1,8 γραμμαρίου, μια ηλεκτρονική ζυγαριά, ένα κινητό τηλέφωνο και 525 ευρώ, τα οποία.

Οι δυο δράστες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης με την δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους για κατοχή, απόκρυψη και διακίνηση ναρκωτικών και ο δικαστικός λειτουργός τους παρέπεμψε στον ανακριτή για να απολογηθούν.

Με λεωφορείο μετέφερε ηρωίνη

Πίστευε ότι θα περνούσε απαρατήρητος, αλλά δεν τα κατάφερε ένας Έλληνας που μετέφερε ως επιβάτης λεωφορείου την ηρωίνη που σκόπευε να διαθέσει προς πώληση στη Λάρισα. Μετά από πληροφορίες που δέχθηκαν, οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών μπήκαν στο λεωφορείο σε μια στάση, του έκαναν έλεγχο και βρήκαν στην κατοχή του μία συσκευασία με ηρωίνη σε μορφή «βράχου» βάρους 40,8 γραμμαρίων, η οποία κατασχέθηκε. Ο επιβάτης συνελήφθη και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Λάρισας που του άσκησε δίωξη για μεταφορά ναρκωτικών με σκοπό την διακίνηση.

Πηγή ➤  https://www.protothema.gr