Σελίδες

Τετάρτη 25 Μαρτίου 2020

Σκεπάζουν Έβρο και Αιγαίο τα ελληνικά «γεράκια» – Τα «γαλάζια» φτερά «παρελαύνουν» και απαντούν στις προκλήσεις των Τούρκων

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤
Το βάρος να επιδείξουν τη γαλανόλευκη σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, από το Καστελόριζο έως τις Καστανιές και ακόμα παραπάνω αναλαμβάνουν σήμερα τα “γαλάζια” φτερά της Πολεμικής μας Αεροπορίας.

Με τις πλατείες – όπου τέτοια μέρα οι χερσαίες δυνάμεις έδιναν συμβολικό μήνυμα της παλιγγενεσίας του Έθνους άδειες λόγω των μέτρων για να μπει φραγμός στην εξάπλωση της φονικής πανδημίας, τα Ελληνικά “γεράκια” θα σκεπάσουν ακριτικά χωριά και μεγάλες πόλεις.



Εδώ και ένα μήνα άλλωστε τόσο ο Στρατός Ξηράς στον Έβρο και στα νησιά όσο και το Πολεμικό Ναυτικό στο αρχιπέλαγος εκπέμπουν καθημερινά το δικό τους μήνυμα αποτροπής. Απέναντι στην προσπάθεια των γειτόνων με “όπλο” χιλιάδες μετανάστες να αμφισβητήσουν το δικαίωμα των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων να “σφραγίσουν” τα σύνορα της χώρας.



Με σχεδόν 100 παραβιάσεις και 10 υπερπτήσεις τις δύο τελευταίες ημέρες στο Αιγαίο η Τουρκική αεροπορία επιχείρησε να αποδείξει ότι διαθέτει "σφυγμό" και να διαψεύσει όσους υποστηρίζουν ότι έχει απωλέσει σημαντική ισχύ. Κατηφόρα που άρχισε αμέσως μετά την απόπειρα πραξικοπήματος και συνεχίζεται έως και σήμερα. Και μάλιστα φαίνεται ότι δέχεται επιπλέον πίεση από τις επιπτώσεις του Covid-19 στις τάξεις των Τουρκικών ενόπλων δυνάμεων.
Η αλήθεια όμως αποτυπώνεται τόσο ποιοτικά όσο και ποσοτικά από την καθημερινότητα στο Αιγαίο. Αλήθεια την οποία επιχειρούν να "θολώσουν" οι Τούρκοι επιτελείς στέλνοντας όποτε τους δίνεται η ευκαιρία μικρό αριθμό αεροσκαφών που σπάνια πλέον ξεπερνούν τα 10 για να προκαλέσουν και μόλις για ελάχιστα λεπτά στο Αιγαίο.
Μόνο μια Ελληνική Πολεμική Μοίρα, τα "Φαντάσματα" της 337 είχαν απογειώσει ταυτόχρονα πριν από μερικές εβδομάδες τον διπλάσιο αριθμό μαχητικών κάνοντας εντυπωσιακή επίδειξη ισχύος πάνω από το Αιγαίο. Ανάλογα μεγάλοι σχηματισμοί Comao πετούν καθημερινά από όλες τις Πολεμικές Μοίρες στο πλαίσιο εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων μέσα σε ολόκληρο το FIR Αθηνών.
Ενδεικτικό είναι ότι κάθε φορά που τα Τουρκικά μαχητικά παραβιάζουν τον Εθνικό Εναέριο Χώρο έχουν να αντιμετωπίζουν ακόμα και διπλάσιο αριθμό Ελληνικών "γερακιών".
Και ποιος μπορεί να ξεχάσει τι έγινε τον περασμένο Νοέμβριο όταν αεροπόροι από τις "Αλεπούδες" και τα "Αστέρια" της 115 Πτέρυγας Μάχης ντρόπιασαν την Τουρκική αεράμυνα και πέταξαν ανενόχλητοι και χωρίς να γίνουν καν αντιληπτοί πάνω από την Κύπρο.
Από τότε οι Τούρκοι πιλότοι προχώρησαν σε ένα μπαράζ προκλήσεων και μάλιστα πρόσφατα έβαλαν και τον Έβρο στο "κάδρο" των αποστολών τους. Αποστολές που περιλαμβάνουν ακόμα και παρενοχλήσεις ελικοπτέρων όπως έκαναν τόσο στο Διδυμότειχο με το Huey της Αεροπορίας Στρατού όσο και πάνω από το Αιγαίο με το Chinook το οποίο μετέφερε τον υφυπουργό Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδη Στεφανή.
Πάνω από τον Έβρο πετούν και περιπολούν πλέον όλο και πιο συχνά Ελληνικά μαχητικά και εκπαιδεύονται σε αποστολές τόσο αναχαίτισης όσο και δίωξης-βομβαρδισμού. Ταυτόχρονα στέλνουν μήνυμα στις χερσαίες δυνάμεις του Στρατού Ξηράς, της ΕΛΑΣ αλλά και της Frontex οι οποίες έχουν αναπτυχθεί στην περιοχή ότι εάν χρειαστεί η αεροπορική υποστήριξη θα είναι άμεση και αποφασιστική.
Η νευρικότητα πάντως των Τούρκων πιλότων και συχνά η άγνοια βασικών αρχών αεροπορικής ασφάλειας σε αρκετές περιπτώσεις αυξάνει τις πιθανότητες ατυχήματος ειδικά όταν οι γείτονες είναι "στριμωγμένοι" κατά την διάρκεια εμπλοκών. Χρήση flares από Τούρκο χειριστή επαναλήφθηκε και πάλι πρόσφατα όταν βρέθηκε σε μειονεκτική θέση έπειτα από υπέρπτηση που έκανε πάνω από Αρκιούς και Λειψούς.
Πηγή ➤http://newpost.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου