Σελίδες

Παρασκευή 5 Ιουλίου 2024

Φωτο...«Χάθηκαν δύο παληκάρια, ο δρόμος είναι καρμανιόλα» λέει φίλος των 2 νέων που...........σε τροχαίο.....Ακόμα και οι πυροσβέστες λύγισαν....

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤

Ακόμα και οι πυροσβέστες λύγισαν μπροστά στην εικόνα του σοκαριστικού τροχαίου δυστυχήματος στο νησί της Πάρου, που από την σφοδρή σύγκρουση δύο οχημάτων είχε σαν αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους δύο φίλοι, ηλικίας 28 και 33 ετών.

Τα ξημερώματα της Παρασκευής (5.07.2024), το όχημα, το οποίο οδηγούσε ο 33χρονος Γιώργος με συνοδηγό τον 28χρονο Μάριο κινούνταν στη Δρυός – Άσπρο Χωριό όταν συγκρούστηκε πλαγιομετωπικά με το αυτοκίνητο όπου επέβαιναν δύο Ιταλοί. Οι δύο άτυχοι φίλοι χρειάστηκε πολλή ώρα για να τους απεγκλωβίσουν από το όχημα.


Ήταν φίλοι και δούλευαν μαζί, καθώς καλλιεργούσαν τα χωράφια του 28χρονου Μάριου. Το κίτρινο αμάξι έγινε σμπαράλια από την σύγκρουση και άτομο από το οικογενειακό περιβάλλον του 28χρονου που ακόμα δεν μπορεί να πιστέψει το χαμό των δύο νέων αντρών μίλησε στο newsit.gr και αναφέρει ότι «ο συνοδηγός σκοτώθηκε ακαριαία ενώ ο 33χρονος οδηγός άφησε την τελευταία του πνοή καθ’οδόν για το νοσοκομείο των Χανίων. Στο άλλο αμάξι ήταν οι ξένοι και βγήκαν μόνοι τους».

Ανείπωτος είναι ο πόνος που έχει «πλημμυρίσει» το νησί της Πάρου από τον ξαφνικό χαμό δύο νεαρών αντρών καθώς ο Μάριος και ο Γιώργος δεν ήταν μόνο παιδιά του μόχθου που έμελλε να ”χάσουν” μαζί το άσχημο παιχνίδι της μοίρας αλλά και δύο φίλοι που είχαν περάσει από περιπέτειες.

«Είμαστε όλοι συγκλονισμένοι. Δύο νέα παλικάρια πάλι χάθηκαν και εκεί ο δρόμος είναι καρμανιόλα. Έχουν χαθεί κι άλλοι άνθρωποι. Όλοι το γνωρίζουν» λέει άτομο από το οικογενειακό περιβάλλον του 28χρονου Μάριου και συνεχίζει λέγοντας: «Ο Μάριος δεν είχε μπαμπά, τον έχει χάσει από καρκίνο εδώ και 8 χρόνια και ο Γιώργος είχε μια σοβαρή περιπέτεια πριν κάποια χρόνια με την υγεία του, είχε περάσει και εκείνος καρκίνο, αλλά τότε έγινε καλά. Και τώρα έγινε αυτό. Και οι δύο δεν είχαν δημιουργήσει δικές τους οικογένειες αλλά είχαν όνειρα».

Ο Μάριος ήταν το μεσαίο παιδί της οικογένειας και οι δύο αδερφοί του πλέον έχουν βυθιστεί στην θλίψη. Ο Γιώργος έμενε με τους γονείς του στην Πάρο, ενώ έχει δύο αδερφές που έχουν οικογένειες, οι οποίες δεν μένουν πια στο νησί.

«Το νησί θρηνεί»

«Δούλευαν μαζί 2 χρόνια στα χωράφια του Μάριου και τα καλλιεργούσαν. Νομίζω τα παιδιά είχαν πάει βόλτα. Δεν γνωρίζουμε αν πήγαιναν ή γυρνούσαν αλλά το θέμα είναι η κατάληξη. Πολύ καλά παιδιά. Το νησί θρηνεί σήμερα. Τώρα είναι δύσκολες ώρες».


Σύμφωνα με πληροφορίες, την Κυριακή αναμένεται οι σοροί του Μάριου και του Γιώργου να πάνε για νεκροψία, ενώ την ερχόμενη Τρίτη αναμένεται να τελεστούν οι κηδείες των δύο αδικοχαμένων αντρών, του 33χρονου στο Άσπρο Χωριό, ενώ θα ψαλούν τη νεκρώσιμη ακολουθία για τον 28χρονο στον Δρύο και θα τον οδηγήσουν στην τελευταία του κατοικία στην Μάρπησσα.

Πηγή ➤  https://www.newsit.gr


Συνελήφθη τραγουδιστής - Επιτέθηκε στη σύζυγο επιχειρηματία μέσα στο μαγαζί που τραγουδούσε Η 32χρονη υπέβαλε μήνυση ....

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤

Η 32χρονη υπέβαλε μήνυση σε βάρος του - Διατείνεται ότι την εξύβρισε και τη χτύπησε

Στην σύλληψη ενός τραγουδιστή προχώρησαν οι αστυνομικοί του ΑΤ Ρόδου μετά την υποβολή μηνύσεως σε βάρος του για σοβαρό επεισόδιο που φέρεται να προκάλεσε σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος με θύμα την σύζυγο εστιάτορα.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη dimokratiki.gr, η 32χρονη ημεδαπή βρισκόταν την 4η Ιουλίου 2024 στις 01.15 σε κατάστημα στο κέντρο της Ρόδου με τον σύζυγό της. Εκεί τραγουδούσε ζωντανά ο 43χρονος κατηγορούμενος ο οποίος απρόκλητα άρχισε με το μικρόφωνο να απευθύνεται σε εκείνην με τρόπο απαξιωτικό.

Όταν τελείωσε το πρόγραμμα, πέρασε από δίπλα της και της ζήτησε να μπει στον εσωτερικό χώρο του καταστήματος. Εκεί, φέρεται να την εξύβρισε και να την έπιασε από τα χέρια, στο ύψος των μπράτσων και να την έριξε σε μία πολυθρόνα. Η 32χρονη διατείνεται ότι την χτυπούσε στην πολυθρόνα επανειλημμένως, τραβώντας την και σπρώχνοντας την προκαλώντας της εκχυμώσεις και εκδορές παντού.

Μόλις αντιλήφθηκαν οι υπάλληλοι του μαγαζιού, καθώς και ο σύζυγός της το περιστατικό, έσπευσαν στο σημείο και τον ακινητοποίησαν. Τότε ο τραγουδιστής άρχισε να βρίζει και τους δύο και αποχώρησαν από το κατάστημα.

Πηγή ➤https://www.protothema.gr


Η ΕΛ.ΑΣ. απαντά....«Ο εισαγγελέας δεν έδωσε άδεια για επέμβαση της αστυνομίας στο σπίτι της» για καταγ γελία γυναίκας για ενδοοικογενειακή......

https://www.police-voice.com/



Police-Voice blog ➤

Ανακοίνωση για την καταγγελία που έκανε θύμα ενδοοικογενειακής βίας σε τηλεοπτικό σταθμό χθες Πέμπτη (4.7.24) εξέδωσε σήμερα Παρασκευή (5.7.24) το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε το θύμα, πήγε σε Αστυνομικό Τμήμα στην Αθήνα για να καταγγείλει ενδοοικογενειακή βία αλλά οι αστυνομικοί φάνηκε να μην την παίρνουν στα σοβαρά, ενώ δεν έγινε δεκτό το αίτημά της για απομάκρυνση του συντρόφου της από την κοινή οικία τους.

«Πήγα το πρωί να δώσω καινούρια κατάθεση για μήνυση, για αστική βία. Ο αξιωματικός υπηρεσίας με κοίταξε καλά – καλά και μου λέει “κυρία μου δεν φαίνεστε κακοποιημένη”. Δηλαδή πως πρέπει να έρθω; Με μαχαίρια στην πλάτη; Στα πατώματα;», είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στον AΝΤ1.

«Έκανα την πρώτη μήνυση για να τον συλλάβουν, πέρασε το 24ωρο και δεν τον συνέλαβαν. Ξαναπήγα στην Αστυνομία, δεν έγινα τίποτα. Δεν μπορώ να βγάλω άκρη πουθενά. Έφτασα και στον εισαγγελέα. Έφυγα πάλι με την αίτηση. Όπως την έδωσα μου την παραδώσανε και έφυγα πάλι», κατήγγειλε η γυναίκα.

Στην ανακοίνωσή της η ΕΛ.ΑΣ. τονίζει ότι σχηματίστηκε δικογραφία για την υπόθεση και χορηγήθηκε στη γυναίκα panic button, ενώ ο δράστης αναζητήθηκε στα πλαίσιο του αυτοφώρου για να συλληφθεί.

Παράλληλα, αναφέρεται ότι το θύμα δεν δέχτηκε να πάει σε safe house, ενώ όταν η ίδια ζήτησε την απομάκρυνση του συντρόφου της από το σπίτι, ο εισαγγελέας δεν έδωσε σχετική άδεια για επέμβαση της αστυνομίας.

Η ανακοίνωση του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ.

«Σχετικά με ρεπορτάζ που προβλήθηκε σε κεντρικό δελτίο ειδήσεων χθες Πέμπτη 4 Ιουλίου 2024 με καταγγελία θύματος ενδοοικογενειακής βίας, απ’ το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας διευκρινίζονται τα ακόλουθα: Την 10-06-2024, γυναίκα μετέβη σε Αστυνομικό Τμήμα της Αττικής και κατήγγειλε ενδοοικογενειακή απειλή και εξύβριση.

Απ’ τους αστυνομικούς σχηματίστηκε δικογραφία, χορηγήθηκε η εφαρμογή του Panic Button και ο δράστης αναζητήθηκε εντός των ορίων του αυτοφώρου. Ωστόσο, το θύμα δήλωσε ότι δεν επιθυμεί τη μεταφορά του σε ασφαλή δομή (safe house) με συνδρομή της Ελληνικής Αστυνομίας.

Την 11-06-2024, η καταγγέλουσα μετέβη εκ νέου στο Αστυνομικό Τμήμα και ζήτησε την απομάκρυνση του συντρόφου της από την κοινή τους οικία, χωρίς ωστόσο να υπάρχει σχετική δικαστική απόφαση. Επιπλέον, σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον αρμόδιο εισαγγελέα για τη συνδρομή δικαστικού λειτουργού, δεν δόθηκε σχετική άδεια για επέμβαση της αστυνομίας εντός της οικίας. Σημειώνεται ότι το θύμα δήλωσε εκ νέου ότι δεν επιθυμεί τη μεταφορά του σε ασφαλή δομή με όχημα της Ελληνικής Αστυνομίας.

Την 12-06-2024, η καταγγέλουσα μετέβη στο Αστυνομικό Τμήμα προκειμένου να υποβάλλει μήνυση σε βάρος του συντρόφου της για το αδίκημα της διατάραξης οικιακής ειρήνης λόγω της παρουσίας του εντός της κοινής τους οικίας. Ωστόσο, κατόπιν επικοινωνίας με τον αρμόδιο εισαγγελέα, το θύμα ενημερώθηκε ότι στην προκειμένη περίπτωση δεν στοιχειοθετείται το εν λόγω αδίκημα. Παράλληλα, το θύμα δήλωσε εκ νέου ότι δεν επιθυμεί τη μεταφορά του σε ασφαλή δομή.

Υπενθυμίζεται ότι, με μέριμνα της Ελληνικής Αστυνομίας, στην περιφέρεια κάθε Διεύθυνσης Αστυνομίας σε όλη την επικράτεια, έχουν εξασφαλιστεί ένας ή περισσότεροι ειδικά διαμορφωμένοι χώροι που λειτουργούν ως “safe houses”, για τη βραχυπρόθεσμη ασφαλή φιλοξενία γυναικών-θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας, καθώς και μελών της οικογένειάας τους, όπως τα ανήλικα παιδιά τους, που χρειάζονται προστασία.

Παράλληλα, τον Ιούνιο του 2024 ιδρύθηκαν και ξεκίνησαν τη λειτουργία τους 45 νέα Επιχειρησιακά Γραφεία, τουλάχιστον ένα σε κάθε Διεύθυνση Αστυνομίας. Το προσωπικό που τα στελεχώνει έχει παρακολουθήσει στοχευμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, με έμφαση στην ενίσχυση επικοινωνιακών δεξιοτήτων και ενσυναίσθησης.

Σημειώνεται ότι τα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας εργάζονται συστηματικά στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους, προκειμένου να βρίσκονται κοντά σε όλα τα θύματα ενδοοικογενειακής βίας, ενώ παράλληλα καταβάλλουν καθημερινή προσπάθεια για την καλύτερη δυνατή προστασία τους».


Πηγή ➤ https://www.newsit.gr

Έβαλαν ........... μηχανισμός στο beach bar του συζύγου της Φανής Χαλκιά - «Δεν είναι η πρώτη φορά» λέει η Ολυμπιονίκης...Έρευνες από την αστυνομία ....

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤

Το κατάστημα υπέστη μικρές υλικές ζημιές - Έρευνες από την αστυνομία - «Τον περασμένο Απρίλιο, πάλι ένας άνδρας με full face μάσκα είχε τοποθετήσει 5 στουπιά με φωτιά στην είσοδο» λέει ....

Αναστάτωση δημιουργήθηκε τα ξημερώματα στην Στούπα του δήμου δυτικής Μάνης, από έκρηξη σε «Beach Bar» στην παραλία της Καλογριάς.

Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για το κατάστημα με την επωνυμία «LVK», ιδιοκτησίας του συζύγου της Ολυμπιονίκη Φανής Χαλκιά, Λούη Καραμάνου. Ο εκρηκτικός μηχανισμός εξερράγη γύρω στις 4 τα ξημερώματα, προκαλώντας μικρές υλικές ζημιές στο κατάστημα. Στην περιοχή βρέθηκαν από νωρίς το πρωί αστυνομικοί της υποδιεύθυνσης ασφάλειας Καλαμάτας, για να συλλέξουν στοιχεία με σκοπό να διαλευκάνουν την υπόθεση και να εντοπίσουν τους δράστες.

Η Φανή Χαλκιά, μιλώντας στο protothema.gr, είπε: «Τα ξημερώματα , όπως φαίνεται από τις κάμερες ασφαλείας του μαγαζιού μου, ένας άνδρας με ένα μηχανάκι σταμάτησε έξω από το μαγαζί και τοποθέτησε έναν εκρηκτικό μηχανισμό στην είσοδο. 
Το μαγαζί είναι του άντρα μου κι εγω αυτή τη στιγμή βρίσκομαι στην Αθήνα , στο πλευρό του διότι αντιμετωπίζει ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα υγείας και νοσηλεύεται. Δεν μπορώ να καταλάβω, ποιος είναι αυτός που δημιουργεί τόσο σοβαρά προβλήματα σε μια γυναίκα η οποία παλεύει να κρατήσει και το μαγαζί και να σταθεί στο πρόβλημα υγείας του άντρα της.

 Δεν έχουμε διαφορές με κανέναν. Εν τω μεταξύ τον περασμένο Απρίλιο, πάλι ένας άνδρας με fullface μάσκα είχε τοποθετήσει 5 στουπιά με φωτιά στην είσοδο του μαγαζιού και μου είχε καψει το μαγαζί, τότε. Δεν ξέρω αν είναι το ίδιο άτομο που τοποθέτησε τον εκρηκτικό μηχανισμό σήμερα τα ξημερώματα γιατί τότε η αστυνομία δεν είχε καταφέρει να τον βρει. Δεν μπορώ να καταλάβω τι συμβαίνει κι ευτυχώς που δεν πήραν φωτιά τα γκάζια που έχω μέσα στο μαγαζί γιατί εκεί θα θρηνούσαμε άτομα».

Πηγή ➤  https://www.protothema.gr


Συμπλοκή με μα χαι ρώ μα τα τα ξημερώματα στον Λαγανά – Τραυματίστηκαν σο βα ρά τρία άτομα.....

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤

Η Ζάκυνθος βρίσκεται στο επίκεντρο για την αιματηρή συμπλοκή που σημειώθηκε τα ξημερώματα στην περιοχή του Λαγανά.

Τρία άτομα τραυματίστηκαν σοβαρά και μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο με ασθενοφόρα. Άλλοι δύο νεαροί τραυματίστηκαν πιο ελαφρά και η κατάσταση της υγείας τους, δεν εμπνέει ανησυχία.

Κατά τη διάρκεια του επεισοδίου υπήρξαν μαχαιρώματα με σουγιά και άγρια χτυπήματα με κλωτσιές και γροθιές. Δύο οι αντίπαλες παρέες: μία από τη Ζάκυνθο και άλλη μία από την Αθήνα, που είχε επισκεφθεί το νησί για διακοπές.

Οι έρευνες των αστυνομικών συνεχίζονται, ενώ περισσότερο φως στα όσα έγιναν, αναμένεται να ρίξουν μια σειρά από κάμερες ασφαλείας της περιοχής, που κατέγραψαν τα πάντα.

Πηγή ➤https://lawandorder.gr


Έβαλαν φωτιά σε σπίτι άνδρα πετώντας.......Ο συλληφθείς έκανε μήνυση στον παθόντα!...... ....

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤

Συνελήφθη χθες το μεσημέρι στη Ξάνθη, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Ξάνθης, ένας άνδρας ελληνικής καταγωγής κατηγορούμενος για εμπρησμό και έκρηξη, ενώ η σχετική δικογραφία περιλαμβάνει και τρεις άγνωστους δράστες που αναζητούνται, κατηγορούμενοι για τα ίδια αδικήματα.

Ειδικότερα, οι ανωτέρω αστυνομικοί συνέλαβαν τον δράστη έπειτα από έγκληση του παθόντα, σύμφωνα με την οποία πρωινές ώρες της ίδιας ημέρας οι τρείς άγνωστοι δράστες προέβησαν κατ΄ εντολή του συλληφθέντα σε εμπρησμό της οικίας του στην Ξάνθη, εκσφενδονίζοντας στο εσωτερικό αυτής εκρηκτικούς- εμπρηστικούς μηχανισμούς.

Κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων τρία υπολείμματα αυτοσχέδιων εμπρηστικών μηχανισμών, ενώ σε βάρος του παθόντα υπεβλήθη έγκληση από τον συλληφθέντα για ψευδή καταμήνυση και συκοφαντική δυσφήμηση.

Ενεργείται προανάκριση από το Τμήμα Ασφάλειας Ξάνθης.

Πηγή ➤https://lawandorder.gr


Ανατροπή φορτηγού στην Πέτρου Ράλλη – Ο οδηγός εξαφανίστηκε τρέχοντας.....

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤

Τροχαίο σημειώθηκε τα ξημερώματα της Παρασκευής (05.07.2024) στην Πέτρου Ράλλη όταν ανατράπηκε φορτηγό με τον οδηγό να εξαφανίζεται τρέχοντας. 

Όλα έγιναν γύρω στις 4.30 το πρωί στην έξοδο της λεωφόρου Κηφισού προς την οδό Πέτρου Ράλλη με την κυκλοφορία να διακόπτεται στο σημείο εκείνο εξαιτίας της ανατροπής του φορτηγού. 

Το περίεργο είναι ότι μετά το τροχαίο ο οδηγός έγινε στην κυριολεξία… καπνός με την αστυνομία να τον αναζητά. 

«Λόγω πρόσκρουσης-ανατροπής φορτηγού διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στην έξοδο της Λ. Κηφισού για Π. Ράλλη στην περιοχή του Ρέντη, ρεύμα κυκλοφορίας προς Λαμία», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση της αστυνομίας. 

Λίγο μετά τις 8 το πρωί το φορτηγό απομακρύνθηκε με φορτηγό κι έτσι άνοιξε η έξοδος για Πέτρου Ράλλη.

Πηγή ➤  https://www.newsit.gr


Συνελήφθη 47χρονη για ενδοοικογενειακή........ Κουμπί πανικού ζήτησε ο άνδρας της.....

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤

Τον εξύβρισε και στη συνέχεια τον απείλησε με μαχαίρι - Ο 49χρονος άντρας επιθυμεί την ποινική της δίωξη

Μία γυναίκα 47 ετών συνελήφθη στα Χανιά έπειτα από καταγγελία που έκανε σε βάρος τη, ο 49χρονος σύζυγός της για πράξεις που εμπίπτουν στο νόμο περί ενδοοικογενειακής βίας.

Σύμφωνα με όσα κατήγγειλε τον εξύβρισε και στη συνέχεια τον απείλησε με μαχαίρι.

Για την ώρα δεν έχει ξεκαθαρίσει το τι ακριβώς συνέβη ωστόσο όπως είπε ο 49χρονος, επιθυμεί την ποινική της δίωξη.

Ο 49χρονος μετά την καταγγελία εγκατέστησε στο κινητό του τηλέφωνο το panic button.

Πηγή ➤


Γλυκά Νερά: «Από ανάφλεξη μπαταρίας η φωτιά, αναλαμβάνουμε τις ευθύνες μας» λέει η κατασκευάστρια εταιρεία του drone......

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤

Spirit Aeronautical Systems σε ανακοίνωσή της δίνει ένα πλήρες χρονικό του περιστατικού και τονίζει ότι το προσωπικό προσπάθησε άμεσα να περιορίσει την ανάφλεξη με τη χρήση πυροσβεστήρα και άλλα διαθέσιμα μέσα

Εξηγήσεις για τις συνθήκες υπό τις οποίες κατέπεσε το drone από το οποίο εκτιμάται ότι ξέσπασε η χθεσινή πυρκαγιά στα Γλυκά Νερά, δίνει η κατασκευάστρια εταιρεία.

Με ανακοίνωσή της, η εταιρεία υψηλής τεχνολογίας Spirit Αεροναυπηγικά Συστήματα Α.Ε. (SAS), η οποία εδρεύει στα Γλυκά Νερά, δίνει ένα χρονικό της πτώσης, την οποία αποδίδει σε «σοβαρή και μη προβλέψιμη εμπλοκή», αναφέρει ότι είχε λάβει όλα τα μέτρα ασφαλείας και επισημαίνει ότι το προσωπικό της κάλεσε άμεσα την Πυροσβεστική.

Τονίζει δε ότι αναλαμβάνει τις ευθύνες που θα της καταλογιστούν, ενώ δεσμεύεται να επανεξετάσει όλες τις διαδικασίες της.

Στην ανακοίνωσή της, η Spirit Aeronautical Systems, αναφέρει:

«Η εταιρεία υψηλής τεχνολογίας Spirit Αεροναυπηγικά Συστήματα Α.Ε. με αφορμή το συμβάν πτώσης Drone στην περιοχή των Γλυκών Νερών Αττικής θα ήθελε να ενημερώσει υπεύθυνα για τα ακόλουθα:

α. Στο πρόγραμμα ανάπτυξης των μη επανδρωμένων συστημάτων που έχει σε εξέλιξη, από την ίδρυσή της το 2020, έχει εκτελέσει με διάφορους τύπους πολυκοπτέρων, μεγάλο αριθμό πτήσεων με ασφάλεια, κάποιες εκ των οποίων αφορούν και βολές όπλων που έγιναν σε πεδία βολής των ΕΔ. Η ασφάλεια των πτήσεων σε όλες τις περιπτώσεις εξασφαλίζεται ακολουθώντας μεθοδολογίες αναγνώρισης της επικινδυνότητας (Risk Identification) και περιορισμού της (Mitigation Measures), ενώ τα συστήματα της διαθέτουν την αναγκαία ασφαλιστική κάλυψη.

β. Με εξαίρεση το συμβάν της 3-7-24, δεν έχει αντιμετωπίσει άλλη φορά τέτοια περίπτωση.

γ. Η διαδικασία ανάπτυξης μη επανδρωμένων συστημάτων και δη οχημάτων που προορίζονται για αμυντικούς σκοπούς, επιβάλλει δοκιμαστικές πτήσεις για αξιολόγηση ρυθμίσεων πολλαπλών παραμέτρων, προκειμένου το σύστημα να λειτουργεί σύμφωνα με πρότυπα και πρωτόκολλα διεθνούς πρακτικής (State of the art), ώστε να αποδίδονται στην αγορά αξιόπιστα συστήματα.

δ. Η ανάλυση των ακριβών αιτίων της πτώσης του Drone την 3-7-24, απαιτεί ενδελεχή τεχνική ανάλυση όλων των συστημάτων, ώστε να εντοπισθούν οι αιτίες που προκάλεσαν την πτώση. Η πρώτη εκτίμηση από τα μέχρι τώρα διαθέσιμα δεδομένα, είναι ότι το Drone στην συγκεκριμένη πτήση, μετά από σειρά δοκιμών χωρίς εμφανές πρόβλημα, παρουσίασε πτητική αστάθεια (απότομες μεταβολές γωνίας κλίσης), με αποτέλεσμα να καταστεί μη ελέγξιμο από τον χειριστή. Οι πιθανές αιτίες μπορεί να οφείλονται σε πλειάδα ενδεχόμενων δυσλειτουργιών, όπως στιγμιαία απώλεια στοιχείων κάποιων βασικών αισθητήρων πτήσης (γυροσκόπια, επιταχυνσιόμετρα, βαρόμετρα, δέκτες GNSS, κλπ). Σε κάθε περίπτωση το γεγονός ότι το συγκεκριμένο drone παρουσίασε αστάθεια που οδήγησε στην πτώση, οδηγεί στο συμπέρασμα ότι πέραν πάσης αμφισβήτησης το συνολικό πολυπαραμετρικό σύστημα ισχύος και ελέγχου του, παρουσίασε κάποια σοβαρή και μη προβλέψιμη εμπλοκή, που στέρησε την δυνατότητα από τον χειριστή να το ελέγχει και να το προσγειώσει με ελεγχόμενο τρόπο.

ε. Επισημαίνεται ότι η εμφάνιση αστάθειας σε μη επανδρωμένα συστήματα στην φάση της ανάπτυξης είναι μια από τις πιθανότητες αστοχίας, η οποία λαμβάνεται υπόψη στον σχεδιασμό δοκιμών και λαμβάνονται μέτρα για τον περιορισμό του ρίσκου. Στη συγκεκριμένη πτήση μεταξύ των μέτρων που έλαβε η Εταιρεία, για λόγους μείωσης του ρίσκου, συμπεριλαμβάνονται και τα ακόλουθα:

1) Διέθετε δεύτερο άτομο στην ομάδα πληρώματος προκειμένου να υπάρχει δυνατότητα
εποπτείας του χειριστή και επέμβασης σε περίπτωση ανάγκης.


2) Επέλεξε για την εκτέλεση της πτήσης μία ημέρα με τον πιο χαμηλό δείκτη επικινδυνότητας
για καλοκαιρινή περίοδο. (Δείκτης επικινδυνότητας για δασικές πυρκαγιές κατηγορίας 2 την
3-7-24)

3) Προέβλεψε για την ύπαρξη πυροσβεστήρα που αντιστοιχεί στο μέγεθος του οχήματος (Drone)
και τον χρησιμοποίησε.

4) Είχε την αποστολή σχεδιασμένη για πτήση πάνω από χώρο χωρίς βλάστηση, αλλά λόγω της
αστάθειας το drone παρασύρθηκε στα όρια αυτού.

5) Είχε σχέδιο έκτακτης ανάγκης το οποίο εφάρμοσε με συνέπεια (Άμεση ειδοποίηση ΠΣ,
ενημέρωση της εταιρείας για ενισχύσεις).

6) Η περιοχή πτήσης είναι μια από τις πολύ λίγες στην ευρύτερη περιοχή που συνδυάζει την
δυνατότητα εκτέλεσης πτήσηs drone σε χαμηλό ύψος (<120m) και σε ικανή απόσταση από τον
αστικό ιστό.

στ. Το προσωπικό της Εταιρείας, αμέσως μετά την πτώση του Drone, παρατήρησε ανάφλεξη από την αποσπασθείσα μπαταρία, η οποία προσέκρουσε στο έδαφος, προκαλώντας σπινθήρα και ανάφλεξη σε χαμηλά χόρτα. Το προσωπικό προσπάθησε άμεσα να περιορίσει την ανάφλεξη, κάνοντας χρήση πυροσβεστήρα και με ό,τι άλλα μέσα είχε διαθέσιμα, ακόμη και με τα πόδια. Παράλληλα ένα μέλος της ομάδας προέβη σε άμεση ενημέρωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας (χρόνοι κλήσεων από στοιχεία κινητών που δοθήκαν στο ΠΣ) και έγιναν οι ακόλουθες ενέργειες με χρονολογική σειρά:

1) 14:15, Χρόνος πτώσης,
2) 14:18, Χρόνος κλήσης 199.
3) 14:20, Ενημερώθηκε η Εταιρεία, ομάδα από την οποία ξεκίνησε άμεσα για την περιοχή με
επιπροσθέτους πυροσβεστήρες.
4) 14:24 Νέα κλήση 199.
5) 14:31 Άφιξη ομάδας ενίσχυσης στην οποία συμμετείχε και εκπρόσωπος της Διοίκησης της
Εταιρείας (7 λεπτά μετά το τηλεφώνημα). Διαπιστώθηκε ότι είχε ήδη φθάσει πυροσβεστικό
όχημα και άρχιζε την επιχείρηση κατάσβεσης που είχε επεκταθεί στα δυο πρώτα μεγάλα
πεύκα.
6) Ακολούθησε σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα η πρώτη επέμβαση από το πρώτο εναέριο
πυροσβεστικό μέσο.
7) Όλη η ομάδα (4 άτομα) της Εταιρείας, (το πλήρωμα και οι επόμενοι αφιχθέντες για
υποστήριξη), ήταν συνεχώς παρόντες στο πεδίο και τέθηκαν οικειοθελώς στην διάθεση των
αρχών για τις προβλεπόμενες διαδικασίες.

ζ. Η Εταιρεία εκφράζει την μεγάλη λύπη της και αναλαμβάνει τις ευθύνες που θα της καταλογιστούν για το ατύχημα. Κατά την άποψη της όμως, αυτό οφείλεται σε αίτια που δεν θα μπορούσαν να προβλεφθούν και να προληφθούν. Τονίζεται όμως ότι η επικινδυνότητα σε καμία περίπτωση δεν εξαλείφεται πλήρως απλά περιορίζεται σε βαθμό που να θεωρείται αποδεκτή. Επιπρόσθετα, κατά την συνήθη πρακτική πρόληψης ατυχημάτων, η Εταιρεία θα επανεξετάσει όλες τις διαδικασίες της, ώστε να διαπιστώσει αν και κατά πόσο θα μπορούσε να ενισχύσει περαιτέρω, την ασφάλεια των δοκιμών που πραγματοποιεί. Επισημαίνεται ότι όλα τα μη επανδρωμένα μέσα έχουν εν δυνάμει την δυνατότητα να εμπλακούν σε αντίστοιχο περιστατικό (όπως και τα επανδρωμένα), το όφελος όμως από την χρήση τους αντισταθμίζει τον κίνδυνο αυτό. Ειδικότερα δε όταν πρόκειται για την ανάπτυξη συστημάτων μιας νέας τεχνολογίας για τη χώρα μας, το δίλημμα τίθεται μεταξύ της ανάγκης ανάπτυξης της συγκεκριμένης εγχώριας βιομηχανίας και της όποιας λελογισμένης επικινδυνότητας αυτό συνεπάγεται. Ευχή μας είναι να δημιουργηθούν και στη χώρα μας οι προϋποθέσεις, οι δοκιμές για την ανάπτυξή τέτοιων συστημάτων, να εκτελούνται σε ειδικά πεδία με μεγαλύτερη ασφάλεια, ειδικότερα όταν αυτές αφορούν σε συστήματα με αμυντικό ενδιαφέρον.

η. Πέραν των ανωτέρω θα θέλαμε να εκφράσουμε τις ανυπόκριτες ευχαριστίες και τα ειλικρινή συγχαρητήριά μας, στις δυνάμεις παρέμβασης και διαχείρισης του συμβάντος του Πυροσβεστικού Σώματος, μαζί με την διαβεβαίωση μας ότι θα καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια να εντοπίσουμε τα αίτια της συγκεκριμένης αστοχίας που οδήγησε στο περιστατικό αυτό».

Πηγή ➤  https://www.protothema.gr


Πέμπτη 4 Ιουλίου 2024

Αντώνης Ρέμος: Δεν έχω φοροδιαφύγει, δεν με κάλεσαν ποτέ για εξηγήσεις Απάντηση του τραγουδιστή μέσω των δικηγόρων του....

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤

Απάντηση του τραγουδιστή μέσω των δικηγόρων του - Νωρίτερα είχε γίνει γνωστό ότι η περιουσία του έχει δεσμευτεί και ερευνάται για φοροδιαφυγή 1,5 εκατ. ευρώ

Δεν έχω διαπράξει ποτέ φοροδιαφυγή, δεν με κάλεσαν ποτέ για εξηγήσεις, υποστηρίζει σε δήλωσή του, που δημοσιοποιήθηκε μέσω των δικηγόρων του, Στάθη Μπακάλη και Μιχάλη Δημητρακόπουλου, ο Αντώνης Ρέμος,  η περιουσία του οποίου δεσμεύτηκε για φοροδιαφυγή 1,5 εκατ. ευρώ και ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Η δήλωσή του έχει ως εξής: «Με λύπη και εύλογη απορία πληροφορήθηκα ότι η Αρχή Καταπολέμησης Νομιμοποίησης Εγκληματικής Περιουσίας δέσμευσε κάθε κινητή και ακίνητη περιουσία μου, επειδή ενδεχομένως έχω διαπράξει το αδίκημα της φοροδιαφυγής.  Η λύπη μου είναι απόρροια ότι διαρρέεται παρανόμως στα Μέσα Ενημέρωσης μια απόρρητη δικονομική διαδικασία, και έτσι με εκθέτουν, η δε απορία μου συνίσταται στο ότι ποτέ δεν κλήθηκα από την άνω Αρχή να δώσω εξηγήσεις και να προσκομίσω στοιχεία, που θα αποδείκνυαν ότι δεν έχω διαπράξει ποτέ φοροδιαφυγή. Με προσμονή περιμένω άμεσα να λάβω κλήση για να πληροφορηθώ τί μου αποδίδεται, ώστε να αποτινάξω οποιαδήποτε μομφή σε βάρος μου».

Δεσμεύτηκε η περιουσία του για φοροδιαφυγή 1,5 εκατ. ευρώ και ξέπλυμα μαύρου χρήματος

Υπενθυμίζεται, ότι σε πόρισμα της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες διατυπώνονται σοβαρές υπόνοιες για φοροδιαφυγή ύψους 1,5 εκ. ευρώ και ξέπλυμα μαύρου χρήματος αντίστοιχου ύψους από τον γνωστό λαϊκό τραγουδιστή και ήδη έχει προχωρήσει η Αρχή σε δέσμευση της κινητής και ακίνητης της περιουσίας του.

Η έρευνα της Αρχής εντόπισε τη φοροδιαφυγή  του τραγουδιστή όχι από τον χώρο του θεάματος και της πίστας αλλά από εταιρεία που έχει. Η Αρχή, μετά από πολύμηνη έρευνα, προχώρησε σε δέσμευση της κινητής και ακίνητης περιουσίας του τραγουδιστή, προσωπικών λογαριασμών, λογαριασμών της επίμαχης εταιρείας, σκαφών αλλά και τραπεζικών θυρίδων -εφόσον βρεθούν-, έως 1,5 εκ. ευρώ.

Στο πόρισμα της Αρχής γίνεται αναφορά στις χαμηλές φορολογικές δηλώσεις που έχει υποβάλει ο τραγουδιστής και ειδικότερα φέρεται ότι την τελευταία πενταετία στις δηλώσεις του καταγράφεται εισόδημα περίπου 50.000 ευρώ ετησίως.

Το ύψος του ποσού «προκάλεσε» τους ελεγκτές της Αρχής, καθώς θεωρείται ιδιαιτέρως χαμηλό για τέτοιου βεληνεκούς καλλιτέχνη, που είναι από τους πλέον δημοφιλείς της χώρας με άκρως επιτυχημένες νυχτερινές εμφανίσεις και συναυλίες σε κοσμικά μέρη και νησιά που συγκεντρώνουν κάθε χρόνο Έλληνες και αλλοδαπούς επιχειρηματίες, σημαίνοντα πρόσωπα κ.λπ.

Στον φάκελο περιλαμβάνονται όλα τα στοιχεία που έχουν συγκεντρώσει οι ελεγκτές και μαζί με το πόρισμα της Αρχής έχουν παραδοθεί ήδη στον Οικονομικό Εισαγγελέα και σύμφωνα με πληροφορίες διενεργεί έρευνα για την υπόθεση αυτή.

Όπως έγινε γνωστό η έρευνα της Οικονομικής Εισαγγελίας δεν θα περιοριστεί μόνο στον τραγουδιστή, αλλά θα επεκταθεί και στους συνεργάτες του.

Πηγή ➤  https://www.protothema.gr


Ομολόγησε την πράξη του.....28χρονος Ρομα μπήκε να κλέψει και προσπάθησε να βι ά σει 13χ ρονη ενώ κοιμόταν....

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤

«Μη μιλάς, ησυχία, μη μας ακούσει κανένας» φέρεται να της είπε όταν το κορίτσι ξύπνησε και άρχισε να ουρλιάζει - Ομολόγησε την πράξη του

Τον τρόμο βίωσε μια 13χρονη μέσα στο ίδιο της το σπίτι στην Κάσο την περασμένη Παρασκευή (28/6), όταν ένας 28χρονος αθίγγανος μπήκε στην οικία για να κλέψει και αποπειράθηκε να τη βιάσει την ώρα που κοιμόταν.

Σύμφωνα με τη dimokratiki.gr, ο δράστης που συνελήφθη και ομολόγησε την πράξη του, μπήκε από την κεντρική πόρτα του σπιτιού με σκοπό να κλέψει. Όταν όμως, είδε την 13χρονη ξαπλωμένη να κοιμάται, πλησίασε το μικρό κορίτσι, της έκλεισε το στόμα και προσπάθησε να τη βιάσει.

«Μη μιλάς, ηρέμησε, ησυχία, ησυχία μη μας ακούσει κανένας» φέρεται να της είπε, σύμφωνα με το τοπικό μέσο, όταν το κορίτσι ξύπνησε, τρομοκρατήθηκε και άρχισε να κλαίει και να ουρλιάζει, με αποτέλεσμα ο δράστης να τραπεί σε φυγή. Αμέσως μετά κατέβηκε ο παππούς της από τον επάνω όροφο και τον ενημέρωσε για τι συνέβη.

Λίγες ώρες αργότερα ο 28χρονος συνελήφθη από αστυνομικούς του Α.Τ. της Κάσου, με τις κατηγορίες για απόπειρα βιασμού με χρήση σωματικής βίας, απόπειρα τέλεσης γενετήσιας πράξης με ανήλικο που συμπλήρωσε τα 12 έτη χωρίς να έχει συμπληρώσει τα 15 έτη, για κλοπή κατ’ εξακολούθηση και για φθορά ξένης ιδιοκτησίας.

Απολογούμενος ομολόγησε τα όσα του αποδίδονται λέγοντας ότι λίγες μέρες πριν έκανε κάτι εργασίες έξω από το σπίτι της ανήλικης, την είδε και του άρεσε κι αποφάσισε να μπει στο σπίτι της για να κλέψει έχοντας με την μπλούζα του καλυμμένο το πρόσωπό του. Όπως είπε, όταν είδε το κορίτσι, αποφάσισε να του επιτεθεί και προσπάθησε να το βιάσει. Μάλιστα τόνισε, πως γνώριζε ότι ήταν ανήλικη ενώ σημειώνεται ότι έχει απασχολήσει ξανά την Αστυνομία σε υπόθεση κλοπών.

Πηγή ➤  https://www.protothema.gr