Police-Voice blog ➤
«Περιμένουμε και νέες ληστείες από τον Νίκο Μαζιώτη και τους συνεργούς του, γιατί είναι φανερό ότι η ενοικίαση τουλάχιστον 5-7 καταλυμάτων που φαίνεται να έχει αλλά και τα έξοδα διαβίωσης τουλάχιστον 7-8 μελών μπορεί να του στοιχίζουν ποσά που υπερβαίνουν τα 40.000-50.000 ευρώ μηνιαίως.
Ετσι λοιπόν φαίνεται να εξαϋλώνεται ένα μεγάλο μέρος της λείας 4-5 ληστειών τραπεζών, μέχρι το καλοκαίρι του 2013, που έφεραν στο "επαναστατικό ταμείο" περισσότερα από ένα εκατομμύριο ευρώ και ήδη ο 45χρονος αντάρτης πόλης, άρχισε νέο κύκλο ληστειών. Στόχος του στην Τράπεζα Πειραιώς στην Κλειτορία ήταν το χρηματοκιβώτιο που περιείχε 200.000 ευρώ.
Ηξερε ότι οι τράπεζες σε απομονωμένες περιοχές είχαν μεγάλα ποσά στα χρηματοκιβώτιά τους γιατί λόγω αποστάσεων δεν παραλαμβάνονται συχνά τα χρήματα από τα οχήματα των εταιρειών. Για κακή του τύχη κτύπησε ο συναγερμός. Ομως είναι βέβαιο ότι θα επανέλθει. Εχει αναπτυχθεί εντυπωσιακά επιχειρησιακά και είναι βέβαιο ότι από τον καιρό που είχε βγει από την φυλακή, προετοίμαζε ακριβώς αυτήν την μεγάλη επάνοδο του Επαναστατικού Αγώνα».
Σε αυτήν την επισήμανση προχώρησαν επιτελείς της ΕΛ.ΑΣ ύστερα από την ανεύρεση δείγματος βιολογικού υλικού του 45χρονου καταζητούμενου σε μία σφαίρα που είχε χρησιμοποιηθεί στην ληστεία στην Κλειτορία Αχαΐας, στις 10 Μαρτίου. Τα στελέχη των διωκτικών αρχών πλέον αναζητούν τα κρησφύγετα του Μαζιώτη και των συνεργών του στην Πελοπόννησο και μάλιστα δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο ένα από αυτά να βρίσκεται κοντά στην Κλειτορία.
Οι αστυνομικοί πιστεύουν ότι η ένοπλη ομάδα που κτύπησε στην Τράπεζα Πειραιώς στην κωμόπολη της Αχαΐας είχε πολλές οδούς διαφυγής αν είχε κατευθυνθεί, κυρίως προς την περιοχή του Φενεού (ορεινή Κορινθία). Όμως διερευνούν την ύπαρξη άλλου προσωρινού καταλύματος στην περιοχή. Οι αστυνομικοί υπενθυμίζουν ότι μετά την «προσωρινή» όπως αποδείχθηκε εκ των υστέρων εξάρθρωση του «Επαναστατικού Αγώνα», το 2010, είχε αποδειχθεί ότι διέθετε τουλάχιστον πέντε καταλύματα εκείνη την χρονική στιγμή, τα οποία ενοικίαζε με ψεύτικες ταυτότητες και είχε έξοδα εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ ετησίως.
Τότε είχε υπολογισθεί ότι την περίοδο 2003 ως το 2010 τα μέλη του Επαναστατικού Αγώνα είχαν ξοδέψει σχεδόν δύο εκατομμύρια ευρώ από επτά ληστείες τραπεζών της ομάδας αντιεξουσιαστών με τα μαύρα, που έδρασε την περίοδο 2002-2007. Ωστόσο πιθανολογείται ότι εισέρευσε ένα μέρος (ίσως και 3,5 εκατ. ευρώ) των λύτρων από την απαγωγή του επιχειρηματία κ. Γιώργου Μυλωνά, τον Αύγουστο του 2008, τα οποία δεν έχουν εντοπισθεί ως τώρα. Στην απαγωγή του κ. Μυλωνά αλλά και έπειτα από αυτήν έχει διαπιστωθεί ότι υπήρχε συνεργασία του ποινικού Βασίλη Παλαιοκώστα με αντιεξουσιαστές.
Τώρα ωστόσο εκτιμάται ότι στις ληστείες, πλέον, έχει πρωταγωνιστικό ρόλο ο ίδιος ο Νίκος Μαζιώτης.
Την ίδια ώρα οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ πιθανολογούν ότι πίσω από την αποστολή εμπρηστικού δέματος στο αστυνομικό τμήμα Ιτέας λόγω προφανώς της υπόθεσης Καρέλι- «υποκρύπτεται η Διεθνής Αναρχική Ομοσπονδία FAI ή η Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς». Κριτήριο για τους αστυνομικούς είναι η ανεύρεση καρφιών και βιδών μέσα στο δέμα - βόμβα για να υπάρχουν περαιτέρω τραυματισμοί.
Οι αστυνομικοί υπενθυμίζουν δύο παρόμοια περιστατικά. Πρώτον την αποστολή δέματος βόμβα με καρφιά προς τη διεύθυνση των φυλακών Κορυδαλλού, στις 31 Μαρτίου 2011.
Τότε ως αποστολέας φερόταν η ευρωπαϊκή υπηρεσία EUROFOR, με έδρα τη Φλωρεντία της Ιταλίας, απ' όπου φέρεται ότι στάλθηκε το δέμα. Μέσα στον παγιδευμένο φάκελο βρέθηκε προκήρυξη περιτυλιγμένη με μονωτική ταινία με τέτοιον τρόπο ώστε να μην καταστραφεί από την έκρηξη. Την προκήρυξη αυτή υπογράφει η ιταλική τρομοκρατική οργάνωση Ατυπη Αναρχική Ομοσπονδία - Διεθνές Δίκτυο (FAI).
Στην προκήρυξη, που ήταν γραμμένη στα ιταλικά, αναφέρεται ότι η συγκεκριμένη ενέργεια πραγματοποιείται ως ένδειξη αλληλεγγύης στα φυλακισμένα μέλη της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς, καθώς και σε φυλακισμένους συντρόφους τους σε Χιλή, Ελβετία και Γερμανία. Επιπλέον, σφαιρίδια βρέθηκαν στον εκρηκτικό μηχανισμό που είχε τοποθετήσει η «ελληνική ομάδα» της FAI στη βομβιστική επίθεση στα γραφεία της Χρυσής Αυγής, στον Ασπρόπυργο, τον Νοέμβριο του 2012.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου