Σελίδες

Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015

Είναι εφικτή η εφαρμογή του Βαθμολογίου – Μισθολογίου των Ενόπλων Δυνάμεων στην ΕΛ.ΑΣ. και ποια τα οφέλη;



Police-Voice blog ➤
Ένα ακόμα κείμενο μέλους της ΣΚΑΥ, που καταθέτει τον προβληματισμό του για τα διαχρονικά πολυσυζητημένα κι εκ των πραγμάτων άλυτα προβλήματα που δημιουργούν το βαθμολόγιο και το μισθολόγιο των ένστολων.
"Το άρθρο του
μέλους της ΣΚΑΥ Κων/νου Μηλώση «Οι συνθήκες για ένα νέο και πιο δίκαιο Βαθμολόγιο ωρίμασαν», όπως ήταν αναμενόμενο, έτυχε της καθολικής αποδοχής των συναδέλφων και συζητήθηκε εκτενώς καθώς έθιξε ένα θέμα που απασχολεί και ενδιαφέρει το σύνολο του αστυνομικού προσωπικού.

Μία εξαιρετική πρόταση που διατυπώθηκε σε κλειστή ομάδα χρηστών του facebook είναι και η παρακάτω:

Με αφορμή το κείμενο του Konstantinos Milosis για το βαθμολόγιο , είχα μια ιδέα και είπα να τη μοιραστώ μαζί σας

Ένα θέμα που συζητείται πολύ και για μεγάλο χρονικό διάστημα είναι το θέμα του Βαθμολογίου και του Μισθολογίου, τα οποία είναι άρρηκτα συνδεδεμένα.

Πιστεύω πως αυτό που ενδιαφέρει περισσότερο κατά σειρά τους περισσότερους από εμάς είναι πρώτα το Μισθολόγιο και μετά το Βαθμολόγιο.

Στο πλαίσιο αυτό προτείνω το παρακάτω , το οποίο κατά τη γνώμη δίνει λύση και στα δύο προαναφερόμενα.

Εφαρμογή Βαθμολογίου ανάλογο αυτού που ισχύει στις  Ένοπλες Δυνάμεις.

  Το προσωπικό του Στρατού, Αεροπορίας, Ναυτικού, όπως και αυτό της Αστυνομίας προέρχεται και αποτελείται από αντίστοιχα εισερχόμενο και εκπαιδευθέν προσωπικό.

    Σχολές Αξ/κων Ε.Δ. – Σ.Α.Ε.Α. ,
    Σχολές Υπ/κων Ε.Δ. – Σχολή Αστυφυλάκων (Ανακριτικοί Υπάλληλοι) ,
    Ε.Μ.Θ , ΕΠ.ΟΠ. κ.λ.π. -  Σχολή Αστυφυλάκων (Μη Ανακριτικοί Υπάλληλοι) και Σ/Φ , Ε/Φ.

   Οι αποδοχές μας είναι κατ’ αντιστοιχία του Στρατού, οι βαθμοί που φέρουμε όμως όχι ούτε και η εξέλιξη μας, με αποτέλεσμα να υφίσταται αναντιστοιχία και στο μισθό που λαμβάνει κανείς.

   π.χ. ο Α απόφοιτος της Σ.Μ.Υ. το 1998 , φέρει σήμερα το βαθμό του Ανθυπολοχαγού και αμείβεται ανάλογα του βαθμού που φέρει σε συνάρτηση με  έτη υπηρεσίας και την μισθολογική προαγωγή  , ενώ ο Β απόφοιτος της Σχολής Αστυφυλάκων το 1998 (Ανακρ. Υπάλληλος) αν δεν έχει δώσει προαγωγικές εξετάσεις φέρει το βαθμό του Αρχιφύλακα και αμείβεται και αυτός ανάλογα του βαθμού που φέρει σε συνάρτηση με  έτη υπηρεσίας και την μισθολογική προαγωγή.

Με έναν πρόχειρο υπολογισμό ,  η διαφορά των αμοιβών των Α και Β μέχρι να συνταξιοδοτηθούν  , ξεπερνά τις 20.000,00 €. Αν λάβουμε υπ’όψιν και το ποσό σύνταξης ή εφάπαξ κ.λ.π. καταλαβαίνουμε ότι το ποσό αυτό γίνεται ακόμη μεγαλύτερο.

   Το ίδιο συμβαίνει και στο λοιπό κατώτερο προσωπικό πλην των Αξιωματικών , των οποίων οι προαγωγές συμβαδίζουν.

   Κατ’ εμέ δεν υφίσταται ΚΑΜΙΑ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΙΑ.

   Εφαρμόζοντας το Βαθμολόγιο του Στρατού ,

-επέρχεται αύξηση στις λαμβανόμενες αποδοχές των Αστυνομικών ,

-επέρχεται δικαιοσύνη στις λαμβανόμενες αποδοχές μεταξύ Ανακριτικών και Μη Ανακριτικών Υπαλλήλων (χωρίς κανένα ίχνος εμπάθειας , δεν είναι το ίδιο) ,

- παύει η ανάγκη ύπαρξης Σχολών Αρχιφυλάκων , Ανθ/μων , Τ.Ε.Μ.Α. κ.λ.π. καθώς και των εξετάσεων για την εισαγωγή σε αυτές που κατά τη γνώμη μου το μόνο που προάγουν είναι η ικανότητα αποστήθισης. Αντ’ αυτών μπορεί να εμπλουτιστεί η εισαγωγή στη Σχολή Αξ/κων ΕΛ.ΑΣ. του κατώτερου εν ενεργεία προσωπικού , μέσω Πανελλαδικών Εξετάσεων με έξτρα μοριοδότηση λαμβάνοντας υπ’ όψιν υπηρεσιακά κριτήρια (π.χ. πτυχία , ειδικές γνώσεις , ηθικές αμοιβές , πειθαρχικά κ.λ.π.) και με μείωση του χρόνου φοίτησης , ανάλογο του κατεχόμενου βαθμού (αναγνωρίζοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο και την ήδη υπάρχουσα εμπειρία του).

  Τα θέματα που θα προκύψουν με το ποιος θα κάνει σκοπιές κ.λ.π. μπορεί πολύ άνετα να λυθεί με μία τροποποίηση του σχετικού Π.Δ..

  Με τη συνταγματική λογική λοιπόν της ισότητας και της ισονομίας μπορούμε να διεκδικήσουμε αύξηση των αποδοχών μας και παράλληλα να πετύχουμε λύση στο θέμα της εξέλιξης του κατώτερου προσωπικού , με την εφαρμογή και μόνο του Βαθμολογίου του Στρατού.

Τα οφέλη πιστεύω πως είναι πολλαπλά. Σκεφτείτε το.

Π.Σ.
Πηγή ➤.bloko.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου