Σελίδες

Τετάρτη 24 Δεκεμβρίου 2014

Έκρυβαν σε αγρό την κοκαΐνη που διακινούσαν στη Ρόδο



Police-Voice blog ➤

Οι άνδρες της Δίωξης Ναρκωτικών είχαν γίνει «σκιά» ενός 33 χρονου Αλβανού για τον οποίο είχαν πληροφορίες ότι συμμετείχε σε σπείρα που πλημμύριζεμε κοκαΐνη τα νυχτερινά κέντρα και τα στέκια τοξικομανών της Ρόδου και τον παρακολούθησαν διακριτικά. Έτσι, τους οδήγησε άθελά του στην «καβάντζα» που χρησιμοποιούσε για να κρύβει το εμπόρευμά του

Πριν το καταλάβει, ο αλλοδαπός που βρισκόταν παράνομα στη χώρα βρέθηκε με χειροπέδες παρ' ότι αντιστάθηκε σθεναρά και οι αστυνομικοί ξέθαψαν από το έδαφος του αγροτεμαχίου στο Φαληράκι τα 45 «φιξάκια» που περιείχαν συνολικά 177,7 γραμμάρια κοκαΐνης. Από εκεί και πέρα, το «ξεδόντιασμα» του κυκλώματος ήταν απλή υπόθεση. Άμεσα εντοπίστηκαν άλλοι δυο Αλβανοί ηλικίας 24 και 35 χρόνων, από τους οποίους ο δεύτερος είχε αρχηγικό ρόλο στην εγκληματική οργάνωση που λειτουργούσε τουλάχιστον από τον περασμένο Ιούλιο. Αυτός εξασφάλιζε την προμήθεια των ναρκωτικών και συντόνιζε τους δυο ομοεθνείς του, που είχαν αναλάβει τη φύλαξη, την αποθήκευση και την διακίνησή τους.



Οι διακινητές είχαν στην κατοχή τους 4.035 ευρώ που κατασχέθηκαν ως προερχόμενα από το εμπόριο των ναρκωτικών, αλλά και δυο κινητά τα οποία εξετάζονται για να εντοπιστούν οι διασυνδέσεις τους. Στην υπόθεση εμπλέκονται και δυο Έλληνες ηλικίας 29 και 33 χρόνων, για τους οποίους διαπιστώθηκε ότι τον τελευταίο μήνα είχαν κάνει επανειλημμένα αλισβερίσι για την αγορά κοκαΐνης από τους Αλβανούς. Τα μέλη του κυκλώματος οδηγήθηκαν στην εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου που τους άσκησε δίωξη κακουργηματικού χαρακτήρα κατά περίπτωση για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, προμήθεια, αποθήκευση και διακίνηση ναρκωτικών, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, παράνομη διαμονή στη χώρα και αντίσταση.
Πηγή ➤

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου