Σελίδες

Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2013

«Κόκκινη Γραμμή» με υπόγειες διασυνδέσεις Οι σχέσεις με την «Παρθένο Μαρία» και οι επαφές με τις μυστικές υπηρεσίες...ΦΑΚ..ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ..



Police-Voice blog ➤
 «Πίσω από την οργάνωση "Κόκκινη Γραμμή" και άλλες ένοπλες ομάδες που έχουν εμφανιστεί την τελευταία δεκαπενταετία κρύβονται σκοπιμότητες των διωκτικών αρχών. Δεν επρόκειτο για αμιγώς ένοπλες οργανώσεις του "αντάρτικου πόλης". Υπήρχε εμπλοκή ποινικών και κρύβονταν παιχνίδια από στελέχη των αρχών ασφαλείας και των μυστικών υπηρεσιών για να διαβρώσουν ομάδες επαναστατικής βίας. Με στόχο μια άλλη ένοπλη ομάδα ή έναν άλλο άγνωστο στόχο».

Σε αυτή την αναφορά προχώρησε πρώην ανώτατο στέλεχος της λεωφόρου Κατεχάκη που γνωρίζει τα μυστικά των ερευνών για τις εγχώριες ένοπλες οργανώσεις αλλά και ορισμένες περίεργες μεθόδους που ακολουθούνται. Αποκτούν μάλιστα μεγάλη σημασία, καθώς τελευταία διατυπώνονται και πάλι απόψεις για «χειραγωγούμενες ένοπλες ομάδες».

Σε επτά ένοπλες επιθέσεις προχώρησε την περίοδο 1998-99 η οργάνωση «Κόκκινη Γραμμή» με τη χρήση πιστολιού 9 χιλιοστών και μετά εξαφανίστηκε χωρίς κανείς να μπορεί να δώσει απάντηση για τη σύνθεσή της, για τους στόχους της και για τους λόγους της αιφνιδιαστικής «αποχώρησής» της.

Εμφανίστηκε πρώτη φορά το μεσημέρι της 28ης Ιουνίου 1998, όταν δύο άγνωστοι πυροβόλησαν τρεις φορές το κτίριο όπου στεγάζονται τα γραφεία της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών. Οι αστυνομικοί περισυνέλεξαν από την Ευελπίδων κάλυκες των 9 χιλιοστών. Στην πρώτη προκήρυξή της η «Κόκκινη Γραμμή» ανέφερε ως αιτία της επίθεσης τα βίαια επεισόδια στις συγκεντρώσεις αδιόριστων καθηγητών.

Επανεμφανίστηκε στις αρχές Φεβρουαρίου του 1999 με στόχους το Χρηματιστήριο και τα γραφεία της Ιεράς Συνόδου. Δύο άτομα που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα πυρoβόλησαν με το ίδιο πιστόλι των 9 χιλιοστών τα τζάμια των κτιρίων. Στα κείμενά της η οργάνωση συνέδεσε την επίθεση, εκτός των άλλων, με τη σύλληψη του κούρδου ηγέτη Αμπντουλάχ Οτσαλάν λίγες εβδομάδες νωρίτερα στο Ναϊρόμπι.

Η «Κόκκινη Γραμμή» χτύπησε με τον ίδιο τρόπο τα γραφεία του ΟΗΕ στη λεωφόρο Αμαλίας 42 στις 25 Απριλίου 1999, ενώ στις 9 Μαΐου 1999 ανέλαβε την ευθύνη για δύο επιθέσεις στην τράπεζα American Express στη λεωφόρο Κηφισίας 32 στο Μαρούσι και στα γραφεία ασφαλιστικής εταιρείας στη λεωφόρο Συγγρού.

 Ο κύκλος των επιθέσεων έκλεισε στις 7 Νοεμβρίου 1999 με δύο όμοιες επιθέσεις με πιστόλι στα γραφεία της Ελληνοαμερικανικής Ενωσης στην οδό Μασσαλίας στο Κολωνάκι και σε αμερικανική εταιρεία ενδυμάτων στο Χαλάνδρι. Υστερα η οργάνωση «σιώπησε» για πάντα. Ούτε ανέκυψε οτιδήποτε μετά την εξάρθρωση των οργανώσεων 17Ν και ΕΛΑ την περίοδο 2002-2003.

Πολλές φορές την περίοδο 2004-2013 σε ανάλογες επιθέσεις με πυροβολισμούς εκφραζόταν η άποψη ότι ίσως ήταν έργο ασύλληπτων μελών της «Κόκκινης Γραμμής». Αυτό είχε διατυπωθεί ακόμη και μετά την επίθεση στα γραφεία της ΝΔ στη λεωφόρο Συγγρού τον περασμένο Ιανουάριο. Η αλήθεια όμως φέρεται ότι ήταν τελείως διαφορετική...

Σύμφωνα με νεότερα στοιχεία από πρώην και νυν υψηλόβαθμα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. η δράση της «Κόκκινης Γραμμής» είχε «ύποπτη εκπόρευση». Αξιωματικοί συνδυάζουν τη δράση της με την επιχείρηση «Δύτης» ή «Παρθένος Μαρία» εκείνο το διάστημα προκειμένου να αντληθούν στοιχεία για τη δράση της 17Ν, η οποία τότε δεν είχε εξαρθρωθεί. Αυτό ήταν το μεγάλο ζητούμενο της ΕΛ.ΑΣ.


Ο «δούρειος ίππος» με τα όπλα στα Εξάρχεια
Λίγο πριν από την εμφάνιση της «Κόκκινης Γραμμής» φέρεται να είχε «στρατολογηθεί» από την ΕΥΠ, την ΕΛ.ΑΣ. αλλά και αμερικανούς πράκτορες ένας 47χρονος σήμερα ποινικός που είχε επαφές και με τον αντιεξουσιαστικό χώρο και κυρίως με τον πρώην συμφοιτητή του στο Πανεπιστήμιο Πάτρας Χριστόφορο Μαρίνο, τον οποίο η ΕΛ.ΑΣ. είχε κατηγορήσει για συμμετοχή σε πολλές ένοπλες οργανώσεις την περίοδο 1983-93.

Οι αρχές Ασφαλείας επιχείρησαν να κάνουν τον 47χρονο «δούρειο ίππο» τους στον χώρο των ένοπλων οργανώσεων. Σύμφωνα με τις νεότερες πληροφορίες, τότε είχε επαφές με δύο πρώην μέλη του ΕΛΑ και της «Αντικρατικής Πάλης». Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι από το ίδιο σύστημα ανθρώπων δημιουργήθηκε η «Κόκκινη Γραμμή».

Ετσι, ορισμένες από τις επιθέσεις της οργάνωσης κρίνονται ιδιαιτέρως περίεργες. Ενδεικτικό το πρώτο χτύπημα στα δικαστήρια της Ευελπίδων, όπου κάποιοι πρόσεξαν ότι «οι σφαίρες της "Κόκκινης Γραμμής" έπεσαν λίγα μέτρα μακριά από το γραφείο του εισαγγελέα κ. Γιώργου Γεράκη, ο οποίος νωρίτερα είχε πραγματοποιήσει έκτακτο και πρωτοφανή έλεγχο σε γραφεία στελεχών της ΕΛ.ΑΣ. στη λεωφόρο Κατεχάκη για τη διερεύνηση μεγάλου κυκλώματος διαφθοράς».

Λίγα χρόνια αργότερα αποκαλύφθηκε ότι ο 47χρονος είχε επιχειρήσει για λογαριασμό ελληνικών και ξένων υπηρεσιών να προωθήσει δύο όπλα και δύο ρουκέτες παγιδευμένα με «κοριούς» στον χώρο των Εξαρχείων. Υπήρχε η αισιόδοξη εκτίμηση ότι θα καταλήξουν σε μέλη της 17Ν. Οι παραλήπτες όμως των όπλων αντελήφθησαν το κόλπο και τα πέταξαν στα σκουπίδια.

Η υπόθεση άρχισε να «κακοφορμίζει» για τις αρχές Ασφαλείας όταν ο ανεξέλεγκτος 47χρονος συνελήφθη τον Απρίλιο του 1999 για τη δολοφονία του 50χρονου ανθοπώλη Μιχάλη Γουλή σε μια απόπειρα ληστείας κοντά στα δικαστήρια της Ευελπίδων. Λίγους μήνες αργότερα αφέθηκε περιέργως ελεύθερος και συνελήφθη πάλι το 2001, αφού στο ενδιάμεσο είχε διαπράξει νέο κύκλο ληστειών. Τελικώς καταδικάστηκε στον δεύτερο βαθμό σε κάθειρξη 25 χρόνων λόγω «προτέρου εντίμου βίου».

Ποτέ στις δικαστικές διαδικασίες ο 47χρονος δεν ανέφερε οτιδήποτε για τις «σχέσεις» του με ένοπλες ομάδες και την προσέγγισή του από τις κρατικές υπηρεσίες. Οι αστυνομικοί συνδέουν τώρα τη δράση της «Κόκκινης Γραμμής» με αυτό τον κύκλο των «σκοπιμοτήτων» των διωκτικών αρχών.

Πηγή ➤ politikanet
Πηγή ➤

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου