Σελίδες

Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2024

Οι φοιτητικές εστίες στην Πάφο που κόστισαν €15 εκατ. και θυμίζουν πεντάστερο ξενοδοχείο - Δείτε φωτο......

 
https://www.police-voice.com/



Police-Voice blog ➤

Ποια προνόμια απολαμβάνουν οι φοιτητές

Οι νέες φοιτητικές εστίες του Δήμου Πάφου ξεφεύγουν από το συνηθισμένο και παραπέμπουν περισσότερο σε ένα boutique hotel, παρά σε παραδοσιακούς χώρους στέγασης φοιτητών. Με τον υψηλής αισθητικής σχεδιασμό του κτιρίου, τα ευρύχωρα και καλαίσθητα δωμάτια, καθώς και τα πολυτελή, αναπαυτικά στρώματα, προσφέρουν ένα περιβάλλον που αναβαθμίζει ριζικά την έννοια της φοιτητικής διαμονής. Το έργο αυτό δεν μπορεί παρά να γεννήσει συγκρίσεις, φέρνοντας στο προσκήνιο μια αίσθηση μελαγχολίας για τις υπάρχουσες φοιτητικές εστίες της χώρας, που απέχουν πολύ από αυτό το επίπεδο ποιότητας και άνεσης.

Το νέο αυτό συγκρότημα είναι μέρος μιας ευρύτερης στρατηγικής του Δήμου Πάφου για την ανάπτυξη της ανώτατης εκπαίδευσης στην περιοχή. Επιδίωξη είναι να μετατραπεί η Πάφος σε έναν εκπαιδευτικό κόμβο που θα προσελκύσει φοιτητές όχι μόνο από την Κύπρο, αλλά και από το εξωτερικό. Ήδη, με τη λειτουργία της Σχολής Διοίκησης Τουρισμού του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου (ΤΕ.ΠΑ.Κ.) και του νεοσύστατου American University of Beirut – Mediterraneo, η πόλη αρχίζει να αποκτά τον ακαδημαϊκό της χαρακτήρα. Αυτό που καθιστά αυτό το έργο πραγματικά ξεχωριστό είναι ότι για πρώτη φορά στην Κύπρο μια τοπική αρχή αναλαμβάνει την ίδρυση και διαχείριση μιας φοιτητικής εστίας. Ο Δήμος Πάφου δεν περιορίστηκε απλώς στην κατασκευή ενός κτηρίου, αλλά επικεντρώθηκε στην κάλυψη μιας ουσιαστικής κοινωνικής ανάγκης: της παροχής οικονομικά προσιτής και σύγχρονης στέγασης για τους φοιτητές, εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα τις κατάλληλες συνθήκες για τη διαβίωσή τους.

Η ιστορία πίσω από το έργο ξεκινά τον Ιανουάριο του 2022, όταν το Δημοτικό Συμβούλιο, με πρωτοβουλία του Δημάρχου Φαίδωνα Φαίδωνος, πήρε την απόφαση να προχωρήσει στη δημιουργία της εστίας. Το έργο ολοκληρώθηκε μέσα σε δύο χρόνια και κόστισε συνολικά 15 εκατομμύρια ευρώ. Το κτήριο που ανεγέρθηκε είναι επιβλητικό και καλαίσθητο, με συνολικό εμβαδόν 5.540 τετραγωνικών μέτρων και βρίσκεται σε μια προνομιακή τοποθεσία, δίπλα στη Σχολή του ΤΕ.ΠΑ.Κ. και τον Ιερό Ναό της Παναγίας Παντάνασσας.

Όμως, δεν είναι μόνο η τοποθεσία που κάνει αυτές τις εστίες μοναδικές. Με σύγχρονες υποδομές, άνετα δωμάτια και κοινόχρηστους χώρους υψηλών προδιαγραφών, οι εστίες αυτές αποτελούν ένα πρότυπο για το πώς μπορεί να είναι η φοιτητική ζωή. Σχεδιασμένες με γνώμονα την άνεση και την πρακτικότητα, οι φοιτητές έχουν στη διάθεσή τους έναν χώρο που μπορεί να καλύψει κάθε τους ανάγκη, ενώ παράλληλα τους προσφέρει ένα περιβάλλον που προάγει την ηρεμία και τη συγκέντρωση.

Το γεγονός ότι το μεγαλύτερο μέρος της χρηματοδότησης εξασφαλίστηκε μέσω δανείου από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, με κυβερνητική εγγύηση, δείχνει την εμπιστοσύνη που έχει η πολιτεία σε αυτό το εγχείρημα. Ο Δήμος Πάφου κατάφερε να εξασφαλίσει και τους πόρους για την αγορά της γης, ενισχύοντας τη δέσμευσή του για την ολοκλήρωση αυτού του έργου. Το κόστος ενοικίασης για τα δωμάτια στις νέες φοιτητικές εστίες του Δήμου Πάφου ανέρχεται στα 550 ευρώ το μήνα, μια τιμή που αντικατοπτρίζει τις υψηλού επιπέδου παροχές και τη σύγχρονη αισθητική των χώρων. Στην τιμή περιλαμβάνονται ηλεκτρικό ρεύμα, νερό και Ίντερνετ. Το κτήριο έχει συνολικά 203 δωμάτια. 

Παράλληλα, για τους φοιτητές που προέρχονται από οικογένειες με χαμηλά εισοδηματικά κριτήρια, το ενοίκιο διαμορφώνεται στα 350 ευρώ το μήνα, σε μια προσπάθεια του Δήμου να στηρίξει οικονομικά ευάλωτες ομάδες και να διασφαλίσει την πρόσβαση όλων των φοιτητών σε άνετες και ποιοτικές συνθήκες διαμονής.

Οι νέες φοιτητικές εστίες της Πάφου δεν είναι απλά ένα κτήριο. Είναι ένα σύμβολο της νέας εποχής για την πόλη, που επενδύει στην εκπαίδευση, στους νέους και στην ανάπτυξή της ως ένας σύγχρονος ακαδημαϊκός κόμβος. Μέσα από αυτό το έργο, η Πάφος φιλοδοξεί να εδραιώσει τη θέση της στο χάρτη της ανώτατης εκπαίδευσης, προσφέροντας στους φοιτητές της όχι μόνο ακαδημαϊκές ευκαιρίες, αλλά και μια ποιοτική καθημερινότητα που θα τους βοηθήσει να ευημερήσουν και να διαπρέψουν.Οι φοιτητικές εστίες του Δήμου Πάφου, όπως απεικονίζονται στις φωτογραφίες που δημοσιεύει το protothema.gr αποπνέουν μια αίσθηση σύγχρονης πολυτέλειας και υψηλής ποιότητας σχεδίασης.

estia-3


Στο εσωτερικό των δωματίων, η καθαρότητα των γραμμών και η απλότητα του σχεδιασμού συναντούν την άνεση και τη λειτουργικότητα. Κάθε δωμάτιο διαθέτει μεγάλες γυάλινες πόρτες που επιτρέπουν το φως να διαπερνά το χώρο, προσφέροντας ταυτόχρονα απρόσκοπτη θέα στην πόλη. Τα δωμάτια είναι εξοπλισμένα με τα απαραίτητα για μια άνετη διαβίωση, όπως μοντέρνα έπιπλα, γραφείο, άνετο κρεβάτι, μικρό ψυγείο και τηλεόραση, δημιουργώντας ένα περιβάλλον ιδανικό για μελέτη και ξεκούραση.

estia-4


Ιδιαίτερα εντυπωσιακό είναι το εξωτερικό του κτηρίου, το οποίο, ειδικά τη νύχτα, φωτίζεται με διακριτικούς προβολείς που αναδεικνύουν την αρχιτεκτονική του. Η πολυώροφη κατασκευή περιβάλλεται από προσεγμένους χώρους και προσφέρει μπαλκόνια με θέα στην πόλη.

Πηγή ➤  https://www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου