Σελίδες

Κυριακή 28 Δεκεμβρίου 2014

Σε ζευγάρι στο Βόλο θα πουλούσαν οι παππούδες το εγγονάκι τους


ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
Police-Voice blog ➤

Ένα ζευγάρι στο Βόλο θα παραλάμβανε το υγιέστατο κοριτσάκι, το οποίο γεννήθηκε παραμονές των Χριστουγέννων στη Λάρισακαι απήχθη από τους παππούδες του προκειμένου να το πουλήσουν...

Ο 38χρονος υποψήφιος πατέρας-αγοραστής του παιδιού, καθώς και οι δύο γονείς του, οι οποίοι ήταν τα πρόσωπα που διαμεσολάβησαν, ώστε ο γιος τους να αποκτήσει παιδί, κατάγονται από το Βόλο.

Την παράνομη υιοθεσία ξεσκέπασαν οι έρευνες των αστυνομικών, οι οποίες ξεκίνησαν από τη Λάρισα, όταν η 17χρονη Ρουμάνα, φυσική μητέρα του παιδιού, άρχισε να αναζητά το υγιέστατο κοριτσάκι που έφερε στον κόσμο στις 20 Δεκεμβρίου.

Την παραμονή των Χριστουγέννων, όταν ζήτησε το μωρό της, της είπαν ότι το είχαν πάρει οι γονείς της. Η ανήλικη μητέρα είχε αρνηθεί κατηγορηματικά να δώσει τη συναίνεσή της στην πρόταση των γονιών της να δώσει για υιοθεσία το παιδί έναντι αμοιβής. Τους είχε ενημερώσει ότι δεν δέχονταν να αφήσει το μωρό της να φύγει από την αγκαλιά της, λέγοντας ότι θα προσπαθούσε με κάθε τρόπο να το μεγαλώσει μόνη της.

Οι γονείς της, όμως, αγνόησαν όσα τους είπε. Έχοντας κανονίσει την «πώληση» του βρέφους, προχώρησαν στην αρπαγή του και συνέχισαν τη διαδικασία, ώστε με τη βοήθεια συμβολαιογράφου, να βρεθεί έναντι αμοιβής στο ζευγάρι από το Βόλο που είχε δηλώσει την επιθυμία υιοθεσίας.

Στα σχέδια των εμπλεκομένων στην παράνομη υιοθεσία, άμεσα τέλος έδωσε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας, όταν η ανήλικη μητέρα του βρέφους ζήτησε βοήθεια από τις αρχές.
Συνολικά συνελήφθησαν πέντε άτομα, παραμονή των Χριστουγέννων

Πρόκειται για την 40χρονη υποψήφια μητέρα, τον 39χρονο υποψήφιο πατέρα από το Βόλο, ένα ζευγάρι 62 και 65 χρόνων, που είναι οι γονείς του υποψήφιου πατέρα και διαμεσολάβησαν στο «διακανονισμό» της παράνομης υιοθεσίας, και η 38χρονη συμβολαιογράφος που ετοίμασε τα χαρτιά, ενώ αναζητούνται ο 43χρονος πατέρας της, η 38χρονη υποψήφια μητέρα του βρέφους και ο πατέρας του βρέφους.            

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της αρπαγής ανηλίκου, της παράβασης του νόμου περί υιοθεσιών και της ψευδούς βεβαίωσης. 

Η ανήλικη μητέρα μαζί με το βρέφος, το οποίο επέστρεψε στην αγκαλιά της, νοσηλεύονται σε Μαιευτική Κλινική σε Νοσοκομείο της πόλης.

Πηγή: taxydromos.gr
Πηγή ➤

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου