Σελίδες

Κυριακή 2 Απριλίου 2017

Αυτός είναι ο Έλληνας που αγοράζει Eurobank, το κανάλι “Alpha” και την ομάδα της ΑΕΚ – Όλο το χρονικό…

Αυτός είναι ο Έλληνας που αγοράζει Eurobank, το κανάλι “Alpha” και την ομάδα της ΑΕΚ – Όλο το χρονικό…


Police-Voice blog ➤
– Θεωρείται το αντίπαλο δέος του εξίσου πετυχημένου Ιβάν Σαββίδη
– Αγοράζει άπειρες εκτάσεις στην Ουκρανία
– Επενδύει δεκάδες εκατομμύρια για την Ελλάδα στο εξωτερικό
– Τον σέβονται οι πάντες για την απλότητα και την προσήλωσή του στην Ελλάδα
Είναι ένας από τους πιο πετυχημένους Έλληνες στον κόσμο. Έστησε με κόπο και ιδρώτα μια αυτοκρατορία στην…
Ουκρανία που θα ζήλευαν πολλοί επιχειρηματίες. Στην Ουκρανία θεωρείται ίσως ο μεγαλύτερος κατασκευαστής κτιρίων στη χώρα. Αγοράζει άπειρες εκτάσεις γης στην αχανή χώρα των 45 εκατ. κατοίκων, προκαλώντας πραγματικά το ενδιαφέρον της εγχώριας πολιτικής σκηνής. Τον σέβονται για το ήθος του, τη σεμνότητα, αλλά και την άσβεστη αγάπη του για την πατρίδα του. Την Ελλάδα. Αυτός είναι και ο λόγος που έχει δημιουργηθεί μια στενή σχέση των δυο χωρών, με συνδετικό κρίκο, τον Λήμνιο επιχειρηματία και πρόεδρο του Συνδέσμου Ελλήνων Επιχειρηματιών και Επιχειρήσεων Ουκρανίας, κο Παντελή Μπούμπουρα.

Ποιος είναι ο επιχειρηματίας που θέλει να ρίξει εκατοντάδες εκατομμύρια στην Ελλάδα;
Γεννήθηκε το 1955 στη Λήμνο, όπου πέρασε τα παιδικά και μαθητικά του χρόνια. Το 1970 εγκαθίσταται στην Αθήνα, η οποία, την εποχή εκείνη, γνωρίζει μια τεράστια οικοδομική δραστηριότητα. Στον ταχέως αναπτυσσόμενο αυτό κλάδο, ο νεαρός νησιώτης διαβλέπει αμέσως και το δικό του μέλλον. Αρχίζει να εργάζεται σαν απλός οικοδόμος, αποκτώντας τις πρώτες του εμπειρίες, ενώ ταυτόχρονα περατώνει τις εγκύκλιες σπουδές και στη συνέχεια φοιτά σε Ανώτερη Τεχνική Σχολή απ’ όπου παίρνει το πτυχίο του Ηλεκτρολόγου.
Το 1981, έχοντας πλέον τα τυπικά προσόντα και διαπνεόμενος από την αντίληψη ότι το κλειδί της επιτυχίας ευρίσκεται στην ανεξάρτητη επιχειρηματική δραστηριότητα και όχι στην παροχή εξαρτημένης εργασίας, ιδρύει δική του εταιρεία και αναλαμβάνει την εκτέλεση ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων τόσο σε κατοικίες όσο και, πιο σύνθετων, σε βιομηχανικές μονάδες. Χρόνο με τον χρόνο ο κύκλος εργασιών μεγαλώνει και μαζί με αυτόν η δύναμη των συνεργείων του, που στα μέσα της δεκαετίας του ’90 φτάνουν να αριθμούν πάνω από 200 εργαζόμενους.
Την άνοιξη του 1997 αποδέχεται την πρόσκληση μιας εκ των μεγαλυτέρων Ελληνικών Τεχνικών Εταιρειών, της «Μηχανικής», που δραστηριοποιούνταν τότε στην Ουκρανία, να αναλάβει ως γενικός εργολάβος.
Κατά μία σημαδιακή συγκυρία, τα πρώτα έργα που εκτελεί είναι στην Ελληνική πλατεία της Οδησσού, μπροστά στο κτήριο της Φιλικής Εταιρείας, υψηλά σύμβολα και τα δύο των ιστορικών και αδελφικών δεσμών μεταξύ των δύο λαών, που από εκείνη την περίοδο, θα συνδέσουν άρρηκτα και τον ίδιο με την νέα του πατρίδα.
Τους ισχυρούς αυτούς δεσμούς δεν θα σταθεί ικανή να κλονίσει ούτε η μεγάλη αεροπορική τραγωδία του Δεκεμβρίου του 1997, κατά την οποία χάθηκαν άδικα 23 Έλληνες συνεργάτες και φίλοι του στη «Μηχανική» και άλλοι 50 Ουκρανοί πολίτες. Αντίθετα, θα χαλυβδώσει την θέλησή του να προχωρήσει μπροστά δουλεύοντας για όλους, γι’ αυτούς που χάθηκαν και γι’ αυτούς που φοβήθηκαν να επιστρέψουν.
Ποια η κοινωνική δράση τα τελευταία χρόνια;
Μόνιμος συμπαραστάτης και διαρκής χορηγός της Ομοσπονδίας Ελληνικών Συλλόγων Ουκρανίας και, κατά περίπτωση, μεμονωμένων Ελληνικών Συλλόγων για την αντιμετώπιση λειτουργικών δαπανών και την διοργάνωση εορτών και πολιτιστικών εκδηλώσεων.
Διαρκής χορηγός του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού, Παράρτημα Οδησσού, για την διοργάνωση εορτών, πολιτιστικών εκδηλώσεων, συνεδρίων, επιστημονικών ερευνών και για τις μετακινήσεις του Χορευτικού Συγκροτήματος του Ιδρύματος σε διάφορες εκδηλώσεις ανά την Ουκρανία.
Χορηγός του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας στην Οδησσό και της Ελληνικής Πρεσβείας στο Κίεβο για την διοργάνωση δεξιώσεων (Οδησσός) και μεγάλων πολιτιστικών εκδηλώσεων (Κίεβο)
Το 2016 δημιούργησε την κοινωφελούς οργάνωση «Ίδρυμα Μπούμπουρα», ανάμεσα στους άμεσους σκοπούς του οποίου συγκαταλέγονται μεταξύ άλλων αναπλάσεις ιστορικών σημείων της Οδησσού, μιας πόλης άρρηκτα συνδεδεμένης με το ελληνικό στοιχείο και επίσης της δημιουργίας «Ελληνικού Πάρκου» δίπλα στην περίφημη σκάλα του Ποτέμκιν.
Η “καψούρα” του για την Ελλάδα δεν έχει… φρένο
Στις αρχές του χρόνου, ζήτησε και τον είδε ο πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κος Προκόπης Παυλόπουλος. Σε αυτή τη συνάντηση, ο ευεργέτης κος Μπούμπουρας, τόνισε μεταξύ άλλων τις δυνατότητες εμπορικής συνεργασίας ανάμεσα στην Ελλάδα και την Ουκρανία, ενώ ανέπτυξε και τις οικονομικές δυνατότητες που έχει η Ουκρανική οικονομία και τους τομείς στους οποίους υπάρχει ευκαιρία δραστηριοποίησης για τους Έλληνες επενδυτές. Ο κος Παυλόπουλος τον άκουσε με πραγματικό ενδιαφέρον, διαβλέποντας μια πραγματικά μεγάλη ευκαιρία για την εισροή ξένων κεφαλαίων προς την χώρα μας.
Το εμβληματικό “Ελληνικό Πάρκο” αξίας 3 εκατ. ευρώ
Το «Ελληνικό Πάρκο» που κατασκευάζεται με αποκλειστική δαπάνη, μελέτη, κατασκευή και επίβλεψη από την εταιρία Gefest του κ. Μπούμπουρα κατά μήκος του εμβληματικού Βουλεβάρτου Πριμόρσκι, κοντά στο Ανάκτορο Βοροντσόφσκι της Οδησσού, θα είναι κάτι σαν διαδραστικό, υπαίθριο μουσείο. Το θέμα του, φυσικά, είναι ο ελληνικός πολιτισμός, με έμφαση στον αρχαίο: Κατά τη διάρκεια του περιπάτου του, ο επισκέπτης θα ταξιδεύει στο χρόνο, συναντώντας αντίγραφα αγαλμάτων, κτιρίων κ.ο.κ. της κλασικής περιόδου. Το Ελληνικό Πάρκο της Οδησσού συνιστά ένα από τα όνειρα ζωής που είχε ανέκαθεν ο ιθύνων νους της Gefest.
Η απόφασή του για επενδύσεις στην Ελλάδα και η αντίδραση των οικείων του: “Είσαι τρελός…”
Σε πρόσφατες δηλώσεις του είχε τονίσει μεταξύ άλλων ότι: «Εγώ θέλω να επενδύσω στην Ελλάδα, γιατί είμαι πατριώτης και πονάω τη χώρα μου. Θέλω να επενδύσω στη Λήμνο και στην Αθήνα και τα παιδιά μου λένε ότι είμαι τρελός. Με τους όρους που δίνουν τώρα στην Ελλάδα είναι τρελό, είναι αντιεπαγγελματικό να θες να κάνεις επιχειρήσεις, αλλά εγώ σκέφτομαι συναισθηματικά και θα το κάνω. Τον Έλληνα άμα τον βάλεις σε ένα καλό σύστημα, είναι ασύλληπτα δυνατότερος από τους Ευρωπαίους ακόμα και από τους Γερμανούς. Εγώ ξεκίνησα από ένα μικρό χωριό της Λήμνου να πάω στην Αθήνα με ένα παντελόνι και ένα πουκάμισο και στα 41 μου ήρθα στην Ουκρανία και τα κατάφερα. Οι νέοι πρέπει να μην το βάλουν κάτω. Να έχουν υπομονή μέχρι να γίνει κάτι σωστό».
Πως προέκυψαν οι συζητήσεις για αγορά τράπεζας, τηλεοπτικού σταθμού και ομάδας;
Οι συζητήσεις ξεκίνησαν στα τέλη του περασμένου έτους. Ο κος Μπούμπουρας ήθελε να μπει δυναμικά στην εγχώρια ελληνική αγορά πληρώνοντας αδρά. Με έναν προυπολογισμό της τάξεως των 2 δις ευρώ, θέλησε να δείξει τη δυναμική του τρόπου που θα εισχωρήσει στην εγχώρια αγορά, δημιουργώντας ένα ισχυρό επιχειρηματικό πολυεπίπεδο πλάνο σε διάφορους τομείς.
Ο κος Μπούμπουρας, θέλει να μπει στον τραπεζικό χώρο για να δώσει “ανάσα” στου Έλληνες πολίτες και επιχειρηματίες, που υπό το καθεστώς της κρίσης και της ανέχειας των τελευταίων ετών, έχουν “στραγγίξει” κυριολεκτικά, αδυνατώντας να επενδύσουν στις ιδέες τους για επιχειρηματικά σχέδια, αλλά και στη καθημερινότητά τους.
Στα μέσα μαζικής ενημέρωσης διαβλέπει μια γέφυρα συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Ουκρανίας, με έναν τηλεοπτικό σταθμό που θα περιλαμβάνει στο πρόγραμμα του θεματολογία και δράσεις και από τις δυο χώρες, δημιουργώντας ουσιαστικά διακρατικό τηλεοπτικό κανάλι.
Την ποδοσφαιρική ομάδα της ΑΕΚ την θεωρεί αν μη τι άλλο μια ομάδα με πάθος. Δημιουργήθηκε από πρόσφυγες στις αρχές του 19ου αιώνα με πραγματική αγάπη και δημιουργικότητα. Όπως ακριβώς έκανε και ο κος Μπούμπουρας το 1997 σε ηλικία 41 ετών, όταν και δημιούργησε την αυτοκρατορία του σε μια ξένη χώρα, προκαλώντας το ενδιαφέρον στην εγχώρια αγορά.
Τέτοιους πραγματικούς Έλληνες χρειάζεται η χώρα μας σε αυτές τις τόσο δύσκολες στιγμές, για να δημιουργήσουν σταθερότητα αλλά και να επαναφέρουν την εμπιστοσύνη στους Έλληνες για το επιχειρείν και τη χώρα μας. Η σπουδαία προσωπικότητα του κου Μπούμπουρα, που με σπάνια σεμνότητα και ήθος αλλά και πραγματική αγάπη για τη χώρα που γεννήθηκε, θα πρέπει να γίνει παράδειγμα προς μίμηση και για άλλους επιτυχημένους Έλληνες επιχειρηματίες ανά τον κόσμο.
Ευχόμαστε ολόψυχα καλή αρχή…
Πηγή ➤

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου