Σελίδες

Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2016

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΜΕ ΠΡΟΣΟΧΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΛΑΙΤΕ ΑΥΡΙΟ ! ! : Αυτές είναι 29 απλές συμβουλές για να μην πέσετε θύμα απάτης ! Πάρτε τα μέτρα σας!



Police-Voice blog ➤ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ ! ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΜΕ ΠΡΟΣΟΧΗ  !
Εάν ξαφνικά σας προσέφεραν ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό μέσω email από ανώνυμο αποστολέα ή εάν σας ζητήθηκε να δώσετε τον αριθμό λογαριασμού σας και τους κωδικούς πρόσβασης, το πιθανότερο είναι κάποιος να προσπαθεί να σας εξαπατήσει. Η Παγκόσμια Εβδομάδα Πρόληψης Απάτης ξεκίνησε στις 15 Νοεμβρίου κι είναι ευκαιρία να ρίξουμε μια ματιά σε 30 απλούς τρόπους με τους οποίους μπορείτε να προστατευθείτε από απάτες μέσω διαδικτύου.
ΨΩΝΙΑ ONLINE...
Φροντίστε πάντα να ψωνίζετε από κάποιο αξιόπιστο ηλεκτρονικό κατάστημα και βεβαιωθείτε ότι οι αγορές σας είναι ασφαλείς μέσω απόκρυψης, σύστημα που προστατεύει τα τραπεζικά σας στοιχεία. Για να είστε σίγουροι ότι η συναλλαγή είναι ασφαλής, βεβαιωθείτε ότι η διεύθυνση ξεκινά με https://.
ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΜΠΛΟΚΑΡΙΣΜΑΤΟΣ
Εάν υποπτεύεστε ότι κάποιος κακόβουλος προσπαθεί να επικοινωνήσει μαζί σας, μη διστάσετε να τον “μπλοκάρετε” ή να τον προσθέσετε στη λίστα με τα “spam”.
ΜΗΝ ΔΙΝΕΤΕ ΤΑ ΤΡΑΠΕΖΙΚΑ ΣΑΣ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
Ποτέ μην δίνετε τα τραπεζικά σας στοιχεία. Η τράπεζά σας δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να σας ζητήσει τον αριθμό του τραπεζικού σας λογαριασμού, το ΡΙΝ ή τον κωδικό πρόσβασης μέσω email.
ΕΠΕΝΔΥΣΤΕ ΣΕ ΕΝΑ ΚΑΛΟ ANTI-VIRUS+
Χρησιμοποιήστε ένα καλό anti-virus και anti-malware λογισμικό για να προστατεύσετε τον υπολογιστή σας, τα τηλέφωνά σας και τα τάμπλετ σας. Βεβαιωθείτε πάντα ότι κατεβάζετε τα αντίστοιχα updates.

ΑΠΟΦΥΓΕΤΕ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΑΙΝΕΤΕ ΣΤΟΝ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΣΑΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ  +
Μην μπαίνετε στον τραπεζικό σας λογαριασμό από δημόσιους υπολογιστές ή από τον υπολογιστή του γραφείου. Εάν δεν μπορείτε να το αποφύγετε φροντίστε να το κάνετε χωρίς να σας βλέπουν οι άλλοι και βεβαιωθείτε ότι κάνατε log out μόλις τελειώσετε.
ΜΑΘΕΤΕ ΑΠΟ ΤΑ ΛΑΘΗ ΣΑΣ
Εάν πέσατε ποτέ θύμα απάτης στο διαδίκτυο, μοιραστείτε την εμπειρία σας με την οικογένειά σας, και ειδικά τους νέους ή τους μεγαλύτερους σε ηλικία οι οποίοι πέφτουν συχνότερα θύματα τέτοιου είδους καταστάσεων.
ΕΛΕΓΧΕΤΕ ΤΙΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ ΧΡΕΩΣΕΩΝ ΤΩΝ ΠΙΣΤΩΤΙΚΩΝ ΣΑΣ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΟ ΧΡΟΝΟ
Καλό θα ήταν να ελέγχετε τις ενημερώσεις των χρεώσεων της πιστωτικής σας κάρτας τουλάχιστον μία φορά το χρόνο για να είστε σίγουροι ότι δεν έχετε πέσει θύμα απάτης, όπως π.χ. κάποιος τρίτος να έχει πάρει δάνειο στο όνομά σας. Τέτοιου είδους συναλλαγές δεν αναφέρονται στη μηνιαία ενημερωτική κατάσταση που λαμβάνετε.
ΜΠΛΟΚΑΚΙ ΕΠΙΤΑΓΩΝ +
Μην το κουβαλάτε μαζί σας όπου πάτε. Πάρτε το μόνο όταν ξέρετε ότι θα το χρειαστείτε.
ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ PASSWORD
Μην έχετε το ίδιο password για όλους τους τραπεζικούς και μη λογαριασμούς σας. Καλό είναι να έχετε διαφορετικούς κωδικούς πρόσβασης για τα email, τον τραπεζικό σας λογαριασμό και τους λογαριασμούς κοινωνικής δικτύωσης. Μπορεί να φαίνεται λίγο άβολο και χρονοβόρο αλλά είναι σημαντικό από άποψη ασφάλειας.
ΤΟ PIN ΤΟΥ ATM
Το PIN για το ATM θα πρέπει να το θυμάστε και να μην το γράφετε πουθενά και ιδιαίτερα πάνω στην κάρτα σας.
ΠΡΟΣΕΧΕΤΕ ΟΤΑΝ ΑΠΟΘΗΚΕΥΕΤΕ ONLINE
Όταν αποθηκεύετε πληροφορίες online θυμηθείτε ότι δεν πρέπει να αποθηκεύετε ποτέ εκεί κρίσιμα προσωπικά σας δεδομένα όπως τα στοιχεία σας στην τράπεζα, προσωπικές φωτογραφίες ή άλλες οικονομικού ενδιαφέροντος πληροφορίες. Δεν θα θέλατε να πέσουν σε λάθος χέρια, έτσι δεν είναι;
ΦΡΟΝΤΙΣΤΕ ΤΙΣ ΚΑΡΤΕΣ ΣΑΣ
Εάν έχετε κάρτες που δεν χρησιμοποιείτε πλέον, καλέστε την τράπεζά σας και ακυρώστε τες αμέσως. Επίσης, μόλις παραλάβετε τη νέα σας κάρτα καταστρέψτε την παλιά άμεσα
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΤΟΥΣ ΚΩΔΙΚΟΥΣ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΣΑΣ
Μην χρησιμοποιείτε ποτέ την ημερομηνία γέννησης σας, την επέτειο του γάμου σας ή τον αριθμό τηλεφώνου σας για κωδικούς πρόσβασης σε σημαντικούς λογαρισμούς. Είναι το πρώτο πράγμα που θα δοκιμάσει κάποιος προσπαθώντας να παραβιάσει τους λογαριασμούς σας.
ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΣΗΜΕΙΑ WI-FI ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΟΥΝ
Να είστε προσεκτικοί όταν χρησιμοποιείτε δημόσια Wi-Fi: ελέγξτε προσεκτικά τα ονόματα τους καθώς κάποιες φορές ορισμένοι επιτήδειοι τα μιμούνται για να σας παραπλανήσουν και να μπείτε χωρίς να το καλοσκεφτείτε.
ΝΑ ΚΑΤΕΒΑΖΕΤΕ APPS ΑΠΟ ΑΞΙΟΠΙΣΤΕΣ ΠΗΓΕΣ
Να κατεβάζετε πάντα τραπεζικές εφαρμογές από αξιόπιστες πηγές καθώς εκεί καταχωρείτε πολλές εμπιστευτικές πληροφορίες.
ΝΑ ΤΑ ΣΒΗΝΕΤΕ ΜΟΛΙΣ ΤΑ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ
Αποκτήστε τη συνήθεια να σβήνετε όλα τα μηνύματα που αφορούν στην τράπεζά σας αφού τα διαβάσετε καθώς περιέχουν πολλές εμπιστευτικές πληροφορίες για τα οικονομικά σας.
ΑΜΚΑ
Μην αποκαλύπτετε για κανένα λόγο το ΑΜΚΑ σας εκτός κι εάν είναι απολύτως απαραίτητο.
ΜΗΝ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΤΕ ΤΟΝ ΚΩΔΙΚΟ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΤΟΥ ΤΗΛΕΦΩΝΟΥ ΣΑΣ
Βάλτε ένα κωδικό πρόσβασης στο τηλέφωνό σας ή στο τάμπλετ σας έτσι ώστε να μην μπορούν οι άλλοι να έχουν πρόσβαση χωρίς την άδειά σας. Σε καμία περίπτωση μην αποθηκεύετε τραπεζικά στοιχεία στο κινητό σας.
ΜΗΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΕΣΤΕ ΕΥΚΟΛΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ
Ποτέ μην αποκαλύπτετε τα στοιχεία της κάρτας σας ή οποιεσδήποτε άλλες πληροφορίες από τηλέφωνο σε κάποιον τυχαίο πωλητή που δεν γνωρίζετε.
ΜΗΝ ΜΠΑΙΝΕΤΕ ΣΕ ΑΓΝΩΣΤΑ LINKS ΚΑΙ ΜΗΝ ΑΝΟΙΓΕΤΕ ΑΓΝΩΣΤΑ ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΟΜΕΝΑ
Να είστε προσεκτικοί και να μην ανοίγετε οποιοδήποτε ύποπτο link που σας υπόσχεται ότι θα γίνεται άμεσα πλούσιος, που σας ζητά προσωπικά σας στοιχεία ή που έχει πορνογραφικό περιεχόμενο και ποτέ μην ανοίγετε επισυναπτόμενα από άγνωστους αποστολείς. Μπορεί να περιέχουν κακόβουλο λογισμικό.
ΝΑ ΕΛΕΓΧΕΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΤΙΣ ΜΗΝΙΑΙΕΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ ΣΑΣ
Πολλές φορές οι ενημερώσεις αυτές που αφορούν στις κινήσεις του λογαριασμού σας ή της κάρτας σας καταλήγουν χωρίς δεύτερη σκέψη στα σκουπίδια. Είναι προτιμότερο να τις ελέγχετε προσεκτικά για οποιεσδήποτε συναλλαγές που μπορεί να μην έχετε κάνει. Ενημερώστε άμεσα την τράπεζά σας εάν ανακαλύψετε οτιδήποτε ύποπτο.
ΜΗΝ ΑΠΟΛΥΠΤΕΤΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ
Αποφύγετε να γράφετε πληροφορίες που δεν είναι απαραίτητες στους λογαριασμούς κοινωνικής δικτύωσης σας, όπως το πατρικό όνομα της μητέρας σας, αριθμούς τηλεφώνων ή τα ονόματα της γάτας ή του σκύλου σας. Υπάρχουν χάκερ που μπορεί να τα χρησιμοποιήσουν για να μπουν στο λογαριασμό σας.
ΟΙ ΚΩΔΙΚΟΙ QR ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΑΠΑΤΗ
Μην εμπιστεύεστε τυφλά τους κωδικούς QR και να τους διαχειρίζεστε όπως ένα οποιοδήποτε ύποπτο link. Άλλωστε πρόκειται για ένα ακόμη τρόπο που σας στέλνει σε κάποια ιστοσελίδα.
ΜΗΝ ΠΕΤΑΤΕ ΤΙΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ
Οι αποδείξεις σας καμιά φορά μπορεί να περιέχουν πληροφορίες που δεν είχατε φανταστεί. Φροντίστε να τις φυλάτε σε κάποιο ασφαλές μέρος ή να τις πετάτε αφού τις καταστρέψετε.
ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΠΟΤΕ ΠΛΗΡΩΝΕΤΕ ΚΑΙ ΠΟΣΟ
Να είστε πάντα ενήμεροι για το πότε πρέπει να πληρώσετε και πόσο. Με αυτό τον τρόπο θα μπορέσετε πιο εύκολα να εντοπίσετε τυχόν ύποπτες συναλλαγές.
ΚΡΑΤΗΣΤΕ ΑΝΤΙΓΡΑΦΑ ΤΩΝ ΚΑΡΤΩΝ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΣΑΣ
Να κρατάτε πάντα αντίγραφα των οικονομικών σας εγγράφων και των καρτών σας σε ασφαλές μέρος σε περίπτωση που τα πρωτότυπα χαθούν ή κλαπούν. Μπορείτε να τα χρησιμοποιείτε μέχρι να τα αντικαταστήσετε.
ΠΡΟΤΙΜΗΣΤΕ ΤΟΥΣ E-BILLS (ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ)
Εγγραφείτε να λαμβάνετε e-bills. Θα γλυτώσετε από πολύ χαρτούρα και δεν θα έχετε τον κίνδυνο να πέσουν σε λάθος χέρια.
ΜΗΝ ΑΠΟΘΗΚΕΥΕΤΕ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΚΑΡΤΑΣ ΣΑΣ ΣΕ ΕΜΠΟΡΙΚΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ
Μπορεί να μην σας βολεύει να συμπληρώνετε κάθε φορά τα στοιχεία της κάρτας σας όταν ψωνίζετε online, αλλά αξίζει τον κόπο εάν σκεφτείτε ότι σας γλυτώνει από μεγάλους μπελάδες σε περίπτωση που τα στοιχεία σας πέσουν σε λάθος χέρια.
ΜΗΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΕΙΤΕ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΤΕ
Η απώλεια ή η κλοπή κάποιας πιστωτικής κάρτας καθώς και άλλων σημαντικών εγγράφων θα πρέπει να αντιμετωπίζεται με τη δέουσα σημασία. Μην περιμένετε: ενημερώστε τις αρμόδιες αρχές το συντομότερο δυνατό.
Πηγή ➤

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου