Σελίδες

Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2024

Τρεις συλλήψεις για κλοπές μηχανών.....Πώς δρούσαν τα μέλη.....μεταξύ άλλων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ...

  
https://www.police-voice.com/



Police-Voice blog ➤

Στην εξάρθρωση σπείρας που διέπραττε κλοπές μοτοσικλετών σε διάφορες περιοχές σε Μύκονο και Αττική προχώρησε η ΕΛ.ΑΣ. Οι αστυνομικοί που ερευνούσαν την υπόθεση εδώ και καιρό προχώρησαν σε 3 συλλήψεις, ενώ έχει ταυτοποιηθεί ακόμη ένας.

Οι δράστες εδώ και δύο χρόνια «χτυπούσαν» σε Μύκονο και Αττική. Μάλιστα μετά την κλοπή μηχανών, παραποιούσαν τα στοιχεία των δίκυκλων (αριθμός πλαισίου, κινητήρα κλπ) προκειμένου να μην εντοπίζονται εύκολα σε ενδεχόμενη αστυνομική έρευνα.

Κατά την προσφιλή τους μέθοδο, τα μέλη της εγκληματικής ομάδας, αφού στοχοποιούσαν τα δίκυκλα που τους ενδιέφεραν – διαφόρων τύπων μοτοσικλέτες – κατόπτευαν τους χώρους, όπου αυτά φυλάσσονταν και νυχτερινές – πρώτες πρωινές συνήθως ώρες μετέβαιναν σε αυτούς, παρέκαμπταν τυχόν μέτρα ασφαλείας και τις έκλεβαν.

Παραποιούσαν τα στοιχεία των κλεμμένων μηχανών

Κατόπιν τις μετέφεραν σε ειδικό χώρο που διατηρούσε ο ένας από τους συλληφθέντες για τον σκοπό αυτό και στη συνέχεια με ειδικό εξοπλισμό που διέθεταν, παραποιούσαν τα στοιχεία ταυτοποίησής τους προβαίνοντας ακόμη και στη βαφή τους σε διαφορετικό χρώμα προκειμένου να μην αναγνωρίζονται, είτε τις διέλυαν χρησιμοποιώντας τα εξαρτήματά τους ως ανταλλακτικά.

Εξετάζεται η περίπτωση να προέβαιναν ακόμα και σε μεταπώληση μοτοσικλετών και ανταλλακτικών σε συνεργεία ή ιδιώτες, αποκομίζοντας με τον τρόπο αυτό οικονομικό όφελος.

Από τα κατασχεθέντα στην κατοχή τους αντικείμενα, προέκυψε ότι για να θέτουν σε κίνηση τις κλεμμένες μοτοσικλέτες εφοδιάζονταν με ειδικά κλειδιά διαφορετικού τύπου από τα επίσημα κλειδιά των εταιρειών.

Οδηγούσαν και οι ίδιοι οι δράστες τις κλεμμένες μηχανές

Δύο εκ των δραστών μάλιστα οδηγούσαν κλεμμένες μοτοσικλέτες ακόμη και για τις καθημερινές τους μετακινήσεις στο νησί της Μυκόνου, προβαίνοντας μάλιστα και σε επικίνδυνους ελιγμούς με αυτές, αγνοώντας επιδεικτικά την παρουσία περιπολούντων Αστυνομικών.

Ο ένας δράστης συνελήφθη στις 11 Σεπτεμβρίου στην επαρχιακή οδό Άνω Μεράς- Χώρας Μυκόνου, καθώς οδηγούσε επικίνδυνα, χωρίς πινακίδες κυκλοφορίας και οι αστυνομικοί τον σταμάτησαν για έλεγχο.

Όπως προέκυψε η μοτοσικλέτα που οδηγούσε ο δράστης ήταν κλεμμένη από τον Μάρτιο από την οδό Κωνσταντινουπόλεως  στην Αθήνα.

Αμέσως συνελήφθη στα όρια του αυτοφώρου για την παράβαση του Κ.Ο.Κ., πλην όμως δεν οδηγήθηκε συνοδεία ενώπιον του κ. Εισαγγελέα, καθώς αφέθη ελεύθερος με προφορική εντολή του Αντιεισαγγελέα Πρωτοδικών Σύρου.

Στη συνέχεια οι αστυνομικοί που παρακολουθούσαν τους εμπλεκόμενους διαπίστωσαν ότι ο ένας δράστης είχε σε αποθήκη του μοτοσικλέτες και διάφορα ανταλλακτικά, όμως από την έρευνα δεν κατέστη δυνατόν να διακριβωθούν αριθμοί κυκλοφορίας κι άλλα στοιχεία ταυτοποίησης τους.

Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, οι κατηγορούμενοι διατηρούσαν επαφές και με άλλα άτομα που σχετίζονταν με κλοπές.

Στις 14 Σεπτεμβρίου το απόγευμα αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας, εντόπισαν δύο δράστες, να επιβαίνουν με τον πρώτο ως οδηγό, σε μοτοσικλέτα μεγάλου κυβισμού χωρίς  πινακίδα κυκλοφορίας, κινούμενοι επί της επαρχιακής οδού Χώρας Μυκόνου-Φάρου Αρμενιστή. Οι Αστυνομικοί προέβησαν σε έλεγχο τους, όπου, όπως διαπιστώθηκε, ο ένας στερείτο της απαιτούμενης εκ του νόμου άδειας ικανότητας οδήγησης μοτοσικλέτας, καθώς και κάθε εγγράφου σχετικού με τη μοτοσικλέτα και κατόπιν των ανωτέρω προσήχθησαν αμφότεροι στην έδρα της Υποδιεύθυνσης.​ Τελικά αποδείχθηκε ότι η μηχανή ήταν κλεμμένη.

Σημειώνεται ότι οι αποθήκες που διατηρούσε ένας εκ των δραστών έδιναν την εικόνα ότι σε αυτές γίνονται εργασίες διάλυσης μοτοσικλετών σε ανταλλακτικά, ενώ η ύπαρξη εργαλείου απόξεσης μετάλλου, το οποίο έφερε μεταλλική βούρτσα που χρησιμοποιείται για απόξεση σε μέταλλο και φαινόταν βαριά μεταχειρισμένη, καθώς και των σπρέι χρωματισμού υποδηλώνει πως εκεί γινόταν η βαφή των μοτοσικλετών και η απόξεση των αριθμών πλαισίων τους.

Ειδικότερα μεταξύ άλλων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα ακόλουθα:

  • Ένα (1) Ι.Χ. δίκυκλο, μάρκας KAWASAKI, μοντέλου KAZE-R, (για το οποίο δηλώθηκε κλοπή οχήματος την 09-09-2019 στο Α.Τ. Μυκόνου)
  • Ένα (1) Ι.Χ. δίκυκλο, μάρκας YAMAHA, μοντέλου XT
  • Ένα (1) Ι.Χ. δίκυκλο, μάρκας HONDA, μοντέλου GLX, (γίνεται μνεία ότι ο αριθμός πλαισίου αντιστοιχεί σε μοτοποδήλατο ίδιας μάρκας, πλην όμως λευκού χρώματος)
  • Ένα (1) Ι.Χ. δίκυκλο, μάρκας PEUGEOT, χρώματος ερυθρού – λευκού, άνευ αριθμού πλαισίου
  • Ένα (1) Ι.Χ. δίκυκλο, μάρκας PEUGEOT, χρώματος ερυθρού – μαύρου, άνευ αριθμού πλαισίου
  • Ένας (1) σκελετός μοτοσικλέτας, χρώματος καφέ, με αποξεσμένο αριθμό πλαισίου
  • Ένας (1) σκελετός μοτοσικλέτας, χρώματος μαύρου, με επικολλημένο τεμάχιο χάρτου με την ένδειξη, μεταξύ άλλων, «JYADJ021000033025», ο οποίος φέρει κινητήρα, μάρκας YAMAHA
  • Ένας (1) σκελετός μοτοσυκλέτας, χρώματος μαύρου, άνευ αριθμού πλαισίου
  • Μία (1) πινακίδα κυκλοφορίας
  • Ένα (1) ζεύγος πινακίδων κυκλοφορίας
  • Τρεις (3) κινητήρες μοτοσυκλέτας, με αποξεσμένο αριθμό
  • Ένας (10) κινητήρας μοτοσυκλέτας, άνευ αριθμού
  • Εννέα (9) κινητήρες μοτοσυκλετών με αριθμούς
  • Ένας (1) τροχός κοπής,
  • Ένας (1) κόφτης
  • Ένα (1) ηλεκτρικό τρυπάνι
Πηγή ➤https://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου