Σελίδες

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2019

ΜΠΑΧΑΛΟ στην Σάμο! «Κάνουμε το Σταυρό μας να μην κολλήσουμε τίποτα» – Σφυρίζει αδιάφορα ο Βίτσας

http://police-voice.blogspot.com/


Police-Voice blog ➤
 Να κλείσει το ΚΥΤ ως ανθυγιεινή εστία για τη δημόσια υγεία, ζητά η Περιφέρεια με εισήγησή της. Προσφυγή από τον υπουργό Μεταναστευτικής πολιτικής κατά της εισήγησης και καθυστερεί την υπόθεση.
Χαοτική είναι η κατάσταση που επικρατεί στο γενικό Νοσοκομείο της Σάμου με τους λαθρομετανάστες οι οποίοι είναι φορείς μεταδιδόμενων νοσημάτων να κυκλοφορούν ελεύθερα ανάμεσα στους υπόλοιπους ασθενείς του νοσκομείου ενώ θα έπρεπε να βρίσκονται σε καραντίνα.
Το αποτέλεσμα είναι, ασθένειες όπως ηπατίτιδα, σίφιλη, φυματίωση και ελλονοσία να απειλούν τη δημόσια υγεία και το νοσοκομείο της Σάμου που είχε ήδη ελλείψεις σε βασικές λειτουργίες να μη μπορεί να ανταπεξέλθει ούτε σε αυτές τις έκτακτες και επικίνδυνες καταστάσεις.
Μετά τις καταγγελίες που δεχθήκαμε από κατοίκους, ασθενείς αλλά και εκπροσώπους φορέων του νησιού επικοινωνήσαμε με τον αντιπεριφεριάρχη Β. Αιγαίου, κ Νίκο Κατρακάζο ο οποίος μας μίλησε όχι μόνο για την θλιβερή κατάσταση που επικρατεί αλλά και για τις κινήσεις που έχουν γίνει στα αρμόδια υπουργεία και υπηρεσίες αλλά δυστυχώς η κατάσταση καλύπτεται ή πάει προς τα πίσω με κινήσεις που γίνονται από τους αρμόδιους υπουργούς.
Να τονίσουμε ότι η περιφέρεια είναι  αρμόδια για τη δημόσια υγεία.
“Το νοσοκομείο μας είχε ήδη τεράστιες ελλείψεις,” λέει ο αντιπεριφεριάρχης Β. Αιγαίου. Δεν υπάρχει η υποδομή να αντιμετωπιστούν τέτοια περιστατικά πρωτόγνωρα για μας και επικίνδυνα για τους κατοίκους, τους γιατρούς και τους υπόλοιπους ασθενείς. Ως περιφέρεια πήραμε απόφαση μετά από ελεγμένες εκθέσεις και εισηγηθήκαμε να κλείσει το ΚΥΤ ως ανθυγιεινή εστία για τη δημόσια υγεία.
Μόλις το κάναμε και η Περιφέρεια υπέγραψε και προώθησε την απόφαση, ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής κ Βίτσας, έκανε προσφυγή στην αποκεντρωμένη διοίκηση και τώρα η δική μας η απόφαση εκκρεμεί. Το αποτέλεσμα είναι ότι όλη αυτή η υπόθεση πάει πίσω με κίνδυνο για τη δημόσια υγεία, με περιστατικά που δε μπορούν να ελεγχθούν, με πολιτική η οποία είναι κατευθυνόμενη και με πιέσεις στους εργαζόμενους να αντιμετωπίζουν τέτοια περιστατικά που δεν αντιμετωπίζονται.
Κάναμε διαμαρτυρία τελευταία γι αυτό το θέμα παρόλο που ξέρουμε ότι όταν τέτοια θέματα γνωστοποιούνται μπορεί να έχουμε και επιπτώσεις στον Τουρισμό από τον οποίο ζούμε στο νησί. Αυτή τη στιγμή ζουν στο νησί περίπου 6.500 μετανάστες. Η Υπ Αρμοστία λέει 4.000, ο Στρατός λέει 6.000. Ούτε εμείς δεν ξέρουμε τελικά πόσοι μετανάστες ζουν εδώ, διότι εκτός από τους μετανάστες που ζουν  στα Hot Spot, υπάρχουν πολλοί που ζουν και στα σπίτια. Δεν ελέγχεται η κατάσταση. Είναι πολύ δύσκολο να μπορέσουν τόσοι λίγοι εργαζόμενοι που είναι στην υποδοχή να αντιμετωπίσουν περιστατικά όταν φθάνουν εδώ κατά εκατοντάδες τη φορά. Πρέπει μέσα σε 25 μέρες να τους ελέγξουν να τους εξετάσουν και δεν προλαβαίνουν σε καμία περίπτωση να το κάνουν αυτό, οπότε είναι λογικό να περνούν περιστατικά επικίνδυνα για τη δημόσια υγεία χωρίς να τα γνωρίζουν.
Πρόσφατα είχαμε διαμαρτυρία γονέων για θέματα υγιεινής και συνύπαρξης παιδιών μεταναστών με τα παιδιά τους, επειδή ακριβώς φοβούνται ότι δεν έχει γίνει αυτός ο έλεγχος για τη δημόσια υγεία. Σας πληροφορώ ότι προσέφυγαν κάποιοι εναντίον αυτών των γονιών και τώρα το θέμα είναι στον Άρειο Πάγο. Ένα πράγμα θα σας πω , κάνουμε το Σταυρό μας να μην κολλήσουμε τίποτα”
Το ερώτημα είναι πως  με 1,6 δισ. ευρωπαϊκούς πόρους, η Ελλάδα να μην παρέχει ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης στους μετανάστες – πρόσφυγες και να κινδυνεύουν και οι ίδιοι και οι ντόποιοι που ζουν στο νησί. Αυτό είναι ένα θέμα που θα πρέπει να ελεγθεί και να απαντηθεί από τους αρμόδιους και όχι κάθε φορά που κάποιος γράφει η φωνάζει το αυτονόητο να απειλείται από προσφυγές και απο τον αντιρατσιστικό νόμο. Διότι ο αντιρατσιστικός νόμος θα πρέπει να λειτουργεί όχι γι αυτούς που αναδεικνύουν τέτοια θέματα αλλά γι αυτούς που τα δημιουργούν και τα καλύπτουν αντιμετωπίζοντας το ανθρώπινο είδος σαν να είναι σκουπίδι.
Πηγή: iellada.gr
Πηγή ➤

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου