Σελίδες

Πέμπτη 5 Ιουλίου 2018

ΤΟ ΟΧΙ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ ! ! ΣΕ ΝΕΥΡΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ: ΔΗΜΟΣΚΟΠΙΚΗ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ – ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ – ΘΑ ΚΛΑΨΕΙ ΦΕΤΟΣ ΑΠΟ ΟΡΓΗ Η ΜΠΕΤΥ ΜΠΑΖΙΑΝΑ;?? ΒΙΝΤΕΟ

ΤΟ ΟΧΙ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ ! ! ΣΕ ΝΕΥΡΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ: ΔΗΜΟΣΚΟΠΙΚΗ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ – ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ – ΘΑ ΚΛΑΨΕΙ ΦΕΤΟΣ ΑΠΟ ΟΡΓΗ Η ΜΠΕΤΥ ΜΠΑΖΙΑΝΑ;


Police-Voice blog ➤
Tρία χρόνια πέρασαν από τότε που ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε το υπερήφανο ΟΧΙ των Ελλήνων σε ΝΑΙ. Από τότε και τι δεν είδαμε. Οικονομική αφαίμαξη, διάλυση των κοινωνικών στρωμάτων, αύξηση των ροώ λαθρομεταναστών και ξεπούλημα της ιστορίας μας, της Μακεδονίας μας.
Το ερώτημα που τέθηκε ήταν αν πρέπει να γίνει αποδεκτό το σχέδιο συμφωνίας των τριών θεσμών, Ευρωπαϊκής Επιτροπής (ΕΕ), Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) και Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), η οποία προτάθηκε στις 25 Ιουνίου 2015, καθώς το είδος των οικονομικών μέτρων τα οποία έπρεπε να πάρει η Ελλάδα για την ολοκλήρωση του προηγούμενου προγράμματος οικονομικής διάσωσης είχαν προκαλέσει έντονη διαφωνία.
Σημειώνεται πως επρόκειτο για το πρώτο δημοψήφισμα από το 1974 και το μοναδικό στην σύγχρονη ελληνική ιστορία που δεν αφορούσε τη μορφή του πολιτεύματος.
Η πρόταση για τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος ανακοινώθηκε από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα τις πρώτες ώρες του Σαββάτου 27 Ιουνίου 2015, μετά από σύσκεψη του κυβερνητικού (και αργότερα υπουργικού) συμβουλίου το βράδυ της προηγούμενης ημέρας στο Μέγαρο Μαξίμου.
«Ελληνίδες, Ελληνες, στο εκβιαστικό τελεσίγραφο σας καλώ να αποφασίσετε κυρίαρχα και περήφανα, όπως ακριβώς προστάζει η Ιστορία των Ελλήνων», είπε στο διάγγελμά του το βράδυ της 26ης Ιουνίου ο κ. Τσίπρας.
Σύμφωνα με τη σχετική απόφαση και πρόταση του Υπουργικού Συμβουλίου προς τη Βουλή, «ο ελληνικός λαός καλείται να αποφασίσει με την ψήφο του εάν πρέπει να γίνει αποδεκτό το σχέδιο συμφωνίας το οποίο κατέθεσαν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στο Eurogroup στις 25 Ιουνίου και αποτελείται από δύο έγγραφα, τα οποία συγκροτούν την πρόταση επί της οποίας προτείνεται το δημοψήφισμα». 
Το πρώτο έγγραφο τιτλοφορείται «Reforms for the completion of the Current Program and Beyond» (Μεταρρυθμίσεις για την ολοκλήρωση του τρέχοντος προγράμματος και πέραν αυτού). Το δεύτερο κείμενο τιτλοφορείται «Preliminary Debt sustainability analysis» (προκαταρκτική ανάλυση βιωσιμότητας χρέους). Το σύνταγμα με το άρθρο 44 στην αναθεώρηση του 2008 προβλέπει ποιες είναι οι διαδικασίες προκήρυξης και διενέργειας του δημοψηφίσματος.
Το «όχι» που έγινε «ναι» 
Στο ιστορικό αυτό δημοψήφισμα, οι πολίτες απέρριψαν με ποσοστό 61,3% την πρόταση του σχεδίου συμφωνίας των δανειστών, ωστόσο γρήγορα ο Αλέξης Τσίπρας το μετέτρεψε σε «ναι», με τη δικαιολογία ότι η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει στην Ευρωζώνη, αν και το δίλημμα των πολιτών ήταν «νέο μνημόνιο ή όχι».
Στις 12 Ιουλίου, μετά τις περίφημες 17 ώρες διαπραγμάτευσης, ο Αλέξης Τσίπρας συμφωνεί με τους δανειστές στο «Μνημόνιο 3». Στις 23 Ιουλίου παρουσιάζει τη συμφωνία στη Βουλή. Στις 14 Αυγούστου το νέο μνημόνιο γίνεται νόμος τους κράτους.
«Δεν μετανιώνω που επέλεξα τον συμβιβασμό έναντι του ηρωικού χορού του Ζαλόγγου για τους Έλληνες και τις Ελληνίδες» δήλωσε ο πρωθυπουργός στην ομιλία του. Τα χασαποσέρβικα στο Σύνταγμα έμοιαζαν πια στα μάτια του σαν το χορό του Ζαλόγγου!
Στις 20 Αυγούστου ο πρωθυπουργός αθετεί την υπόσχεσή του προς την αντιπολίτευση και υποβάλει την παραίτηση της κυβέρνησής του. Τότε και μόνον τότε 21 βουλευτές ανεξαρτητοποιούνται και σχηματίζουν τη «Λαϊκή Ενότητα».
Πολύ αργά για… κλάματα, καθώς θα μπορούσαν να έχουν ρίξει την κυβέρνηση πριν τη ψήφιση του μνημονίου. Αλλά έμειναν μέχρι τέλους.
Μετά από τρία χρόνια λοιπόν, η εικόνα δείχνει πως η κυβέρνηση καταρρέει.
Στην έρευνα της Metron τον Ιούνιο του 2015 που είχε διενεργηθεί για την εφημερίδα «Παραπολιτικά» και το ποσοστό του έσπαγε το φράγμα του 45%.
Στην εκτίμηση ψήφου η υπεροχή ήταν συντριπτική: ΣΥΡΙΖΑ 45%, Ν.Δ.: 21,4%, Χρυσή Αυγή: 5,3%, Ποτάμι: 7,4%, ΚΚΕ: 5,2%, ΑΝ.ΕΛ.: 3,8%, ΠΑΣΟΚ: 3,5%. Στην πρόθεση ψήφου και πάλι ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν μπροστά σχεδόν είκοσι μονάδες από τη Ν.Δ.: Συγκεκριμένα: ΣΥΡΙΖΑ: 37,2%, Ν.Δ.: 17,7%, Χρυσή Αυγή: 4,4%, Ποτάμι: 6,1%, ΚΚΕ: 4,3%, ΑΝ.ΕΛ.: 3,2%, ΠΑΣΟΚ: 2,9%.
Μέσα σε τρία χρόνια ήρθαν τα… πάνω κάτω για τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και τους ΑΝ.ΕΛ. Στην έρευνα της ίδιας εταιρίας (Metron Analysis) που δημοσιεύθηκε στα «Νέα» στις 30 Ιουνίου, καταγράφεται η ελεύθερη πτώση των ποσοστών του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και των ΑΝ.ΕΛ., με τη Ν.Δ. να έχει προβάδισμα 14,1 μονάδων και ποσοστό 36,7% έναντι 22,6% του ΣΥΡΙΖΑ.
Τρίτο κόμμα με ποσοστό 9,9% αναδεικνύεται το Κίνημα Αλλαγής και ακολουθούν με 8% η Χρυσή Αυγή, με 6,8% το ΚΚΕ, ενώ η Ενωση Κεντρώων συγκεντρώνει 3,2%. Οι ΑΝ.ΕΛ. δεν ξεπερνούν το 2% στην ίδια έρευνα ενώ η φιέστα του Ζαππείου με τις γραβάτες δεν έπεισε τους πολίτες, οι οποίοι σε ποσοστό 75% αξιολογούν αρνητικά το συνολικό έργο της κυβέρνησης και σε ποσοστό 73% αξιολογούν επίσης αρνητικά τον ίδιο τον πρωθυπουργό.
Η κυβέρνηση εμφανίζει μια άκρως προβληματική εικόνα και η συνοχή της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έχει πάει περίπατο. Όπως αναφέρουν σήμερα τα ΝΕΑ, η προσπάθεια του Πάνου Καμμένου να διασώσει ό,τι μπορεί να διασώσει πολιτικά, καθώς οι ΑΝΕΛ καταρρέουν, μεγαλώνει το πρόβλημα για τον Αλέξη Τσίπρα, όσο και εάν συντηρούνται τα σενάρια περί προαναγγελθέντος βελούδινου διαζυγίου με τη λήξη του τρίτου Μνημονίου.
Σε μια χρονική στιγμή που η αντιπολίτευση εμμένει για προσυμφωνημένο παιχνίδι Τσίπρα – Καμμένου με βασική επιδίωξη να υπάρξει θολό τοπίο γύρω από τη συμφωνία, ώστε να κερδίσουν και οι ΑΝΕΛ και ο ΣΥΡΙΖΑ, ο υπουργός Αμυνας επανήλθε χθες με νέες δηλώσεις. Με τη νέα εμφάνισή του έδωσε την ευκαιρία να συντηρηθεί η πολιτική παρωδία με φόντο το Σκοπιανό, επιδεινώνοντας και άλλο το ήδη αρνητικό κλίμα για την κυβέρνηση.
«Τα Σκόπια θα έχουν πρόσκληση για ένταξή τους στο ΝΑΤΟ, αφού θα έχουν ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις τους που καταγράφονται στο σχέδιο της συμφωνίας των Πρεσπών» είπε ο Καμμένος, βαφτίζοντας «σχέδιο» τη συμφωνία και λέγοντας άλλα από όσα εκπέμπει ο ίδιος ο Πρωθυπουργός. Και δεν ήταν μόνο ο Καμμένος που αμφισβήτησε τον Τσίπρα, αλλά ακόμα και το στέλεχος των ΑΝΕΛ, ο υφυπουργός Μεταφορών Νίκος Μαυραγάνης είπε (Σκάι) το αμίμητο, ότι είναι ανίσχυρη η υπογραφή του Πρωθυπουργού και του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά ώσπου τουλάχιστον να κυρωθεί η συμφωνία.
Δείτε εικόνα
Είναι όμως και μια μέρα που έρχεται στο νου αρκετών η Μπέτυ Μπαζιάνα, η σύζυγος του πρωθυπουργού. Αφορμή η συνέντευξη-έκπληξη που έδωσε τον Ιανουάριο του 2018 στην Εφημερίδα των Συντακτών, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην ημερομηνία του δημοψηφίσματος.
Σε ερώτηση για την αποχώρηση συντρόφων του ΣΥΡΙΖΑ μετά το «αριστερό» μνημόνιο η κυρία Μπαζιάνα εξομολογείται ότι «προσωπικά μιλώντας, τα τελευταία τρία χρόνια κάθε 5η Ιουλίου κλαίω από νεύρα, από οργή – ναι, κυριολεκτώ. Πώς είναι δυνατόν να υποτιμήθηκε τόσο η γνώμη ενός λαού από τους ισχυρούς-δυνάστες του; Ποια ‘δημοκρατία’ των ισχυρών μπορεί να αγνοήσει την επιλογή ενός λαού να ακολουθήσει άλλο δρόμο; Θυμηθείτε, το μήνυμα που διαδόθηκε παγκόσμια σαν φλόγα εκείνο το βράδυ της μοιραίας διαπραγμάτευσης: This is a coup…».  
Πάντως ο Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του στην γερμανική εφημερίδα Die Welt και σε ερώτηση για το δημοψήφισμα, απαντά ότι με τη γνώση που έχει τώρα θα μπορούσε να είχε αξιολογήσει διαφορετικά τα πράγματα. Αναφέρει συγκεκριμένα: «Η κατάσταση τότε ήταν πολύ δύσκολη. Εκ των υστέρων και με τη γνώση που έχουμε τώρα, μπορούμε φυσικά να αξιολογήσουμε διαφορετικά τα πράγματα. Αλλά πρέπει να αποφασίζουμε, όταν τα έχουμε μπροστά μας. Και αντίθετα με όσα λέτε, δεν επρόκειτο για δημοψήφισμα σχετικά με την παραμονή στο ευρώ. Ήταν ψηφοφορία για το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα για τη χώρα μου.»
Πηγή ➤

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου