Σελίδες

Τετάρτη 25 Μαρτίου 2020

Κορονοϊός στην Τουρκία: Έτσι κρύβουν χιλιάδες κρούσματα και νεκρούς Βαφτίζουν τα κρούσματα ΦΩΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤
Βαφτίζουν τα κρούσματα και τους θανάτους πνευμονία στην Τουρκία για να κρύψουν την αλήθεια. Κανείς δεν τολμάει να αμφισβητήσει τον Σουλτάνο. Μόνο σε ένα νοσοκομείο στην Άγκυρα γίνονται τα τεστ και στην συνέχεια «θάβονται» τα κρούσματα.

Την ώρα που ο κορονοϊός σαρώνει κάθε γωνιά του πλανήτη, η Τουρκία με 80 εκατομμύρια κατοίκους μετρά μόλις 47 κρούσματα, με το πρώτο να επιβεβαιώνεται στις 11 Μαρτίου.
Οι εφτά από τις οχτώ χώρες που συνορεύει είχαν ήδη πληγεί από τον ιό, με το Ιράν μάλιστα να μετρά κρούσματα από τις αρχές Φεβρουαρίου, που πλέον έχουν γίνει χιλιάδες, ενώ οι νεκροί έχουν ξεπεράσει τους 800.
Κι όμως. Μέχρι τις 11 Μαρτίου και για δύο μήνες από την εμφάνιση του πρώτου κρούσματος στην Γουχάν, η Τουρκία κατάφερε να… αντισταθεί στον κορονοϊό, σαν ένα “Γαλατικό χωριό”! Και μόλις ο… Ρωμαίος COVID-19 εμφανίστηκε, βρέθηκε και το “μαγικό φίλτρο”: η κολόνια λεμονιού!
Εκατοντάδες Τούρκοι σχηματίζουν ουρές έξω από αρωματοπωλεία στην Άγκυρα και τη Σμύρνη, για να αγοράσουν χύμα κολόνια που -σύμφωνα με φήμες που κυκλοφόρησαν- καταπολεμά τον κορονοϊό.
Άνθρωποι που ζουν στην Τουρκία και γνωρίζουν πρόσωπα και καταστάσεις εξέφρασαν στο newsit.gr τους φόβους τους ότι τα κρούσματα είναι χιλιάδες, ενώ υποστήριξαν ότι υπάρχουν και πάρα πολλοί θάνατοι. Για ευνόητους λόγους, θέλησαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους, καθώς -στο γενικότερο πλαίσιο του σκοταδισμού και πριν καν ανακοινωθεί το πρώτο κρούσμα- το υπουργείο Εσωτερικών εξέδωσε διάταγμα που ανέφερε πως όσοι διασπείρουν ψευδείς ειδήσεις για τον κορονοϊό στην Τουρκία, θα διώκονται.

Όσο για το πώς η τουρκική κυβέρνηση θα μπορούσε να… κρύψει τους θανάτους από τον κορονοϊό, δείτε τα δεδομένα που ακολουθούν

Η τουρκική κυβέρνηση υποστηρίζει πως ο κορονοϊός… άργησε να φτάσει στη χώρα, χάρη στα έγκαιρα μέτρα που λήφθηκαν, ειδικά στα διεθνή αεροδρόμια, με τις απαγορεύσεις πτήσεων από και προς τις ενδημικές χώρες, αλλά και την τοποθέτηση θερμικών καμερών που καταγράφουν όσους επισκέπτες έχουν πυρετό.
Ωστόσο, οι θερμικές κάμερες δεν μπορούν να αποκλείσουν το ενδεχόμενο να περάσουν στη χώρα φορείς του κορονοϊού -Τούρκοι από το εξωτερικό ή τουρίστες- που, όμως, δεν εμφανίζουν συμπτώματα. Ειδικά, όταν πρόκειται για μία χώρα που δέχεται εκατομμύρια τουρίστες όλο το χρόνο.
Τουρκία
Φωτογραφία Reuters
Φωτογραφία Reuters
Εξίσου ίδιες είναι οι πιθανότητες να περάσουν φορείς στην Τουρκία και από το Ιράν, όπου – όπως προαναφέραμε- η επιδημία… θερίζει. Μπορεί τα ιρανο-τουρκικά σύνορα να είναι επισήμως κλειστά, όμως πολλοί Ιρανοί περνούν ανεξέλεγκτα από ανεπίσημες διόδους στην Τουρκία, όπως οι έμποροι, αλλά και μετανάστες και πρόσφυγες. Φαίνεται απίθανο, να μην υπάρχει ανάμεσα τους ούτε ένα κρούσμα.

Το… μυστηριώδες τεστ

Εκτός από τα έγκαιρα μέτρα, η κυβέρνηση Ερντογάν… καμαρώνει και για το δικό της τεστ ανίχνευσης του κορονοϊού, το οποίο είναι το πιο γρήγορο από όλα όσα έχουν παραχθεί, καθώς δίνει αποτέλεσμα σε μόλις 90 λεπτά. Μάλιστα, το τουρκικό υπουργείο Υγείας υποστηρίζει ότι είναι το πλέον αξιόπιστο με ποσοστό 99,6%.
Το ερώτημα που προκύπτει είναι γιατί – ενώ χρειάζονται μόλις 90 λεπτά για το αποτέλεσμα- τα τεστ από όλα τα νοσοκομεία της χώρας πρέπει να αποστέλλονται σε ένα συγκεκριμένο νοσοκομείο της Άγκυρας, όπου γίνεται η επεξεργασία τους; Μήπως, για να είναι και το μοναδικό νοσοκομείο που ελέγχει τα αποτελέσματα; Στην περίπτωση αυτή, οι γιατροί και νοσηλευτές από οποιοδήποτε άλλο νοσοκομείο που θα λάβουν τα αποτελέσματα του εκάστοτε ασθενή, δεν θα μπορούν να ελέγξουν αν για παράδειγμα το τεστ ήταν όντως αρνητικό. Αυτό σημαίνει, ότι η πνευμονία που θα οφείλεται στην κορονοϊό, θα καταγραφεί ως περιστατικό απλής πνευμονίας. Και φυσικά, στην περίπτωση που ο ασθενής καταλήξει, η αιτία θανάτου του θα είναι η πνευμονία και όχι ο κορονοϊός!

Πλήγμα για τον Ερντογάν

Είναι χαρακτηριστικό πως -εκτός από τον υπουργό Υγείας, Φαχρετίν Κοτζά- και οι καθηγητές ιατρικής που ανήκουν στην επιστημονική ομάδα που έχει συσταθεί, προχωρούν σε δηλώσεις -χωρίς να δεχθούν ερωτήσεις- και στη περίπτωση που δεχθούν, θα αναφέρουν πολύ συγκεκριμένα στοιχεία, εστιάζοντας περισσότερο στα μέτρα που λαμβάνονται, όπως το κλείσιμο των σχολείων, με σκοπό να εκθειάσουν το έργο της κυβέρνησης και όχι τόσο στην ενημέρωση των πολιτών. Εξ ου και η φρενίτιδα με την κολόνια…!

Το βέβαιο είναι πως η εξάπλωση του κορονοϊού στην Τουρκία, πόσω μάλλον η ύπαρξη νεκρών, θα αποτελούσε άλλη μια ήττα του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, που τους τελευταίους μήνες βλέπει τη δημοτικότητα του να κατρακυλά, εξαιτίας του προσφυγικού, αλλά και της οικονομίας. Ο “σουλτάνος” έχει ήδη πολλά ανοιχτά μέτωπα, και το τελευταίο πράγμα που θα επιθυμούσε τη συγκεκριμένη στιγμή είναι να δείξει στον λαό του ότι δεν μπορεί να τον… προστατεύσει από τον κορονοϊό. Θα καταφέρει να βγει αλώβητος ή μήπως κρατά μια “βόμβα” που τελικά θα σκάσει στα χέρια του;

Πηγή ➤https://www.newsit.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου