Σελίδες

Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2024

Ένας Έλληνας πολίτης βρίσκεται ανάμεσα στα θύματα της χθεσινής επίθεσης στο Τελ Αβίβ...Ο 26χρονος Ιωνάς Καρούσης είναι ο Έλληνας που ....

  
https://www.police-voice.com/



Police-Voice blog ➤

Γιος του γνωστού νευρολόγου από τη Θεσσαλονίκη Δημήτρη Καρούση - Ο νεαρός ήταν φοιτητής στο Τελ Αβίβ

Ένας Έλληνας πολίτης βρίσκεται ανάμεσα στα θύματα της χθεσινής τρομοκρατικής επίθεσης στην περιοχή Γιάφα του Τελ Αβίβ, σύμφωνα με ανακοίνωση του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών.

Ο Ιωνάς Καρούσης, Έλληνας πολίτης, κάτοικος Ιεροσολύμων, κατά πληροφορίες του protothema.gr με καταγωγή από τη Θεσσαλονίκη, έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια της επίθεσης, βυθίζοντας στο πένθος την οικογένειά του και την ελληνική κοινότητα. Σύμφωνα με πληροφορίες, επρόκειτο περί νεαρού 26 ετών με διπλή ιθαγένεια (ελληνική και ισραηλινή). Ήταν γιος πολύ γνωστού γιατρού στα Ιεροσόλυμα. Συγκεκριμένα ήταν γιος του γνωστού νευρολόγου Δημήτρη Καρούση, οποίος έφυγε από τη Θεσσαλονίκη το 1988 για να ζήσει στο Ισραήλ. Η μητέρα του θύματος είναι επίσης γιατρός.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ιωνάς Καρούσης ήταν φοιτητής στο Τελ Αβίβ, ενώ οι γονείς του μένουν στη νέα πόλη της Ιερουσαλήμ.

Το Υπουργείο Εξωτερικών εξέφρασε βαθύτατη θλίψη για την απώλειά του και με ανακοίνωσή του καταδίκασε απερίφραστα την επίθεση, υπογραμμίζοντας την ανάγκη για σεβασμό της ανθρώπινης ζωής και καταπολέμηση της τρομοκρατίας. «Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του θύματος», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ.

Η ελληνική διπλωματική αποστολή στο Ισραήλ βρίσκεται σε στενή επικοινωνία με τις τοπικές αρχές για την παροχή στήριξης στην οικογένεια του θύματος και τη διευθέτηση των απαραίτητων διαδικασιών.

Η επίθεση σημειώθηκε στην περιοχή Γιάφα, μία από τις πιο γνωστές περιοχές του Τελ Αβίβ, και εντάσσεται σε ένα κλίμα αυξημένης έντασης στην περιοχή. Η διεθνής κοινότητα καταδικάζει τις πράξεις βίας, επισημαίνοντας την ανάγκη για ειρήνη και σταθερότητα στη Μέση Ανατολή.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ:

«Καταδικάζουμε απερίφραστα τη χθεσινή τρομοκρατική επίθεση στην περιοχή Γιάφα του Τελ Αβίβ. Ανακοινώνουμε με βαθύτατη θλίψη ότι μεταξύ των θυμάτων της επίθεσης είναι ένας Έλληνας πολίτης, κάτοικος Ιεροσολύμων. Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του θύματος».

Επτά οι νεκροί από τη χθεσινή επίθεση σε σταθμό τραμ στο Τελ Αβίβ

Υπενθυμίζεται πως επτά είναι οι νεκροί από τη χθεσινή επίθεση δύο Παλαιστινίων σε σταθμό τραμ στο Τελ Αβίβ, το βράδυ της Πέμπτης, σύμφωνα με τον νεώτερο απολογισμό που ανακοίνωσε η ισραηλινή αστυνομία.

Αρχικά οι νεκροί ήταν έξι, ωστόσο ένας εκ των τραυματιών κατέληξε στη διάρκεια της νύχτας. «Ο τραυματίας έφτασε (στα επείγοντα) σε κρίσιμη κατάσταση (…) και αφού έδωσαν μάχη για να τον σώσουν, οι γιατροί διαπίστωσαν τον θάνατό του», ανέφερε το νοσοκομείο Ισιλόφ του Τελ Αβίβ.


0 seconds of 15 secondsVolume 90%
 


Προηγουμένως η αστυνομία είχε ανακοινώσει ότι έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν και εννέα άλλοι τραυματίστηκαν σε επίθεση με αυτόματο όπλο και αιχμηρό όπλο την οποία εξαπέλυσαν «δύο τρομοκράτες», οι οποίοι «εξουδετερώθηκαν» από περαστικούς που έκαναν χρήση των προσωπικών τους όπλων.

Τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι δύο από τους νεκρούς είναι η 
Σάχαρ Γκόλντμαν, 30 ετών, και η Ινμπάρ Σεγκέβ, 33 ετών, και οι δύο Ισραηλινές.

Το χρονικό της επίθεσης

Η επίθεση σημειώθηκε χθες κοντά στη στάση του μετρό Σντερότ- Ιερουσαλήμ, στη συνοικία της Γιάφα. Οι δύο δράστες άνοιξαν πυρ μέσα στον συρμό, πριν κατέβουν απ’ αυτόν. Συνέχισαν πεζή να πυροβολούν στη λεωφόρο Ιερουσαλήμ, σύμφωνα με την αστυνομία.

Ο ένας από τους δύο δράστες έπεσε νεκρός επιτόπου και ο άλλος τραυματίστηκε και διακομίστηκε σε νοσοκομείο σε σοβαρή κατάσταση. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της έρευνας, οι δύο άνδρες είναι Παλαιστίνιοι με καταγωγή από την κατεχόμενη Δυτική Όχθη.

shooting-arthrou


Μέχρι στιγμής καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση, η οποία σημειώθηκε λίγο μετά τις 19:00 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας).

Πηγή ➤https://www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου