Σελίδες

Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2016

ΘΡΙΛΕΡ ΣΤΗΝ ΚΩ: ΑΝΤΙΠΥΡΑΥΛΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΜΕΤΑΦΕΡΕΙ ΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΣΚΑΦΟΣ -ΣΕ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΚΑΤΑΔΡΟΜΩΝ κλπ ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ



Police-Voice blog ➤
Από τις πρώτες πρωινές ώρες χθες η police-voice είχε την πληροφορία…  ΓΡΑΦΑΜΕ ΧΘΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΚΑΝΤΕ  ΚΛΙΚ ΠΑΝΩ ΣΤΑ ΜΠΛΕ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΚΤΑΚΤΟ. KΩΣ, : «ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΠΛΟΙΟ ΓΕΜΑΤΟ ΟΠΛΑ» ΠΡΟΣΑΡΑΞΕ ΣΤΗΝ «ΚΟΚΚΙΝΗ ΠΕΡΙΟΧΗ» ΤΗΣ ΦΡΕΓΑΤΑΣ ΓΙΑΒΟΥΖ. ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ. ΑΝΑΚΡΙΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ. ΚΑΜΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΡΧΕΣ
Σε ετοιμότητα βρίσκονται οι δυνάμεις καταδρομών, καθώς η υπόθεση του τουρκικού πλοίου που προσάραξε ανοιχτά της Κω είναι άκρως περίεργη και ανησυχητική.

Σύμφωνα με πληροφορίες του militaire.gr το σκάφος ALCATRAS που έχει κολλήσει στην Αμμόγλωσσα στην Κω, μεταφέρει οπλικό σύστημα, αντιπυραυλικό για το τουρκικό πολεμικό ναυτικό.
15747651_394045664271243_7071911808094911845_n

Το ζήτημα είναι που πήγαινε το πλοίο και ποιούς ήθελε να προμηθεύσει. Επίσης προβληματισμό προκαλεί η άρνηση του καπετάνιου προς το λιμενικό, καθώς ήταν αρνητικός για κάθε είδους βοήθεια.
Σύμφωνα με κατοίκους της περιοχής το εν λόγω πλοίο το οποίο ενώ βρισκόταν σε ελληνικά χωρικά ύδατα δεν έφερε Ελληνική σημαία αλλά ούτε και τουρκική.
Οι πρώτες του κινήσεις αφότου προσάραξε ήταν να καλύψει με μουσαμάδες τα εξαρτήματα που βρίσκονται πάνω στο πλοίο που κανείς δεν γνωρίζει τι βρίσκεται από κάτω και αμέσως μετά εξέπεμψε σήμα κινδύνου (SOS) στις τουρκικές Λιμενικές αρχές με τις οποίες βρισκόταν συνεχώς σε επικοινωνία δηλώνοντας το ναυάγιο, αντιθέτως δεν επικοινώνησε με τις ελληνικές Λιμενικές αρχές ως όφειλε γεγονός που εγείρει προβληματισμούς και σοβαρά ερωτήματα για το τι μέλλει γενέσθαι στα θαλάσσια σύνορα μας αλλά και γιατί τα αντανακλαστικά των ελληνικών αρχών είναι τόσο αργά.
Παράλληλα θέτει ευθέως προ των ευθυνών τους σύσσωμες τις ελληνικές αρχές που σύμφωνα με τους κατοίκους της περιοχής ήταν απελπιστικά απούσες τουλάχιστον στην αρχή αλλά και το Λιμενικό ούτε καν ως όφειλε δεν διενήργησε έστω ως αρμόδιο σώμα έναν τυπικο έλεγχο στο εν λόγω πλοίο ώστε να βεβαιωθεί ότι το πλήρωμα δεν είναι ύποπτο αλλά και αν το φορτίο που μεταφέρει είναι νόμιμο. Το πλοιάριο φέρεται να είναι καταδυτικού τύπου “σκούμπα ντάιβινγκ”.
Το τουρκικό σκάφος δεν δέχτηκε την βοήθεια ελληνικού διασωστικού με το πρόσχημα ότι έχει υποστεί βαθύ ρήγμα και σε περίπτωση που το ξεκολλήσουν από το σημείο υπάρχει κίνδυνος να βυθιστεί όταν βρεθεί στα ανοικτά.
Να τονιστεί βέβαια ότι πάγια τακτική των τουρκικών πλοίων όταν βρεθούν σε ανάλογη κατάσταση εκτάκτου ανάγκης αρνούνται την βοήθεια κάθε διασωστικού πλην τουρκικού προφασιζόμενοι κάθε δυνατή δικαιολογία σε οποιαδήποτε περίπτωση και αν βρίσκονται.
Επιπλέον σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες δεν συνομίλησαν ούτε μέσω VHF στο Λιμενικό σκάφος όταν τους κάλεσε να δώσουν πληροφορίες, αρνούμενοι να ανταποκριθούν στα κελεύσματα των Λιμενικών ακόμα και όταν τους μίλησαν στα Αγγλικά.
Το όλο σκηνικό προκαλεί ανησυχία, καθώς η κλιμακούμενη προκλητικότητα της Τουρκίας με φόντο τα ελληνικά νησιά στο Αιγαίο, εντείνουν τους φόβους ότι η Άγκυρα επιχειρεί να δημιουργήσει σκηνικό πολέμου, στήνοντας, όχι ένα, αλλά πολλαπλά «θερμά» επεισόδια, αμφισβητώντας στην κυριολεξία τα πάντα σε ό,τι αφορά τα γεωγραφικά κεκτημένα και την εδαφική ακεραιότητα της Ελλάδας.
Πλέον, καθίσταται κάτι παραπάνω από σαφές ότι οι Τούρκοι επιλέγουν το δρόμο της όξυνσης των Ελληνοτουρκικών σχέσεων, ενώ καταρρίπτεται πλέον το σενάριο πως όλες αυτές οι αλυτρωτικές και ανιστόρητες επιθέσεις που γίνονται το τελευταίο διάστημα εναντίον της χώρας γίνονται για λόγους «εσωτερικής κατανάλωσης».
Στις 25 Δεκεμβρίου 1995 το τουρκικό φορτηγό πλοίο «Φιγκέν Ακάτ» προσαράζει σε αβαθή ύδατα κοντά στην Ανατολική Ίμια και εκπέμπει σήμα κινδύνου. Ο πλοίαρχός του αρνείται βοήθεια από το Λιμενικό, υποστηρίζοντας ότι βρισκόταν σε τουρκική περιοχή και ότι οι μόνες αρμόδιες είναι οι αρχές της χώρας του, όπως ακριβώς λέει τώρα ο πλοίαρχος του Alcatras.
Στις 26 Δεκεμβρίου 1995 tο Λιμεναρχείο Καλύμνου ενημερώνει το Υπουργείο Εξωτερικών και αυτό με τη σειρά του το Τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών ότι αν δεν παρέμβει ρυμουλκό, το τουρκικό πλοίο θα κινδυνεύσει.
Στις 27 Δεκεμβρίου 1995 το Τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών ενημερώνει την ελληνική πρεσβεία ότι, ανεξαρτήτως του ποιος θα ανελάμβανε τη διάσωση του πλοίου, υπήρχε θέμα γενικότερα.
Από εκεί και πέρα ξεκίνησε η κρίση…
Πηγή ➤

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου